tiistai 12. joulukuuta 2017

Itselämpenevä detox-naamio


Kasvonaamioiden maailmassa itselläni on jäänyt erityisesti mieleen itselämpenevät naamiot. Muistikuvieni mukaan tällaiseen törmäsin ensimmäisen kerran useita vuosia sitten. Kyseessä saattoi olla Montagne Jeunessen yksittäispakattu kasvonaamio. Ja minähän tykkäsin siitä oikein kovasti. Kasvoilla lämpenevä naamio tuntui kovin jännältä ja todellakin erilaiselta! :)
Phytomerin uutukainen Pure Pore Heating Mask on juuri sellainen itselämpenevä kasvonaamio, joka on varustettu detox-vaikutuksilla. Naamion olen saanut testiin blogin kautta.Inci on simppeli. Sieltä löytyy mm. tuttua humektanttia glyseriiniä ja puhdistavaa kaoliinisavea. Naamio on myös hajusteeton.

Mutta perehdytään vähän zeoliittiin, joka on incin kakkosena. Zeoliitillahan on ollut vähän huono maine pesukoneiden tuhoajana, mutta mitä ovat sen ihonhoidolliset ominaisuudet?

Zeoliitti on alumiinisilikaateista koostuvaa eräänlaista huokoista mineraalia. Zeoliitilla on erityisiä ominaisuuksia sitoa itseensä myrkkyjä, saasteita ja kuona-aineita. Tämä kyseinen mineraali hoitaa siis osaltaan Phytomerin naamion detox-virkaa. Zeoliitti on tässä myös se joka aikaansaa lämmittävän vaikutuksen. Mutta miksi näin?

Tämä on mielenkiintoinen juttu. Olen itse käsittänyt asian jotakuinkin näin; Zeoliitissa on varautuneena geotermistä energiaa, joka esimerkiksi iholle hierottaessa vapautuu --> lämmittävä vaikutus. Mielenkiintoista, joskin kyseinen kemiallinen reaktio ylittää käsityskykyni :D


Kohta lämpenee...

Phytomerin naamio on koostumukseltaan semi-jämäkkää, voisin kuvailla sitä paksun vanukasmaiseksi. Naamiota on tarkoitus levittää iholle ensin muutamia viivoja, ja antaa viivojen olla iholla n.15 sekuntia. Pikaisen vaikutusajan jälkeen naamioviivojen koostumus selkeästi notkistuu, jonka jälkeen viivat levitetään iholle ohueksi kerrokseksi. Sitten se tapahtuu. Naamio alkaa tuntua mukavan lämpimältä iholla. Sanotaan, että tämä ihonpintaa lämmittävä vaikutus myös boostaa detox-efektiä. Mitään epämiellyttävää kuumottavaa fiilistä en tämän kanssa kokenut, vain sellaista mukavaa kevyttä lämmittävää tunnetta. Lämmittävä vaikutus hälvenee jonkin ajan kuluessa ja halutessaan lämpövaikutuksen voi uudelleen aktivoida kevyesti kasvoja hieromalla.

Postasin Laveran viilentävästä naamiosta aiemmin, ja silloin tuumailin, että lämmittävä naamio olisi enemmän mun juttuni. No se on tosi. Tämä on nimittäin oikein kiva fiilistelynaamio ^_^

Naamion varsinaiseksi vaikutusajaksi on määritelty 3-5 minuuttia. Epäilin aluksi, että näin paksun naamion huuhtelu pois iholta olisi työläs operaatio. Mutta huuhteluvaihekin tuotti pienimuotoista hämmästelyä. Veden lisääminen kasvoille ikään kuin hajotti naamion koostumuksen. Naamiomassa tosiaan tuntui kuin katoavan välittömästi iholta veden vaikutuksesta :)


Phytomerin Pure Pore Heating Maskia voi tilata Spashopista (33€/ 50mlJa sitten muuta..


Mádara-arvonta tuli päätökseen ja voitto osui nimimerkille Marja-Liisa. Onnea vaan ja voittajaan olen ottanut yhteyttä sähköpostitse :) Arvontaan osallistuneista aika moni kertoi, että ei ole vielä Mádaraan tutustunut. Mádaraan jo tutustuneet nostivat selkeästi SOS-sarjan tuotteita lemppareikseen :)

Istun juuri junassa kirjoittamassa tätä postausta ja tunnelmat ovat hieman ristiriitaiset. Perjantain tapahtumat kummittelevat sitkeästi mielessäni, ja lomafiilikset ovat hakusessa. Mutta ehkäpä se tästä lähtee. Kiitos paljon kaikille jotka välittivät osanottonsa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)