lauantai 16. syyskuuta 2017

Helppo vhh-jälkkäri - Kookossuklaamousse

Eilen teki tosi kovasti mieli jotain suklaista jälkiruokaa. Erityisesti jotain lusikoitavaa, ei mitään muffineja tai muuta pureskeltavaa. Päähäni välähti mielikuva ilmavasta, kielen mennessään vievästä suklaamoussesta. Ei siis muuta kuin kauppaan hakemaan tarvikkeet! Jälkkärimousse oli sen verran maistuvaa ja onnistunutta tavaraa, että päätin naputella siitä postauksen. Tämä on myös nopea ja yksinkertainen tehdä :)


Namiskaa, jota tekee mieli lusikoida useampikin kippo ^_^




Mousseen ei tarvita kuin 4 ainesta. Käytin omassa versiossani kookoskermaa, mutta jos se kookos ei kutkuttele juuri sun makuhermoja, sen voi aivan hyvin korvata tavallisella kermalla :) Itse kuitenkin näen kookosen ja suklaan liiton aivan vastustamattomana (Bounty!!!) joten mulle kookoskerman valinta tähän oli itsestään selvää. Kookoskerman lisäksi mousseen tulee maustamatonta tuorejuustoa, kaakaojauhetta sekä makeutusta maun mukaan. Määrät mitä käytin ovat seuraavat:


4 dl kookoskermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
4 tl kaakaojauhetta
5tl stevia/erytritolia


Mikäli ei noudata mitään vhh- tai sokeritonta ruokavaliota niin voisi olla varsin toimiva idea kokeilla niitä Valion Viola tuorejuustoja maustamattoman sijaan. Esim. appelsiini- tai kinuskituorejuusto voisi olla hyvä? :)




Homma käy helposti. (Kookos)kerma kulhoon ja sähkövatkaimella surautetaan kerma hieman kuohkeammaksi. Tuorejuusto sekaan ja taas vispilät pörrämään sekunniksi pariksi. Sitten ei enää tarvitakkaan kuin kaakaojauhe ja makeutusaine/sokeri.  Käytin itse Pirkan sokeroimatonta kaakaojauhetta. Sehän on sitten myös makuasia miten voimakkaasta kaakaon mausta tykkää, joten sitäkin saa laittaa ihan omien näkemyksien mukaan.




Itse laitoin kaakaojauhetta 4 teelusikallista, josta tuli oikein hyvän suklainen  maku. Jos käyttää tummaa kaakaojauhetta, kannattaa lisätä sitä varovasti ja maistaa välillä. Jos tummaa kaakaojauhetta laittaa liikaa, voi lopputulos olla kitkerä. Loppusurautus sähkövatkaimella ja se on siinä! Ei kannata muuten jysäyttää vatkainta turboteholle tai kaakaojauheet on ympäri naamaa. Köh köh...





Mousse syntyy ihan käden käänteessä ja ei vaadi paljoa vaivaa. Ja tämähän on sitten ihan parasta jääkaappikylmänä. Bon Appétit :)

6 kommenttia:

  1. kiitos! menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Kuvasi sai minut taas niin pauloihin että tätä herkkua ajattelin kokeilla samantien syksyn laihdutuskuuriini. Kookos on niin herkullinen makuna ja tuoksuna. Kiitos reseptistä! -Anjuliini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anjuliini! :) Tää oli tosi hyvää mun mielestä ^_^ Oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa, että kookos on herkkua. Niin tuoksuna kuin makunakin. Ihan best!

      Poista
  3. Muksihän kookoskerma ei varkatessa yhtään kuohkeudu? Kuitenkin kyse kookoskermaata (ei maidosta). Meni hukkaan koko purkki ja tuorejuustonin, kun ehdin sen lisäämään ennen kuin tajusin, että jokin on vialla…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä. Kookoskerma kyllä kuohkeutuu hieman, mutta vaatii todella pitkän vatkaamisen. Ja siltikään siitä ei tule läheskään yhtä kuohkeaa kuin tavallisesta kermasta. Vatkattu kookoskerma myös lässähtää nopeasti.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)