torstai 23. toukokuuta 2019

Atopik - Sävyttävä aurinkosuoja SPF30
Tänään taivas näyttää harmaalta ja tihkusadettakin ripsottaa. Plääh, mutta eiköhän ne kesäisemmätkin kelit sieltä vielä takaisin tule :) Ja koska kesä on täällä, on taas ajankohtaista käyttää aurinkosuojatuotteita. Tänään onkin esittelyssä monelle tutun Atopikin uutuustuote, Sävyttävä aurinkosuoja SPF30. Atopik on kotimaista Fi-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. 
Koska kyseessä on luonnonkosmetiikkaa, on UV-filtterit fysikaalisia. Useiden luonnonkosmetiikan aurinkosuojien ongelmahan on ollut se, että ne helposti jättävät vaalean kajon iholle. Muumi-iho lienee useammalle tuttu termi :) Jos sattuu omaamaan erittäin vaalean ihonsävyn, ongelma ei liene niin merkittävä. Oma ihoni on kuitenkin helposti ruskettuva ja talvellakaan ei vaaleimmasta päästä. Tästä syystä iholleni on fysikaalisia filttereitä sisältävät aurinkosuojat istuneet erittäin välttävästi. Ja onkin hienoa, että tämä seikka on otettu huomioon ja nykyään on tarjolla myös sävytettyjä aurinkosuojia :)


Sävyt light ja medium. Kuva: Instagram @atopikfinland.
Atopikin aurinkosuojassa UV-filttereinä toimivat sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Kyseiset UV-filtterit toimivat peilin tavoin, heijastaen UV-säteitä pois iholta. Vegaaninen Atopik aurinkosuoja sisältää myös ihoa hoitavaa skvalaania, sekä antioksidanttista metsämustikkaöljyä. Nenäni ei erota Atopikissa juuri minkäänlaista tuoksua. Sävyttävä aurinkosuoja SPF30 on saatavilla kahdessa eri sävyssä, light ja medium. Saatavilla on myös täysin sävytön kasvovoide SPF30. Voit lukaista siitä täällä.

Minulle lähetettiin pr-toimistolta sävy light. Sävy näyttikin kädelle levittäessä aika passelilta, mutta kuitenkin kasvoille levittäessä sävy osoittautui hieman liian vaaleaksi. Sävy ei istuisi varsinkaan keskikesällä ruskettuneelle iholleni ollenkaan. Luultavasti medium sävy olisi ollut parempi :)

Atopik aurinkosuoja on koostumukseltaan mukavan notkeaa ja helposti levittyvää. Sitä saa hieman työstää ja hieroa ihoon. Aurinkosuoja myös tasoittaa samalla kevyesti ihon sävyeroja. Tässäkin tapauksessa fysikaalisten filttereiden läsnäolon kyllä huomaa. Näin asiaa tuppaa olemaan lähes aina, kun suojakerroin on korkea. Tuntu iholla on kuitenkin erityisen miellyttävä, ei raskas. Atopikin vahvuuksia on myös sen jättämä pinta. Sitä voisi kuvailla semi-mattaiseksi. Ei siis kiiltävää lähmäpintaa :)Atopikin uutuus tuntuu siis miellyttävältä iholla, ei mukisemista sen suhteen. Rehellisyyden nimissä silti myönnän, että pidän kuitenkin eniten aurinkosuojista, jotka sisältävät kemiallisia UV-filttereitä. Ne ovat usein hurjasti miellyttävämmän tuntuisia iholla. Mainitsin juuri Instagramissa Neutrogenan aurinkovoiteesta, jossa on SPF100 ja juurikin niitä kemiallisia UV-filttereitä.


Kemiallisia UV-filttereitä on kritisoitu mediassa paljon. Joidenkin tutkimusten mukaan ne tuhoavat esim. koralleja ja häiritsevät ihmisen hormonitoimintaa ja aiheuttavat allergisia reaktioita ja ihottumaa. Tästä päästään siihen, että itseänikin aina jonkin verran ahdistaa ja huolestuttaa joka ikinen kerta, kun levitän iholleni kemiallisia UV-filttereitä sisältävää aurinkosuojaa. Ihotyyppini on rasvoittuva, joka on myös suurin syy siihen miksi suosin hieman enemmän kemiallisia aurinkosuojia --> Mitä kevyemmän tuntuinen iholla, sen parempi. Paksu, tahnamainen aurinkosuoja iholla on jo ajatuksena erittäin epämiellyttävä.


Minkälainen suhde teillä on aurinkosuojiin? Suositteko mieluummin fysikaalisia vai kemiallisia aurinkosuojia? Huolestuttaako kemialliset UV-filtterit?Atopikia löytyy apteekeista ja kaikki jälleenmyyjät näkee täältä.  Atopik Sävyttävä Aurinkosuoja SPF30 esim. Apteekkishopissa 28,90€/ 30ml

Pr-näyte
3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tuote! Mä valitsen mieluiten fysikaalisen filtterin. Madaralla on hyvät aurinkovoiteet ja tänään postaamani bareMineralsin BB-Primer voisi olla myös sun juttu :) Dermalogicalla on myös huippu UV-suojan sisältävä primer, missä filleri oli muistaakseni fysikaalinen. Itseäni vähän ahdistaa ne kemialliset filtterit, ihan jo oman terveyden kannalta, mutta myös luonnon puolesta. Toki niitäkin käytän, mutta nyt taktisesti ostin Madaralta aurinkvoiteita :D Eräs japanilainen meikinpohjustusvoide taitaakin enää olle se mun "synti", haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans tosi paljon esim. siitä Mádaran SPF30 sävytetystä aurinkovoiteesta. Se ei tunnu yhtään raskaalta iholla ja sen sävyn ansiosta ei tee sitä surullisenkuuluisaa muumi-ihoa :D Joo lukaisinkin sun postauksen tuosta baremineralsista ^_^

   Kemialliset filtterit kyllä tosiaan ahdistaa. Ja mitä enemmän niistä etsii tietoa, sen enemmän huolestuttaa. Ja tosiaan luonnonkin kannalta niistä on haittaa :/

   Poista
 2. Suosin mahdollisuuksien mukaan fysikaalista filtteriä ja luonnonkosmetiikkaa muutenkin, mutta aurinkovoiteissa teen poikkeuksen. Ei ole mitään mieltä ostaa fysikaalista filtteriä, jos se on on niin inhottavan tuntuinen, että jää lopulta käyttämättä.

  Oon kokeillut Bare Mineralsilta sekä primeria että BB-voidetta (complexion rescue?), ja molemmat oli kyllä niin tahmaisia, että ovat jääneet kaappiin pölyttymään. Tällä hetkellä mulla on satunnaisessa käytössä Whamisan BB-voide, jossa on suojakerroin 50, ja yksi korealainen primer, joka tekee ihon niin valkoiseksi, että sen päälle on p a k k o laittaa meikkiä reilulla kädellä. Laitan seuraavaksi Atopikin kokeiluun!

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)