perjantai 16. maaliskuuta 2018

Te kysyitte - Mä vastasin
Heitin tosiaan ilmoille jonkun aikaa sitten haasteen teille lukijoille. Saitte esittää kysymyksiä laidasta laitaan. Teiltä tuli tosi kivoja ja mielenkiintoisia kysymyksiä ja pidemmittä puheitta. Tässä vastauksia teille ^_^
Jos näkisit peilistä itsesi vastakohdan, millainen olisit? Entä millaisena näkisit maailman jos se olisi vastakohtana peilissäsi? Millainen ihminen olisit jos somea tai internettiä ei olisi?Erittäin hyviä kysymyksiä heti useampi perättäin :) Hmm.. itseni vastakohta. Itseni vastakohta olisi omaan napaan tuijottava, kylmäsydäminen ja itsekäs ihminen. Olisin empatiakyvytön, pelkkää rahaa ja omaa etuani tavoitteleva mulkero.

Maailma vastakohtana peilissäni? Jännä kysymys ja täytyy myöntää, että en aluksi meinannut millään älytä, että mitä tässä haetaan. Käsitin tämän niin, että millainen maailma olisi vastakohtana nykyiselle maailmalle? Noh, se olisi sellainen jossa kaikkien on hyvä olla. Osattaisiin kunnioittaa kaikkia ihmisiä. Olisi paljon rakkautta. Käsitettä sota ei olisi olemassa, ei edes koko sanaa. Peilistä heijastuva maailma olisi tasapainoinen hyvä paikka, jossa kellään ei olisi paha olla. Valitettavasti en usko, että tällaiseen tilanteeseen koskaan tullaan pääsemään. Ihminen kun on luonnostaan niin aggressiiviinen ja pahaan taipuvainen laji. Harmi.

Ilman somea mä saisin varmaan paljon enemmän aikaiseksi asioita. Oon monesti huomannut, että roikun somessa aivan liikaa ja se taitaa olla monen muunkin ongelma. Poistin itseni viime syksynä facebookista pariksi kuukadeksi ja se teki tosi hyvää. Nykyään mulla ei ole ollenkaan facebookkia luurissa ja käyn facessa aika harvoin. Edistystä! Instakin välillä ärsyttää kun sitä pitää muka koko ajan plärätä. Bloggaamisen kannalta on kuiten fiksua pitää joitain somejuttuja aktiivisena.Miten päädyit kirjoittamaan kosmetiikasta tai miten ylipäätään kiinnostuit kosmetiikasta syvällisemmin? Tästä mä olenkin kirjoittanut ihan oman postauksen joskus tosi kauan sitten, kun blogin aloitin. Mutta pähkinän kuoressa: Lueskelin alunperin itse muutamia blogeja ja haaveilin usein, että olisi kiva kirjoittaa omaa blogia samasta aiheesta. Tuntui, että mulla voisi olla aiheesta sanottavana yksi jos toinenkin sana. Keräsin sitten rohkeuteni ja perustin Tuubitoleranssin (blogin nimi oli alunperin nolo: J's Corner :D joka tuntui tosi tyhmältä ja vaihdoin sen sitten parin viikon miettimisen jälkeen Tuubitoleranssiksi).

Kosmetiikasta kiinnostuin näinkin syvällisesti sen vuoksi, että kärsin nuorempana pitkään hankalista iho-ongelmista. Monien tuotepettymyksien - ja rahanmenon- ansiosta kiinnostuin tutkimaan tarkemmin kosmetiikan ainesosia ja niiden funktioita ihonhoidossa. Ainesosatutkimusta olen harrastanut jo varmaan about 14 vuotta (ja se jatkuu). Tykkään varsinkin lukea tieteellisiä tutkimuksia raaka-aineista ja niiden vaikutuksista ihoon. Se on mun intohimo.

Ilman nuoruusiän kenkkuilevaa ihoa, en varmastikkaan olisi nyt tässä kirjoittamassa tätä vastausta tähän kysymykseen, eikä Tuubitoleranssia olisi olemassa. Huono iho musersi itsetuntoa, mutta nyt näen siinä jotain positiivistakin. Huonosta iho johti ainesosien ja kosmetiikan tutkimiseen ja sitä kautta tähän blogiin :)   
Noo, minkä kirjan luit viimeksi?
Anna-Leena Härkösen Ihan ystävänä sanon... Ja muita kirjoituksia. Härkönen on ehdottomasti yksi mun kotimaisia lempparikirjailijoita! Edellä mainittu kirja on mustalla huumorilla sävytetty novellikokoelma. Juuri sellainen helppolukuinen. Ja sellainen, että kirja täytyy laittaa hetkeksi sivuun ja hekottaa antaumuksella ja sitten jatkaa lukemista.

Oon suunnitellut -ehkä- tekeväni tästä kirjasta esitelmän/arvion blogiin. Muutenkin huvittais tehdä enemmän jotain kirja-arvioita, mutta en ole vielä päässyt tuumasta toimeen, kirja-arvion tekeminen kun tuntuu hieman vaativalta ajatukselta (vaikka olenhan mä blogiin parikin kirja-arvostelua tehnyt, mutta ne ei ole romaaneja).
Paras sinulle tapahtunut asia? :)Aika vaikea kysymys :) Mulle on tapahtunut oikeastaan aika paljon hyviä asioita ja ehkä se paras asiakin voi olla vielä edessä päin? Mutta voisin tähän silti vastata, että so far paras mulle tapahtunut asia on tutustuminen mun nykyiseen poikaystävään. Ihan vaan siksi, että se tekee mut onnelliseksi ja se on maailman paras tyyppi. Täyttänee "parhaan asian" kriteerit :D
Mikä on ollut elämäsi pahin kokemasi asia?
Olen kyllä kokenut elämässä paljon pahoja asioita, mutta ne eivät enää tunnu nykyään niin pahalta. Aika parantaa haavat. Vastaan tähän, että pahinta on varmaan ollut Iivarin kuolema. En osannut kuvitellakaan miten sydäntä särkevää se tulisi olemaan. Se on ollut, ja on edelleen paha paikka.

Toisaalta nyt kun mietin, koulukiusaaminen oli myös joskus äärimmäisen raskas kokemus. Jokapäiväinen kiusaaminen on väsyttävää ja romuttaa henkisesti, vaikka päättäisi olla vahva. Kiusaamisen vuoksi lopetin joskus nuorena lukion kesken. Lukion paskapäät onnistuivat nujertamaan mut. Kestin silti pitkään.


Uskotko yliluonnolliseen? Onko sinulle sattunut jotain yliluonnollista, ja jos on, mitä se on ollut? 
Supermielenkiintoinen kysymys! Luulenpa, että uskon. On nimittäin niin paljon kummallisia juttuja sattunut, että en osaa niille keksiä järkiselitystä. Esimerkkejä on useita, mutta otan tähän yhden eriskummallisimman:


Kirjoitin joskus postauksen syövästä. Meidän perhepiirissä oli eräs 18-vuotias tyttö, jonka elämä päättyi aivan yllättäin aivokasvaimeen. Jälkeenpäin sattui tämän asian yhteydessä kummallinen juttu monta kertaa. Puhelimeni kuvagalleriaan ilmestyi useita kertoja tietyt 3 kuvaa tästä kyseisestä tytöstä. En niitä siis ollut tallentanut tai edes katsonut hänen kuviaan Facebookissa, mutta silti ne olivat galleriassa. Poistin kuvat. Ja silti ne ilmestyivät vaikkapa seuraavana päivänä takaisin. Meni ehkä viikkoja ja taas ne ilmestyivät. Jooh,joku sanoisi, että tekninen vika. Mä sanon, että erittäin kummallista.

Ja toinen...

Juttu sijoittuu jonnekin ala-asteaikoihin. Meidän silloinen naapuri kuoli ja pari päivää myöhemmin kuollut naapuri käveli mua vastaan rappukäytävässä. Järkytyin suuresti ja olin ihan hämilläni. Selitin silloin itselleni, että sen täytyi olla ehkäpä joku kaksoisveli. Myöhemmin mulle kerrottiin, ettei hänellä ollut sisaruksia. Kummallinen juttu, hyytäväkin. En osaa tätäkään selittää järjellä. Näitä juttuja riittää kyllä.

Iivarin kuolemankin jälkeen asunnossani kuului kummallisia ääniä. Öisin kuului rapinaa ja ihan kuin kuopimista keittiöstä. Juuri sellaista ääntä, mitä Iivari sai aikaan. Selitys: Kummittelua, järjen menetystä tai pelkkää kuvitelmaa. En tiedä. Uskon, että tässä maailmassa on paljon asioita, mistä me ihmiset ei vielä tiedetä yhtään mitään.Jos olisit supersankari, mikä supervoima sulla olisi? Ja mikä olisi supersankarinimesi? 
Tää on niiiiiiiiin helppo! Mulla olisi tietysti säänhallintavoimat, ihan niinku X-menin Stormilla :D Taisin olla jotain 7-8- vuotias kun luin ekan Ryhmä-X sarjakuvan ja siinä oli afrikkalainen nainen joka pystyi tahdonvoimallaan taivuttamaan sään haltuunsa. Pikku-Jusu mietti silloin: Ei hitto miten siistiä!

Supersankarinimi? Tää on vaikeempi. Sää-Jusu? :D Myrsky-man? Eiih.. Ukko-nen? Joo, jätetään tää hautumaan :DMitä irtokarkkeja valkkaat karkkipussiisi? 

 

Oh... Dear... God... Rakastan irtokarkkeja (joita en oo muuten syönyt ehkä 2 kuukauteen!) Eli jos mä en ole siinä -erittäin kurjassa- sokerilakossa, niin johan vaan irtokarkit maistuu. Mie valkkaan sinne aivan ehdottomasti; salmiakkipääkalloja (lempparit), vanhoja autoja, värillisiä turkkareita (erityisesti sinisiä), kainkenlaista suklaata vastapainoksi. Tervapirut on kans kivoja. Happamia hedelmänamuja pitää kans olla, en kyllä muista niiden nimiä.

Nallekarkit on tylsiä, skippaan ne ihan aina. Sitten ne yhdet pehmeät salmiakkikarkit on kivoja, joista tirskahtaa sisältä pehmeää salmiakkiliejua (se on vähä kuin karkkiorgasmi). Juuri eilen erehdyin katselemaan Cittarin uutus-irtokarkkeja, ja kuolasin niitä aika kympillä. Suunnitelen kovasti sokerilakon keskeyttämistä. Ei olisi pitänyt käydä Cittarissa. Prkl!
Kierrätätkö? Käytkö esim. kirppareilla? 
Pyrin kierrättämään parhaani mukaan. Tykkään myös ekologisista ratkaisuista, mutta myönnän että meikäläisellä olisi tämän suhteen paljon parantamisen varaa. Tuli kosmesta mieleen, että en esim. enää otaa blogitestiin mitään kuorintavoiteita, missä on mikromuoveja. En halua käyttää niitä, älkää tekään :) Kyllä käyn kirppareilla, se on itseasiassa ihan hurjan kiva harrastus. Viimeaikoina on tympinyt kun mitään kivaa ei oo löytynyt. Saan kiksejä, jos löydän pilkkahintaan uuden/hyväkuntoisen vaatteen. Sen lisäksi kirppiksiltä voi löytää jotain jännää/erikoista, mitä ei voi saada kaupasta. Esim. jotain retro Mikki-hiiri aiheista <3 Löysin joskus vuosia sitten ylisöpön retron Mikki-hiiri paidan kirppikseltä ja olin siitä aivan pasmat sekaisin pitkään.
Mainitse kolme suosikkielokuvaasi ja myös kolme huonointa leffaa ikinä Äääääh... Tää on taas tämmönen, että pitää miettiä pitkään..

3 suosikkia: Mrs. Doubtfire, Kuolema pukee häntä, Batman - Returns. Valitsin nämä sillä perusteella, että oon nähnyt nämä kolme leffaa varmaan miljoona kertaa, ja aina vaan toimii ja jaksaa katsoa :)

3 huonointa: The Witch (2015) Uskomattoman tylsä ja laahavaa. Sharknado (2013) katoin tätä jonkin matkaa telkkarista, ja mietin, että miksi tämä on tehty. En nyt millään keksi tähän kolmatta, mutta vastaan ympäripyöreästi, että useammat remaket vanhoista klassikoista on ollut kamalaa katsottavaa.
Mikä saa sut ärsyyntymään? 
No monetkin asiat. Mutta aivan erityisesti ärsyynnyn (ja loukkaanun) valehtelusta. Pienet valkoiset valheet voi ymmärtää, mutta sellainen suurempi, toista vahingoittava valehtelu on anteeksiantamatonta ja todellakin ärsyttävää.Paras kirja tai kirjasarja, jonka oot lukenu?
En kyllä yhtäkkiä muista lukeneeni varsinaisia kirjasarjoja (vai lasketaanko ysäriltä X-files pokkarit?). En osaa valita parasta, mutta yksi sykähdyttävämpiä on Nina Lehmusvyöry - Kaja Grünthalin Veronica. Ehkä joku muistaakin tämän "Seksi-Veronican" joka pyöri usein Seiskan lööpeissä. Kyseessä on elämäkertateos ja se on tosi rankka sellainen. Veronicalla on ollut rankka ja vaikea elämä, ja tykkään tosi paljon lukea tämän tyyppisiä. Ostin kirjan kirpparilta joskus vuonna miekka ja kivi. Oon lukenut sen ehkä 5 kertaa ja saatan lukea sen taas uudelleen jonain päivänä. Suosittelen kaikille jotka tykkäävät elämäkerroista.

Oletko kertaakaan menettänyt inspiraatiota blogin suhteen ja ajatellut lopettavasi vai tuleeko teksti aina luonnostaan?
Olen todellakin menettänyt inspiraation monen monta kertaa. Olen myös ajatellut lopettavani pahimman "blogimasennuksen" aikana. Mulla on sellaisia kausia, että katson purkkeja ja ajattelen " Voi luoja mä en jaksa lässyttää yhtään enää kosmetiikasta". Tuolloin en jaksa myöskään lukea muita blogeja. Tulee ns.kosmeähky. Se on inhottava tunne kun tuntuu, että mulla ei ole enää mitään sanottavaa mistään.

Sitten onneksi vastapainoksi tulee niitä kausia, kun inspiraatiota on vähän liikaakin ja harmittaa, että mulla on vain kaksi kättä ja yksi pää. Onneksi mun inspiraatio blogin kirjoittamiseen on päänsääntöisesti inspiroitunut :) Hyvinä kausina kirjoittelen tekstiä "pään sisällä" jo valmiiksi. Joskus on ollut niinkin, että kesken jonkun muun tekemisen on ollut ihan pakottava tarve lätkästä sormet näppikselle ja suoltaa ajatukset puhtaaksi. Muuten ei saa rauhaa :)
Jos voisit elää jonkun julkkiksen elämää niin kenen? ja miksi?
Jännä kysymys. En ehkä sillai haluaisi elää kenenkään muun elämää, mutta vastaan tähän nyt vähän
koomisesti. Voisin elää Timbalandin elämää. Vähän kun käyt feattaamassa jonkun biisissä ja heität sinne sanat: "wikiwikiwiki", nii heti kolahtaa miljoona dollaria tilille :D

Ja jos olisin nainen, niin voisin ihan mielellään astua Beyoncén kenkiin. Miksi? Koska se on ihan helkkarin upea nainen ja sillä mahtava ääni. So.. why not?Uskotko Jumalaan?
Aiemmin määrittelin itseni ateistiksi, mutta nykyisin miellän itseni agnostikoksi. Ateismi on periaatteessa höpsöä, koska mun mielestä todisteita Jumalan olemassaolosta ei ole puolesta eikä vastaan. Agnostikko soveltuu mulle hyvin - Uskon kun näen. Tästä voisi jaaritella oman postauksensa verran.

Maailmankaikkeus on kummallinen juttu ja varsinkin se, että miksi me ollaan täällä? Miksi tätä mitään on ? Mitä jos ei olisi tätä, eikä mitään? Näistä jutuista mulla tulee aina pää kipeeksi.

(Btw.. Juttelin joskus jonkun syvästi uskovaisen kanssa näistä asioista ja mm. dinosauruksista, jotka on todistetusti oikeesti ollu olemassa. Raamatun mukaan ihminen oli eka otus tällä pallolla. Herra uskovainen totesi tähän, että mä olen tyhmä ja salaliittojen viemää. Dinosaurusseikan mainittuani hän ei halunnut jatkaa keskustelua)
Ootko koskaan saanut kettuilua osakseksi keltään, kun harvempi mies kirjoittaa kosmetiikkablogia?


 

No ihme kyllä en! Muistan kun aloitin bloggaamisen ja mietin, että pidetäänkö pinnallisena hömppänä ja että miten homma otetaan vastaan. Yllätyin kovasti kehuista ja se tuntui kivalta. Jopa sellaiset tuntemani "kovis-miehet" ovat kyselleet multa ihonhoito/kosmetiikkavinkkejä, vaikka juuri sieltä suunnalta odottelin jotain kettuilua ja vitsin heittoa.

Sitten toisaalta jotkut ihan random tyypit on naureskellut; "vai kosmetiikasta, kaikkea kanssa". Siihen on aina kiva alkaa selittää vesiliukoisista silikoneista ja epidermiksen toiminnasta aina ihon happovaipan koostumukseen. Siinä vaiheessa hymy hyytyy, asento vaihtuu ja kysytään: "Ai siis kerroppa tarkemmin, ku mullakin on esim tää finni otsas..."

Ja minähän kerron.
Suositko mieluummin halpaa vai kallista kosmetiikkaa ja miksi?

Suosin pääsääntöisesti halvempaa kosmetiikkaa, koska sieltä löytyy todella laadukkaita tuotteita. Joten miksi maksaa kalliimmasta? Mutta yleensä ottaen valitsen tuotteen, jossa on laadukkaat ainesosat. Hinta on vasta se kakkoskriteeri. Viime kesänä pyörittelin laivalla erään luksusbrändin naamarasvaa hyppysissäni ja pyörittelin silmiä päässäni. Purkki oli hieno, ei siinä mitään. Hinta oli huokeat 250€ ja sisältö vettä, silikonia ja muita muovijohdannaisia. En oikein innostunut. Parempaa saa edullisemmin.
Jos saisit 3 toivomusta, mitä ne olisivat?
No voihan nyt. Tässä ei ilmeisesti voi kikkailla sillai, että toivon rajattoman määrän toiveita? :D

Toivon lottovoittoa (vaikka en koskaan muista lotota)

Toivon terveyttä (mulla on ollut jo yli kuukauden vaikea iskias-särky, ja taas muistaa miten jees on olla terve)

Toivon, että säästyisin suurilta murheilta (aika nöyrä toive)
Minne aiot matkustaa seuraavaksi?
Tämä on vielä vähän auki, mutta kevätmatka olisi suunnitteilla. Ykkösvaihtoehtona on tällä kertaa Turkki.

Turkki ei kiinnosta mua yhtään, mutta nyt kriteereinä ovatkin helppo ja lyhyt lentomatka, sekä lämpö. Eipä sitä tiedä jos tämäkin vielä muuttuu. Viimeksihän melkein satavarma Gambia vaihtui viime metreillä Thaimaahan. Innostuin jokin aika sitten myös Jordaniasta, ja voi vitsi että sinne on pakko päästä! Kreikkaankin haluaisin tämän vuoden aikana. Kreetaa on ikävä, mutta olisi kiva tutustua johonkin uuteenkin Kreikan saareen.


Aiotko vielä ottaa tulevaisuudessa jonkun lemmikin?
Tätä multa on myös muutama ystävä kysynyt. En osaa tähän vastata juuri nyt kyllä tai ei. Hassua kyllä, muhun otti eräs ihminen yhteyttä vain hetki sitten, ja kysyi voisinko tarjota kodin pupuille. Järkytyin.

Mietin ja mietin. Halusin toisaalta vastata: "Haluan!". Järkiääni päässäni kuitenkin kuiskaili; "Älä ota, et sä ole valmis". Juuri nyt en pystyisi mitenkään kiintymään uuteen eläimeen. Päässä pyörii aivan liikaa se menettämisen pelko. Aika näyttää.


Kiitos kaikille kysymyksistä! Oli hyviä kysymyksiä ja -ah- miten kiva tehdä välillä tällainen postaus

kosmetiikkahöpöttelyn sijaan ^_^


Edit. Tuolta alusta oli vahingossa ihan kokonaan jäänyt vastaamatta somekysymykseen, jonka korjasin :)

Osa kuvista: Unsplash


11 kommenttia:

 1. Ihan sika kiva postaus! Kommentista tulisi aivan liian pitkä, sillä joka kysymysvastauksen jälkeeb haluaisin kommentoida koka asiaa!!:D Kommentoin kuitenkin lyhyesti: Kreikka on ihana, sinen seuraavaksi! Kirja arvosteluja ehdottomasti enemmän! Kosmetiikka on rakkaus ja ainesosiin tutustuminen on jännää:) Mulla on atm menossa kosmeähky - pakkasin just isoon matkalaukkuun 3/4 osaa kosmea ja päätin että kuuden viikon aikana nämä tyhjenee että innostus uusien tuotteiden testaamiseen voisi alkaa! Voi hitsi tykkään sun blogista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla, Kreikka on ihana maa ja siellä voisi rampata ihan jatkuvasti <3 Pitääpä koittaa saada aikaiseksi jotain kirja-arvioita jossain vaiheessa :) Kosmeähky on ärsyttävää, mutta onneksi sekin on ohi menevää ^_^ :D

   Poista
 2. Ah, tämä postaus oli niin hyvä! Olisin voinut lukea sun vastauksia vaikka miten pitkään!

  Toi Veronican kirja on sairaan hyvä, mulla on myös tuo kirja ja olen lukenut sen varmaan kans jotain viis kertaa! Mihinköhän kyseinen nainen on kadonnut? Ei ole enää julkisuudessa ollut.

  Hei, meidän täytyy joskus jutella yliluonnollisista kokemuksistamme <3 Huh, mitä juttuja sulla on ollut. Mä uskon, että on olemassa paljon muutakin kuin tämä maailma jonka näemme. Onhan sähkökin olemassa, vaikka emme konkreettisesti sitä "näe".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos tykkäsit <3 Tämmösiä "jaarittelu" postauksia on tosi kiva kirjoittaa aina välillä ^_^

   Ai sä olet lukenut Veronican, eikö vaan ookki tosi hyvä kirja! Niin en tiedä missä kyseinen leidi nykyään viipottaa, mutta muistelisin joskus vuosia sitten lukeneeni (yllättäin seiskasta) että viettäisi hiljaista elämää... hmm mikähän se paikka oli. Naantali ehkä? Veronicalla on kyllä ollut hengästyttävän hurja elämä :o

   Siis yliluonnollisista jutuista vois kyllä jutskata ihan tuntitolkulla! Niin mielenkiintoinen aihe. Oisin tohon voinut kirjoittaa muutakin yliluonnollista juttua, mutta ois kyllä venynyt melkein omaksi postaukseksi koko aihe :D

   Poista
 3. Olipa kiva lukea, näistä saa näinkin pienellä otannalla aina paremman käsityksen ihmisestä.
  Noilta kouluaikojen kiusaajamulkeroita voisi tänä päivänä kysyä, että ootko vielä kovinkin ylpeä näin aikuisiällä silloisesta käytöksestäsi, vai onko siellä päässä yksinkertaisesti yhtään mitään vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseiset tyypit olivat sellaista sakkia, että hieman epäilen onko siellä pääkopissa vielä tänäkään päivänä tapahtunut mitään järkevää edistystä :D

   Poista
 4. Täällä kans agnostikko, just ton sanomasi perusteella, en oo koskaan määritellyt itseäni ateistiksi. Mä kuitenkin esim. uskon uudelleen syntymään, niin mikäs minä olen sanomaan onko toisen joku samanlainen uskomus totta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nämä on tällaisia omia henkilökohtaisia näkemyksiä asioista ja se on ihan jees :) Mä olen kans usein miettinyt uudelleen syntymää (pääsemättä mihinkään tulokseen). Toisaalta tuntuu oudolta, että kuoleman jälkeen oleminen ja tietoisuus lakkaisi täysin. Vaikeita asioita pohdittavaksi :D

   Poista
 5. Olipa kiva lukea tällainen postaus ja oppia jotain uutta susta! Mäkin oon miettinyt, jos toteuttaisin tämän tyyppisen "kysykää multa" -postauksen. Vois olla aika kivaa vaihtelua! :)

  PS. Värilliset turkkarit on niiiiiiin hyviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tyyppiset postaukset on nimenomaan mukavaa vaihtelua ^_^ Ja kyllä, värilliset turkkarit on parhautta. Niihin on helppo jäädä koukkuun :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)