lauantai 16. kesäkuuta 2018

Optiat - Ekologisia kasvonaamioita
Viime vuoden mielenkiintoisempiin juttuihin lukeutui Optiat niminen luonnonkosmetiikan brändi. Optiat kahvikuorintahan hyödyntää  jo kertaalleen käytettyjä kahvinporoja kuorintatuotteissaan. Ekologinen ajattelu on siis viety brändin osalta pitkälle.

Kahvikuorintojen* lisäksi brändi on nyt laajentunut käsittämään myös kasvonaamioita. Kasvonaamioita löytyy kolmea erilaista; Purifying (rasvoittuva/sekaiho)*, Nourishing (kuiva/herkkä iho)* ja miehille suunnattu Men's Face Mask (kaikki ihotyypit)*. Kaikki nämä naamiot ovat jauhemuodossa ja ne sekoitetaan veden kanssa tahnaksi.

Tähän väliin pakko heittää vinkki: Veden voi korvata myös esim. kamomilla- ja vihreällä teellä. Tai sitten vaikka kukkaisvedellä ^_^ 

INCI: Kaolin, Solum Fullonum (Fuller’s Earth) Clay, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root*, Cannabis Sativa (Hemp) Powder, Maris Sal, Activated Charcoal Powder, Azadirachta Indica (Neem) Leaf Powder*, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil*, Origanum Majorana (Marjoram) Leaf Oil*, Cedrus Atlantica (Cedarwood) Bark Oil*, Curcuma Longa (Turmeric) Root Oil*, Limonene^, Linalool^.
Maahantuoja NHS lähetti testattavaksi miehille suunnatun Optiat Men's Face Maskin.


Jauhemuotoisesta cocktailista löytyy mm. syväpuhdistavaa kaoliinia ja keltasavea, sekä antiseptista ja tulehdusta hillitsevää rohtosalkojuurta. Kasvonaamion antiseptista vaikutusta boostaa neem-lehden jauhe ja supertrendikäs aktiivihiili poistaa kuona-aineita.

Koska kyseessä on Optiat, on tässäkin tuotteessa jokin erikoisuus: Jauhe sisältää hampunsiementuotannosta yli jääneitä hampun akanoita, joilla saa iholle kevyen, ei raapivan kuorinnan :)

Jauhetta on ohjeistettu sekoittamaan 1 teelusikallinen pieneen määrään vettä. Itse kuitenkin koin tarvitsevani vähintään kaksinkertaisen määrän jauhetta saadakseni tarpeeksi naamiomössöä kasvoille :)  Vaikutusaika naamiolla on n. 10 minuuttia ja sitä suositellaan käytettäväksi 1-3 kertaa viikossa. Naamiojauheen sanotaan riittävän noin 30 käyttökertaan.
Yleensä tällaiset itse sekoitettavat savipohjaiset naamiot kuivuvat iholla kiristävän tukalaksi, mutta jostain syystä Optiat ei tuntunut kuivuessaan muuttuvan tukalaksi. Toki se hieman kiristää, mutta naamio ei ole ollenkaan pahimmasta päästä.


Kuten edellä jo mainitsin naamiossa on mukana myös mekaanisesti kuoriva vaikutus hampun akanoiden ansiosta. Kuorintaa voisi luonnehtia todella hellävaraisen tuntuiseksi, ei kovinkaan rouheaksi. Näin ollen sitä voisi suositella myös hieman herkemmälle iholle, mikäli mekaaniset kuorinnat ovat juttusi. Tosi herkkää ihoa ei kannata kuitenkaa turhaan yrittää raastaa mekaanisilla kuorinnoilla.

Tulos Optiat kasvonaamion jäljiltä on oikein hyvä. Ihohuokoset ovat selkeästi supistuneet, iho näyttää kirkkaammalta ja tuntuu syväpuhtaalta.  Vaikka hampun akanat tuntuvat iholla superhellävaraisilta, ne tekevät silti tulosta. Iho tuntuu erittäin siloiselta.  Ei muuta kuin iso peukku tälle tuotteelle ^_^Optiat tuotteita löytyy maahantuojan verkkokaupasta, sekä Hyvinvoinnin Tavaratalosta*


Hintatietoja:*mainoslinkki

7 kommenttia:

 1. Mullekaan ei yksi teelusikallinen noissa itsetehdyissä seoksissa riitä mihinkään :D Ja hei, pakko muuten sanoa, että kaikki nuo sun naamiokuvat on aina suoraan kuin jostain mainoksesta! Ihan oikeesti, ei mee kauaa, kun joku sut bongaa oikeasti johonkin naamiomainokseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tosiaan sekoittelin ensin sen yhden teelusikallisen massan ja tuumasin heti, että ei tuu riittämään :D Loppujen lopuksi reilu 2 tl olisi varmaan ollut sopivasti, sillä ei tuokaan kuvan naamiomäärä riittänyt tuonne leukaperille asti ^_^ Heh, kiitti. Tuntuu hassulta saada kehuja hyvistä naamiokuvista :D

   Poista
  2. No, mut saat niitä kehuja silti :D

   Poista
 2. Itse sekoitettavat naamiot jäävät mulla vähälle käytölle, koska olen laiska ja tosiaankin annostelun suhteen joutuu aina sekoittelemaan naamiosoossia uudelleen, lisäten joko vettä tai jauhetta :D Mutta aktiivihiilijuttuja fanitan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans samaa vikaa, että itsesekoitettavat jäävät helposti hyllylle pölyttymään. Valmisnaamioon on niin helppo tarttua! :D Sóleyn laavanaamiokin on nököttänyt kauan omassa yksinäisyydessään peilikaapissa. Pitänee korjata asia tänään illalla (jos jaksaa) :D ^_^

   Poista
 3. Näitä pitää ehdottomasti joskus testata! Itsekin muiden jauhenaamioiden kohdalla olen vähintäänkin tuplannut annoksen - ja olen muuten talvella veden korvannut kasvoöljyllä, toimii mainiosti sitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kasvoöljy onkin hyvä vinkki. Pitää muistaa kokeilla sitä seuraavalla naamiokerralla :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)