keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kevyempi pasta (vhh, gluteeniton)

Monella kuuluu tammikuun ohjelmistoon mm. keventää ruokavaliota. Siispä tähän väliin on hyvä esitellä markkinoille ilmaantunut Slim Pasta - Spaghetti. Slim Pasta on tavalliseen  vehnäjauhoista valmistettuun spagettiin verrattuna vähäkalorisempi, vähähiilihydraattinen ja gluteeniton. Slim Pasta sopii siis täydellisesti ruokavalionsa keventäjälle, vhh-ruokavaliota noudattavalle ja myös keliaakikoille tai muuten gluteeniyliherkille (kuten minä).

Itse välttelen gluteenia parhaani mukaan. En sairasta keliakiaa, mutta vatsani ei tykkää gluteenista yhtään. Vain pieni, vehnäjauhoista leivottu sämpylänpuolikas riittää tekemään olosta tukalan ja turvottamaan vatsan sen näköiseksi, kuin olisi nielaissut ilmapallon. Gluteenia sisältävät viljat aiheuttavat itselläni myös ikävästi kivistävän vatsan.

Kuten useimmat markkinoilla olevat vhh-pastat, myös Slim Pastan valmistuksessa on käytetty konjac-jauhoja. Eli toisin sanoen glukomannaani-kasvikuitua, jota saadaan konjac-nimisestä mukulakasvista. Pastan valmistuksessa on käytetty myös tapiokatärkkelystä. Slim Pastassa ei ole käytetty mitään keinotekoisia aineita, eikä myöskään mitään eläinperäistä, joten se sopii siten myös vegaaneille.


100 grammassa Slim Pastaa on 35 kaloria ja 8,4g hiilihydraattia, joka on merkittävästi vähemmän kuin tavallisessa pastassa. 

Pahvipakkauksen sisältä paljastuu muoviin pakattu pasta-annos. Pastan valmistaminen on erittäin helppoa. Sitä ei tarvitse joidenkin vhh-pastojen tapaan huuhdella ollenkaan, vaan se on nopeaa lämmitystä vaille käyttövalmista. Minuutti mikrossa ja valmista on.

Miltä se maistuu?


Slim Pasta maistuu omasta mielestäni täysin samalle, kuin tavallinenkin pasta. Koostumus on erittäin paljon tavallisen pastan kaltainen. Sanoisin, että koostumus on ihan aavistuksen jämäkämpi normipastaan verrattuna. Hieman napsahtavampi rakenne. Mutta jos rehellisiä ollaan, en ole varma olisinko tajunnut sokkotestissä ollenkaan, että kyseessä on "erikoispasta" :)

Slim Pastan valikoimissa on spaghetin lisäksi myös mm. penne pastaa, riisiä ja nuudeleita.


Slim Pastaa ei käsittääkseni löydy ihan tavallisista marketeista, mutta sitä on myynnissä Yliopiston apteekissa (3,90€/ 200g)Slim Pasta pr-näyte.
 Oletteko kokeilleet tällaisia erikoispastoja? Herättävätkö kiinnostusta?


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)