torstai 30. toukokuuta 2019

Karotenoideja - BetaCareAll
Olen jo useamman vuoden ajan popsinut aina kesän ajan karotenoideja pillereiden muodossa. Aloitan yleensä jossain vaiheessa kevättä ja syön niitä syksylle asti. Karotenoidit ovat vaikutuksiltaan mm. antioksidanttisia, joten niistä on monenlaista hyötyä. Omalla kohdallani nautiskelen niitä kuitenkin erityisesti ihoa ajatellen. Karotenoidit antavat sisäistä suojaa auringon UV-säteilyä vastaan ja edistävät ja syventävät myös rusketusta. On kuitenkin hyvä muistaa, että ne eivät missään nimessä korvaa ulkoisesti käytettävää aurinkosuojaa.
Ostin iHerbistä Natural Factors merkiltä BetaCareAll nimisiä karotenoidikapseleita. Markkinoilla on pilvin pimein tämäntyyppisiä valmisteita. Osa valmisteista on yksinkertaisempia, sisältäen esim. vain betakaroteenia. Kiinnostuin tästä Natural Factorsin valmisteesta, sillä siinä on myös muista karotenoideja mukana: lykopeenia, luteiinia ja zeaksantiinia.


Tutkimusten mukaan lykopeeni ehkäisee esim. syöpää, sydän- ja verisuonitauteja, sekä harmaakaihia. Luteiinilla on samankaltaisia vaikutuksia ja se suojaa mm. silmiä UV-säteilyltä.
Karotenoidien käytön positiiviset vaikutukset olen huomannut varsinkin Välimerellä lomaillessa, jossa UV-indeksi on varsinkin kesäaikaan erityisen korkea. En yleensä Suomessa pala kovinkaan herkästi auringossa oleskellessa, mutta jos jossain olen palanut niin Välimerellä. Ihon palamista ei ole kuitenkaan tapahtunut sen jälkeen, kun olen karotenoideja säännöllisesti nauttinut. Ei edes silloin, kun olen unohtanut (lue: en jaksanut) laittaa iholle aurinkovoidetta. Mielestäni rusketus on myös näyttänyt syvemmältä ja pysynyt iholla kauemmin :) Näistä syistä aion nautiskella karotenoideja sisäisesti aina kesäisin tai lomaillessa aurinkoisissa paikoissa.Natural Factors BetaCareAll iHerbissä 10,09€ (purkissa on 90 kapselia).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)