keskiviikko 13. joulukuuta 2017

En matkusta enää koskaan...En matkusta enää koskaan. En ikinä milloinkaan. Mihinkään. Tuossapa päivän vallitsevin ajatus.

Ehkä jo arvaattekin, että iki-ihanan Suomen iki-ihanat sääolosuhteet tekivät taas elämästä pykälän verran vaikeampaa. Aivan kuin tässä ei olisi vaikeaa jo ollut muutenkin. Hankaluudet alkoivat jo junaliikenteen kanssa. Uskomatonta miten tuollainen lumimyräkkä hankaloittaakin asioita.Näsinneulako se siellä?Juna saapui tikkurilaan jo myöhässä jossa junaa lentokentälle sai odotella viitisentoista minuuttia. Eipä tuo nyt mitään haitannut. Pahin skeida oli vasta edessä. Lähtöselvitys ja muu matkustamiseen liittyvä härdelli sujui melko kivuttomasti. Siinä kerkesi käydä syömässä myös terminaalin - törkeän ylihinnoiteltua- sapuskaa.

Lento ei ollut myöhässä alunalkaen, mutta yllättäin lentokoneeseen kuljettavan matkustajabussin kohdalla alkoi ongelmat. Lasiovien takana sai odotella aika pitkäänkin ennenkuin vaivauduttiin ilmoittamaan, että lentokoneen tankkauksessa on ongelmia. Jotain jäätymiseen liittyvää se oli.

Aika kului. Jalat puutui. Alkoi vähän ärsyttää. Miksi kaikki taas vastustaa.

Sitten tuli toinen kuulutus. Mukava naisääni kertoi, että vessassakin toki kerkeäisi aivan hyvin käydä, kun voi mennä vielä "hetki". Haha, ei kuulostanut yhtään hyvältä. Sai siinä persuksillensa istahtaa, nimittäin "Hetki" kesti kauan.

Lopulta päästiin bussiin, joka kuljetti meidät matkustajat lentokoneelle. Olin jo sillai "Jee!" Vihdoin pääsee aloittamaan matkustamisen.

Ehei. Siinä ei alkanut mikään muu kuin hermojen totaalinen palaminen. Bussin ovet eivät auenneet. Eivät auenneet pitkään aikaan. Lentokoneen kanssa oli edelleen ongelmia ja matkustajia seisotettiin bussissa. Tässäkin tuntui menevän todella kauan.

Kyllä sinne lentokoneeseen päästiin lopulta, mutta eipä se homma sielläkään mennyt ohjekirjan mukaan. Lentsikka kovasti hurisee ja yrittää jotain. Ja sitten tulee kuulutus, jota en jaksaisi enää kuulla.

Koneessa on tekninen vika. Huoltomiehet kutsuttu tsekkaamaan tilanne. Kiitos kärsivällisyydestänne.

Alkaa vähän naurattaa. Sellaista väsynyttä ja tympääntynyttä tyrskähtelyä. Minuutit kuluvat. Puolituntiset kuluvat. Tunnit kuluvat.
Kuulutuksia kerkesi tulla muutamia, joissa kiilteltiin kärsivällisyydestä ^_^
Ai, että. Vähän jo kerkesin ahdistuakin ilmaan nousemista. Lentäminen on edelleen, joka kerta vähäsen jännittävää ja random tekniset viat eivät ainakaan edesauta asiaa :D

Tällä hetkellä olen ilmassa ja taidetaan lentää jossain Venäjän yllä. Vasta! Siitä lento jatkuu Kaspian meren yli Turkmenistaniin, Pakistaniin, Afganistaniin ja Intiaan.

Lento oli lopulta 3 tuntia myöhässä ja etukäteen tuskailemani 10 tunnin lentomatka pidentyi juuri 13 tuntiin. Hullua kyllä, mutta tässä välissä olen jo katunut reissuun lähtöä, niin raskaalta on tuntunut. Mutta ehkä tässä päästään vielä ehjänä (myös mielenterveydellisesti) perille.
Palataan siihen Aasian puolella....


Ja jatkuu...


Thaimaahan siis päästiin ja ilmasto tuntui olevan aluksi shokki. Ei saanut henkeä. Ilma oli todella kuuma ja erityisesti ilmankosteus tuntui olevan ihan huippulukemissa. Hieman toista maata Suomen tämän hetkiseen kylmään ja kuivaan ilmaan. Kentältä jatkettiin kohti hotellia ja arvatkaa vaan, niin taas tuli vaikeuksia vastaan autolautalle saapuessa. Kuljetusauton etupuskuri osui lastauslaituriin ja autoa ei meinattu saada millään lautalle. Olin tuolloin jo väsymyksestä tympääntynyt, mutta tätä tekstiä kirjoittaessa jo hieman naurattaa. Miten hankalaa määränpäähän pääseminen voikaan olla :D

Etsi kuvasta rapu :D

Lopussa kiitos seisoo! :D

Huhheijaa. Aikaerokin on pistänyt vähän päätä sekaisin ja ajantaju on aivan totaalisesti välillä hukassa. Kerkesin tänään käydä (superväsyneillä jaloillani) tallustelemassa hieman rannalla. Siellä oli ihanaa. Todella rentouttavaa ja rauhallista. Aurinko paistoi, meri kuohui rauhallisesti. Palmut huojuivat tuulessa. Oli lämmintä. Rapujakin kipitti vastaan. Jaksoin myös hämmästellä käsittämättömän kauniita simpukankuoria :)

Tuntuu, että voisi jo nyt kirjoittaa aika paljon niitä ekoja fiiliksiä mutta väsymys on ihan hurja...


PS. Hotellissa koitti ihana yllätys, kun ihan kaikki mukaan pakatut vaatteet oli matkalaukussa ihan märkinä <3 :D

8 kommenttia:

 1. Oijoi, onpa ollut vastoinkäymisiä kerrakseen! Toivottavasti loma on kuitenkin lopulta kaiken väärti ja saatte ihan kunnolla rentouduttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano :D Eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu :) En vaan tiedä koska mun vaatteet kuivuu kun täällä on aivan käsittämättömän korkea ilmankosteus. Sen ihan tuntee miten kosteus tiivistyy ihollekin sisällä (vaikka on ilmastointi) ja ulkona. Tiedän jo nyt, että en varmaan ikinä osaisi elää ympäri vuoden näin kosteassa ilmastossa ^_^

   Poista
 2. Kyllä vastusti. Maarit.raukko@netikka.fi

  VastaaPoista
 3. Ois mullaki palanu käpy tai oikeastaan useampikin. Huokaus. Ärsyttää jo tätä lukiessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks nyt on jo paremmat fiilikset. Kaikesta paskasta pääsee ylös, kunhan osaa uida :D

   Poista
 4. Just sitä Instan kuvaa katsoessani mietin, että lähtiköhän lento ajoissa..no, hyvä että pääsit perille :D Toivotaan että kotimatka olisi helpompi! Ja ihanaa lomaa! ^_^

  VastaaPoista
 5. muista hakea direktiivien mukaiset korvaukset lentoyhtiöltä/matkanjärjestäjältä

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)