keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Kerkkä & Virkku - Vihreä startti päivään


New year, new me. Kuinka moni teki vuoden vaihteessa lupauksia terveellisemmästä elämästä? Veikkaan, että aika moni :) Itse en tehnyt mitään sen suurempia lupauksia tälle vuodelle. Suurena toiveena tosin oli, että tämä vuosi olisi hieman vähemmän stressillä varustettu, kuin viime vuosi. Loppuvuosi meni ruokavalion osalta aika - köhköh- epäterveellisesti. Suklaata ja karkkia kului mittava määrä, eikä se muukaan ruoka ollut mitään maailman terveellisintä. Tammikuun alusta aloitin sokerilakon, joka kestikin huimat 13 päivää, päätyen irtokarkkiretkahdukseen. En pääse varmasti koskaan irti karkista.

Kasviksia ja muuta rehuja tulee syötyä säännöllisen epäsäännöllisesti yleensä ottaen. Mutta vihreiden juttujen syönti on kyllä totta puhuen turhan vähäistä. Jossain vaiheessa harrastin vihersmoothien nauttimista, mutta sekin sitten vähän kuin hiipui.

Tuoreet vihreät luonnonantimet ovat ilman muuta loistava vaihtoehto, mutta toinen vaihtoehto on myös pyöräyttää suoraan purkista vihreä voimapommi. Tällaista vaihtoehtoa tarjoilevat kotimaiset  Kerkkä ja Virkku.
Kerkkä sisältää nimensä mukaisesti pakastekuivattua kuusenkerkkäjauhetta. Kuusenkerkkäjauhe sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia, sekä antioksidantteja ja hivenaineita. Kerkässä on myös paljon pihkan kaltaisia antibakteerisia eteerisiä öljyjä. Kerkkä on laitettu purkkiin suoraan Lapin villistä luonnosta.

Kuten etukäteen arvella saattaa, Kerkkä tuoksuu ja maistuu havuisalta. Tällaisten viherjuttujen maku tuskin on kovin monen mieleen, enkä itsekkään ole havuisan maun ylin ystävä :D Mutta terveellisyys onkin näissä se pointti. 
Virkku viherjauheseos sisältää myös kuusenkerkkää, mutta se on rikastettu myös muilla yrteillä. Virkku kätkee sisäänsä; nokkosta, maitohorsmaa, ruusunjuuren versoa, väinönputken lehteä, sekä nokkosen siementä. Virkku on määritelty puolivilliksi, sillä villiyrtit ovat Lapin luonnosta ja ruusunjuuri ja väinönlehti on kerätty valmistajan emotilalta Narkauksesta.

Myös Virkku tuoksuu ja maistuu vihreältä, mutta Virkussa ei ole läheskään yhtä havuisaa makuvivahdetta, kuin kaverissaan Kerkässä. 

Kerkkä ja Virkku- viherjauheita voi käyttää esim. maustamattoman jogurtin tai smoothien seassa. Näiden sanotaan sopivan myös ruokien maustamiseen. Koska itse en ole tällaisten vihreiden, yrttisten ja havuisten makujen fani, olen tyytynyt sekoittelemaan viherjauheet lasilliseen vettä. Tässä muodossa olen kokenut helpoksi kulauttaa kurkusta alas päivittäinsen annoksen vihreää voimaa ^_^

Kerkkää tai Virkkua (tai molempia) nautitaan päivittäin teelusikallinen.Kerkkää ja Virkkua löytyy  hyvin varustetuista tavarataloista, sekä useista verkkokaupoista. kaikki jälleenmyyjät näkee täältä

Hinnat valmistajan verkkokaupassa: Kerkkä (17,90€/ 50g) ja Virkku (24,90€/ 65g)*Kerkkä ja Virkku pr-näytteitä


2 kommenttia:

  1. Näitähän voisi vaikka kokeilla joskus. Tiedä vaikka muuttuisi aamuvirkuksi kulauksella virkkua. :D -Anjuliini

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)