lauantai 19. toukokuuta 2018

Natura Siberica - The Northern Collection

Siperialaisesta teemastaan tuttu Natura Siberica on lanseerannut uuden The Northern Collection linjan. Kyseinen Ecocert- sertifioitu luonnonkosmetiikkaa oleva linja on saanut inspiraationsa Siperian muinaisten heimoshamaanien puhdistusrituaaleista. Kyllä nyt on eksoottisen ja mystisen kuuloista :D ^_^  Tuotteiden pääraaka-aineina on hyödynnetty mm. supertrendikästä aktiivihiiltä, valkoista savea, sekä villiyrttiseoksia. Linjaan kuuluu puhdistusvoide kuivalle ja herkälle iholle, sekä normaalille ja sekaiholle, misellivesi kaikille ihotyypeille, sekä kasvonaamio kuivalle ja herkälle iholle*, sekä normaalille ja sekaiholle*.Olen itse testaillut The Northern Collectionin puhdistusvoiteita ja misellivettä ja niistä seuraavaksi fiiliksiä :)


Black Cleansing Butter 120ml ja White Cleansing Butter 120ml

Musta puhdistusvoide sisältää aktiivihiiltä (kuivalle ja herkälle iholle) ja valkoinen puhdistusvoide valkoista savea (normaali/sekaiho).  Hassua. Itse ajattelisin näiden olevan juuri päinvastoin suunnattuja, eikö aktiivihiili ole yleensä juuri sekaiholle suunnattua? :)

Arvioin puhdistusvoiteet samassa kimpussa, koska molemmat tuntuivat käytössä hyvin samankaltaisilta. 

Molemmat puhdistusvoiteet ovat auringonkukkaöljypohjaisia ja sisältävät tehoaineina mm. pellavansiemenöljyä ja siperian mäntyöljyä. Molemmat puhdistusvoiteet sisältävät useita erilaisia emulgaattoreita, joiden ansiosta puhdistustusvoiteet emulgoituvat veden kanssa loistavasti ihoa huuhtoessa.


Molemmissa puhdistusvoiteissa on raikkaat ja miedot tuoksut. Koostumuksissa on vaikea havaita juurikaan eroa. Molemmat tuntuvat täyteläisiltä ja voidemaisilta iholle hierottaessa. Itse koin ihotuntuman myös hieman luksusmaiseksi. Puhdistusvoidetta hierotaan kuivalle iholle, jonka jälkeen se emulgoidaan veden kanssa ja huuhdellaan iholta pois. Puhdistusvoide poistaa iholta tehokkaasti meikin ja muun lian. Ja kuten aiemmin mainitsin, useiden emulgaattorien ansiosta puhdistusvoiteet huuhtouvat iholta pois erittäin hyvin, jättämättä ollenkaan rasvaista pintaa. Nämä ovatkin aivan erityisesti niille tyypeille, jotka tykkäävät voidemaisista puhdistuotteista, mutta inhoavat joidenkin tämän tyyppisten tuotteiden jättämää hieman rasvaista kalvoa. Lopputulos puhdistusvoiteen käytön jälkeen on puhdas, mutta ei ollenkaan kiristävä. Tykästyin molempiin todella paljon ^_^


Misellivesi 200ml

The Northern Collectionin misellivesi sisältää mm. valkomesikkää, palsamiköynnöstä, lakkaa ja koivunmahlaa. Misellivedessä on useampia pinta-aktiivisia aineita ja puhdistustulos onkin sen mukainen.  Aktiivihiili löytyy incin loppupäästä :)Misellivedessä on hienojakoista aktiivihiiltä. Misellivettä ravistetaan ennen käyttöä.Tässä on tosi hyvä tuoksu! Ajattelin ensin  tuoksun olevan salmiakkimainen, mutta se taitaa sittenkin olla enemmän aniksen tuoksu :) Koska misellivesi sisältää myös hienojakoista aktiivihiiltä, sitä on ravistettava ennen käyttöä.

En ole varsinaisesti misellivesien kohderyhmää, koen misellivedet tylsiksi tuotteiksi. Olen varmaan ikuisesti vesipuhdistuksen ystävä ^_^ Kuitenkin olen innostunut käyttämään misellivesiä kaulan puhdistuksessa, koska inhoan kaulan pesemistä ja huuhtomista. Se tuntuu hankalalta ja inhoan sitä tunnetta kun vesi valuu kaulaa pitkin rintakehälle :D

Tätä juttua varten kuitenkin tietysti testasin NS:n putsaustehoja meikinpoistossa. Kyseinen misellivesi on ehkä yksiä tehokkaimpia sellaisia mitä olen kokeillut. Jämäkämpikin peitevoide lähtee silmänalusilta melkeinpä täydellisesti yhdellä pyyhkäisyllä! Kasvot sai hyvin puhtaaksi parilla vanulapulla ilman kovempaa hankausta. Tämä ei myöskään tuntunut millään lailla kuivattavalta vaan jätti mukavan pehmeän tunnun iholle.Natura Siberican tuotteita löytyy mm. Sokokselta, sekä Stockmannilta*:

Tuotteet pr-näytteitä.
*mainoslinkki

6 kommenttia:

 1. Moi. Lopusta on jäänyt pois että mistä muualta niitä saa kuin sokkarilta ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokoksen ja Stockmannin lisäksi ainakin House of Organicilta löytyy. Myös Hehkun ja Ruohonjuuren voi tsekata, mutta ainakaan edellä mainittujen verkkokaupoista ei näitä (vielä) löydy :)

   Poista
 2. Joo Hehkussa ei näitä ollut, kun kävin tsekkaamassa :D Mutta tuo aktiivihiiliputsari sekä naamio ovat mun himotuslistalla, mä niin luulen että rakastuisin niihin ^_^ Misellivesikin kuulostaa sen verran vinkeältä, että pakko sitäkin on kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli tosi kivan tuntusia tuotteita ja mulla jäi myös kasvonaamiot kiinnostamaan ^_^

   Poista
 3. Sarjan ihonhoitotuotteet eivät ole tuttuja, mutta hoitoaine löytyy kylppäristä. Se vaan on niin tujun hajuista, että huomaan pidätteleväni hengitystä kun levitän sitä hiuksiin. Ainakaan tyrni ei ole herkkänenäisille :D
  Puhdistusvoide alkoi kiinnostaa tekstin perusteella. Ehkä nappaan sellaisen kaupasta seuraavaksi, kun nykyiset putsarit loppuvat.

  Joitain Natura Siberican tuotteita saa myös Yliopiston verkkoapteekista tilattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kuulostaa todella voimakkaan hajuiselta :D Mulla ei olekaan vielä mitään kokemuksia Natura Siberican hiustuotteista :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)