torstai 4. tammikuuta 2018

Fokuksessa kehäkukka


Edellisessä matkakosmetiikkapostauksessa mainitsin muutamia juttuja, joita oli tarkoitus ottaa testiin Thaimaassa. Yksi näistä oli kotimainen luonnonkosmetiikkabrändi Frantsilan kehäkukkavoide. Kehäkukkavoidetta suositellaan mm. ihottumien ja kutiavan ihon hoitoon. Sitä suositellaan myös auringon polttaman ihon hoitoon, ja tähän vaivaan Frantsilan kehäkukkavoidetta sitten alunperin kokeilinkin. Frantsilan kehäkukkavoiteen olen saanut blogin kautta.
Suojasin kyllä ihoani aurinkosuojatuotteilla rantapäivinä, mutta yhtenä päivänä rannalla piipahtaminen venyikin sitten useampaan tuntiin, ihan kuin vahingossa. Tuona päivänä aurinkosuojatuotteet unohtuivat ja paahtava aurinko yhdistettynä heijastavaan mereen ja hiekkaan teki tehtävänsä. Hotellille palattuani peilistä katsoi takaisin melkoisen punakka naama ^_^Kuva: Frantsila


Kehäkukkaa (Calendula Officinalis) tuntuu löytyvän varsinkin luonnonkosmetiikan tuotteista melko usein. Itse olen tuon raaka-aineen bongannut yhdestä jos toisesta purkista. Kyseessä onkin mainio raaka-aine, eikä siis ihme, että sitä niin paljon käytetään. Kehäkukan vaikuttavia aineita ovat mm. triterpeenit, kalendulosidit, flavonoidit ja karetonoidit. Erityisesti kehäkukan karotenoidit ehkäisevät tulehdusta ja korjaavat ihon pintakudosta. Kehäkukka rauhoittaa, desinfioi ja parantaa ihoa.
Frantsilan kehäkukkavoide on auringonkukkaöljypohjainen  ja incissä heti toisena on kehäkukan öljyuutos. Kyseinen voide on muuten valittu myös vuoden 2016 hoitotuotteeksi.

Frantsila itse on määritellyt kehäkukkavoiteen kevyeksi, mutta itse olin eri mieltä. Voiteen koostumus tuntui Thaimaassa omalla ihollani melko täyteläiseltä ja pyörähtelikin hetken iholla valkoisena kelmuna. Tästä huolimatta koin kehäkukkavoiteen erittäin käyttömukavana, sillä hetken pyörähdeltyä iholla, se imeytyi täydellisesti. Erittäin riittoisa koostumus jättää ihon superpehmeäksi ja ei ollenkaan tahmeaksi tai kiiltäväksi. Tuoksu on melko mieto ja miellyttävä, ehkä hieman kukkainen.

Ja kas vain Suomen päässä kehäkukkavoide tuntuikin iholla täysin erilaiselta (se ilmasto!) Nimittäin täällä kotimaassa kehäkukkavoide tuntuukin iholle levittäessä huomattavasti kevyemmältä ja se imeytyy nopeammin jäämättä pyörimään iholle.
Ja mitä kehäkukkavoide teki punoittavalle iholle?  Hyvää teki, sillä seuraavana aamuna kaikki punoitus kasvoilla oli käytännössä poissa. Mitenkään pahastihan en siis palanut auringossa, mutta ihosta huomasi selkeästi, että se oli altistunut liikaa auringolle. Frantsila hoiti siis homman kotiin ainakin tällaisessa lievemmässä tapauksessa ^_^


Frantsilan kehäkukkavoidetta löytyy mm. Sokoksilta ja Stockmanneilta, sekä nettikaupoista tätä myy mm. Hyvinvoinnin Tavaratalo* (18,95€/ 60ml).


*Mainoslinkki


Onko Frantsilan tuotteet tuttuja?


2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hyvää ainetta, vaikka tosin en ole Frantsilalta vielä huonoa löytänytkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on ja tämä jää itsellä vakkarikäyttöön :) Ellen väärin muista, niin kehäkukkavoide on ensimmäinen Frantsilan tuote jota olen kokeillut. Kehäkukkavoide oli sen verran mielenkiintoinen tuttavuus, että Frantsilan muukin tarjonta alkoi kiinnostaa ^_^

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)