tiistai 17. huhtikuuta 2018

Mádara - CC:tä ja aurinkosuojaaMádara on jälleen lanseerannut uutuuksia keväälle. Nimittäin aurinkovoiteen kasvoille, sekä suojakertoimellisen CC-voiteen.
Mádaran CC-voiteesta on saatavilla sävyt light beige ja medium beige. Omalle iholleni medium beige oli täysin nappivalinta. CC-voiteen swatchit voi katsoa esim. täältä.

Mádaran uusi kasvoille suunnattu aurinkovoide hieman yllätti, sillä sehän on selkeästi sävytetty (ja näyttää tosi tummalta) mutta silti pakkauksessa on maininta shade: invisible. Uutuuksiin  kuuluu myös aurinkovoide vartalolle.

Anti-Pollution CC-cream with spf15 (29€/ 40ml)Mádaran CC-voiteessa on tavanomainen vesipohja korvattu aloe veralla. Tuttuun tapaan tuubista löytyy myös useampia kasviuutteita ja trendikästä tehokosteuttajaa, hyaluronihappoa. Luonnonkosmetiikalle tyypilliseen tapaan CC-voiteen kevyt suojakerroin 15 muodostuu fysikaalisista fillttereistä (titaanidioksidi ja sinkkioksidi).

Ja kylläpäs kuulkaa on miellyttävän tuntuinen CC-voide! Mádara määrittelee CC-voiteen koostumuksen silkkiseksi, ja eipä voi kuin myöntävästi nyökytellä. CC:n koostumus on tosiaan ihan ultrakeveän tuntuista ja liukuu iholle kuin unelma. Voiteella on työstöaikaa ja se ei jämähdä tai kuivahda kasvoille liian nopeasti. Pigmenttiä tässä tuntuisi olevan kevyestä mediumiin. Voide tasoittaa melko hyvin ihon sävyeroja, ja sopii ehkä parhaiten iholle jolla ei ole paljon peitettävää. Voimakkaammin punoittavat kohdat tai tummat silmänaluset tietenkin tarvitsevat vielä oman peitetuotteensa.

CC-voiteen jättämä pinta on erittäin kuulas ja luonnollinen, kaukana pakkelimaisuudesta. Jos hakee erittäin peittävää mattapintaa, tämä ei ole juttusi. Tuntuu myös iholla sen verran hyvin kosteuttavalta, että alle voi riittää aivan hyvin vain kasvovesi ja seerumi. Kuiva ihotyyppi voi tarvita vielä erillisen kosteusvoiteen. CC-voide tuoksuu kevyesti vaniljalta.

Mukavan kevyt iholla ja lopputulos on superluonnollinen. Oikein onnistunut tuote ^_^Plant Stem Cell Age-Defying Sunscreen spf30 (29€/ 40ml)
Uusi aurinkovoide sisältää edellä mainittuun CC-voiteeseen korkeamman suojakertoimen sp30. Mádaralla on myös haussa patentti aurinkovoiteen sisältämään isoampiaisyrttiin. Kyseisen yrtin sanotaan olevan erityisen antioksidanttirikas, joka suojaa ihoa ilmansaasteilta samalla suojaten ihoa aurinkovaurioilta. Isoampiaisyrtti lupaa suojata myös ihon mikrobiomia.

Myös aurinkovoiteen pohja on rauhoittavassa aloe verassa. Aurinkovoide sisältää paljon kasviuutteita ja kahden eri molekyylikoon hyaluronihappoa (kuten myös CC-voide). Kahden eri molekyylikoon hyaluronihapolla iho saa tehokosteutta sekä syvemmälle ihokudoksiin, että myöskin ihon pinnalle.

Tosiaan hieman yllättävästi aurinkovoiteessa on ihan selkeästi havaittava sävy, vaikka putelissa kerrotaan sävyn olevan läpinäkyvä. Sävy näyttää myös hurjan tummalta. Kuitenkin kun tätä kasvoille kokeili, niin saattoi todeta, että ei tässä olekaan ilmeisesti kovin vahvasti pigmenttiä. En saanut tällä esim. mitään näkyviä rajoja iholle puolihuolimattomallakaan levityksellä.

Oma ihoni on tällä hetkellä selkeästi päivettynyt, eikä se kyllä ilman päivetystäkään ole mikään kovin kalpea. On siis vaikea mennä sanomaan, miltä tämä näyttäisi ihan lakananvalkealla iholla.

Aurinkovoiteen koostumus iholla on myös erittäin miellyttävä. Jos vertaa edellä mainittuun CC-voiteeseen, niin ihotuntuma on hyvin samankaltainen, joskin aavistuksen paksumpi (tuntuen silti miellyttävän kevyeltä). Aurinkovoide levittyy iholle ihan helposti ja tämä on tosiaan todella kaukana niistä kauhukuvien luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista, jotka ovat tahmeaa jankkia ^_^

Aurinkovoiteessa on yllättävästi sitrustuoksu. Omaan nenääni erityisen raikas, mutta samalla mieto.Postauksen tuotteet löytyvät esim. Jolien verkkokaupasta*.


 
Mádarat pr-näytteitä.
*mainoslinkki10 kommenttia:

 1. Tuo CC voide jäi kiinnostamaan kovasti, vaikuttaa just täydelliseltä arkituotteelta kesään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CC-voide on tosi hyvän tuntuinen tuote, ja tosiaan mukavan kevyt erityisesti kesään :) Luonnonkosmetiikan bb- ja cc-voiteet ovat mun mielestä yleensä ottaen aika haastavia käyttää, ainakin jos vertaa synteettisen puolen versioihin. Mádaran CC-voide on varmasti parhaimpia mitä vastaan on tullut :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea sun arvio tosta CC-voiteesta! Mä korkkaan myös sen pian testiin ja nostit mun odotuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D Eli pian saa ehkä lukea myös sun arvion :P

   Poista
 3. Mä en ole ehtinyt testaan vielä näitä, mutta odotan tolta CC-voiteelta paljon. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että sä voisit tykästyä tuohon CC-voiteeseen, kun tykkäät muutenkin luonnollisesta lookista ^_^

   Poista
 4. Kuulostavat kiinnostavilta! Taidankin miettiä jossain vaiheessa tuota aurinkovoidetta. Nyt olen ihan in love Hynt Beautyn meikinpohjustusvoiteeseen, jossa on suojakerroin 30. Paras aurinkotuote, mitä olen kokeillut, ei lähmää, imeytyy nopsaan ja sillä on myös hoitavia ominaisuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään onneksi alkaa jo olla hyvin markkinoilla näitä luonnonkosmetiikan aurinkosuojia, siis nimenomaan näitä oikeasti käyttömukavia. Ei ole enää pakko olla muumi-lookilla jos haluaa käyttää luonnonkosmen UV-suojia :D

   Poista
 5. Kokeilin kaupassa tuota aurinkovoidetta, mutta jätin sen testailut vähemmälle koska järkytyin siitä sävystä. Käteen jäi selvä rusketus, ehkä en levittänyt sitä tarpeeksi hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ehkä se ongelma ei ollutkaan siinä levityksessä? Sävyähän siinä nimittäin selkeästi on, vaikkakin kevyesti. Mutta kyllä se varmasti oikein vaalealla iholla pakostikin näkyy. Aika jännä ratkaisu Mádaralta tuoda markkinoille nimenomaan tällainen sävytetty aurinkovoide, sitä kun varmasti osa kuluttajista varmasti vieroksuu. Rinnalle olisi voinut lanseerata toisen, oikeasti "läpinäkyvän" aurinkovoiteen.

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)