keskiviikko 30. elokuuta 2017

Tuoksuvat muistot



Sain Jonnalta sen verran hauskan haasteen, että se inspiroi kirjoittamaan postauksen melkeinpä saman tien. Aiheena on tuoksut joita on jäänyt kaipaamaan. Mulla alkoi heti pyörimään mielessä tietyt tuoksut ja yhdistelin näihin tuoksuihin liittyviä muistoja päässäni. Otin postaukseen mukaan tuoksuja joita vieläkin on saatavilla. Postauksen kuvat on napsittu googlen kuvahausta.



Samba - Heat


Tämä tuoksu tuli heti ensimmäisenä mieleen, sillä olen tätä kaipaillut jo vuosia. Tämä oli ihan ensimmäinen tuoksu mitä olen koskaan omistanut. Sain tämän joululahjaksi (vai olikohan se synttärilahja) rakkaalta isosiskoltani ja vuosi saattoi olla ehkäpä 2000. Huh miten pitkä aika kulunut tämän tuoksun omistamisesta. Tällä on tietysti jo siksi kovasti muistoarvoa, koska se on se eka tuoksu ever. Se oli mun suuri aarre jota suihkuttelin kovin pihistellen. Tykkäsin tästä tuoksusta kuin hullu puurosta ja pelkäsin sen loppuvan ennen aikojaan :)

Muistelin päässäni tämän putelin olevan punainen, mutta googlettelu todisti muistoni aikojen kuluessa hieman vääristyneen.  Tuoksunuotteina tässä on sypressiä, ambraa, kanelia, vihreää teetä, kuminaa, guajakkipuuta ja kurjenpolvea.

Tämä oli aivan pökerryttävän hyvä, semivoimakas tuoksu. Sellainen pippurisen mausteinen ja lämmin, jossa oli kuitenkin hieman kirpsakuuttakin. Tätä on ikävä ja jos tätä jostain löytyisi, niin ostaisin.









Hugo Boss - Boss in Motion


Tähän tuoksuun mulla ei liity mitään varsin voimakkaita muistoja, ja tätähän saa varmaan edelleenkin. Valitsin tämän kuitenkin postaukseen, koska olen tykännyt tästä niin monta vuotta. Olen tainnut tätä hauskasti palloon muotoon pakattua tuoksua omistaa 2 tai 3 pulloa elämäni aikana.

Boss in Motionin  nuotteja ovat mm. sitrukset, mausteiset muskottipähkinä ja kaneli, sekä myski ja santelipuu. Tuoksu on raikas ja sporttinen, mutta samalla aika hienostunut ainakin omaan nenääni. Tämä on niitä tuoksuja joihin on vaikea varmaan koskaan kyllästyä. Satavarmasti ostan vielä jatkossakin tätä :)





Yves Rocher - Homme Nature


Jaa-a. En jaksa edes muistaa kuinka monta pullollista tätä on tullut ostettua vuosien varrella. Tätä jos mitä on myös ikävä!

Homme Naturen nuotteihin lukeutuu mm. kurkkua, bergamottia ja minttua. Mukana on myös murattia ja aina niin hyväntuoksuista santelipuuta. Rakastan santelipuun tuoksua!

Tuoksun ulkoasu kuvaa hyvin sisältöä. Tuoksu on alleviivattuna erittäin vihreä, aromaattinen ja metsäinenkin. Juuri tälläkin hetkellä kirjoittaessa tuoksumuisto on vahvasti mielessäni vaikka viime putelista on jo vuosia aikaa. Ei taida tätäkään enää saada? Muistan myös, että aina tätä käyttäessä moni kyseli mitä tuoksua käytän kun se on niin hyvä :)



 Jean Paul Gaultier - Le Male


Le Male on varmasti tosi monelle tuttu ja sehän on varsinainen klassikko. Itselläni tähän tuoksuun liittyy erityisen voimakkaat muistot. Taisin olla 16w kun tapasin ensirakkauteni ensimmäisen kerran ja melkeinpä koko tapaamisen ajan mietin vain, että mikä tuo tuoksu oikein on, jota hän silloin käytti. Le Male tuntui tuolloin pökerryttävän huumaavalta tuoksulta ja siltähän se tuntuu vieläkin.

Le Male on voimakas tuoksu. Tuoksu on lämpimän mausteinen, vaniljaisella twistillä. Le Male myös kestää ja kestää iholla. Vaatteisiinkin se jää useammiksi päiviksi.

Le Malea olen käyttänyt vuositolkulla ja välillä siihen kyllästynytkin, koska se on aika jyräävä tuoksu. Pidempien taukojen jälkeen olen löytänyt tämän tuoksun aina uudelleen ja tuoksurakastuminen tapahtuu aina kerta toisensa jälkeen. Tuoksu on varmastikin aika viettelevä, sillä tätä käyttäessä olen saanut kommenttia "Sä tuoksut tosi seksikkäälle" :D

Täytyy kaivaa ehkä tämä taas esiin. Se sopii hyvin syksyyn ^_^







Dolce & Gabbana - Pour Homme


Pour Homme on pakattu hipelöitävän kivaan pahvipakkaukseen, se on sellaista samettimaista materiaalia, mitä on kiva silitellä. Se tuntuu sormissa kivalta :D

Tähänkin liittyy kivoja muistoja. Otin tämän nimittäin käyttöön niihin aikoihin, kun tutustuin nykyiseen poikaystävääni. Tästä tulee siis mieleen nykyinen ukkelini :)

Pour Homme on tuoksuna mukavan erilainen. Totta puhuen en tähän ihan heti tykästynyt vaan se vei aikaa. Alkunuoteissa on sitruksia ja sydämessä mm. laventelia ja pippuria. Pohjalla on tonkapapua, seetriä ja tupakkaa. Tuoksu on samalla raikas, mutta silti hieman tumma ja lämmin. Tätä voisin ostaa mieluusti taas joskus.





Calvin Klein - Ck One Gold


Tästä kausituoksusta kirjoitin postauksenkin viime vuonna. Ck One Gold on mehukas ja aromaattinen tuoksu, jonka nuoteista löytyy mm. viikunaa, nerolia ja patsulia.

Tämä tuoksu oli mukana viime jouluna Puerto Ricon matkalla. Mulla on tätä vielä pieni liru jäljellä ja aina kun olen tätä tuoksua sen jälkeen käyttänyt, palaan mielessäni välittömästi Puerto Ricoon. Tähän tuoksuun yhdistyy raikas ilma ja auringon lämpö, sekä Justin Bieber (joka soi Puerto Ricossa taukoamatta joka paikassa) :D  Tätä jään siis ihan varmasti kaipaamaan.

Hassua miten tietyt tuoksut voivatkin tuoda niin voimakkaasti muistoja mieleen. Joskus tietyt tuoksut tekevät mun kohdallani muistoista melkein käsin kosketeltavia ^_^




Onko teillä voimakkaita tuoksumuistoja?




4 kommenttia:

  1. Minulla on tosi vahva tuoksumuisti, niinkuin itseasiassa varmaan kaikilla ihmisillä. Tuoksut ovat kai yhteydessä johonkin muistolohkoon aivoissa, siksi ne herättävät yllättäviäkin muistoja. (Minulla ei nyt ole antaa tarkempaa tieteellistä faktaa, enkä jaksa edes googlata, ha.:D) Kirjoitin tästä just omaankin blogiin.

    Oi että, Samba-tuoksut! Ne kuuluvat erottamattomasti 90-luvun kauppareissuihin, kun kävin hiplaamassa Prisman tuoksuhyllyllä tuoksuja läpi. Samaan kategoriaan tipahtavat Revlonin Charlie-tuoksut. Ihan mahtavia juttuja. Olisi ihanaa päästä aikamatkalle tuonne tuoksuhyllylle, siellä oli helmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joku aivolohko-homma tässä tuoksumuistoissa on takana. Mullakaan ei ole nyt heittää mitään tiedefaktaa kehiin :D

      Sambalta oli kyllä aikoinaan paljon tosi hyvä tuoksuja! Omistan itseasiassa tälläkin hetkellä Samba Platinumin, mikä on oikein kiva tuoksu ^_^

      Poista
  2. Mulle tuli kaiman postausta lukiessa mieleen heti monta tuoksua jotka haluaisin mainita, joten pitää tehdä tämä itsekin asap. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, että sun tapauksessa voi olla haastavaa pitää postaus tarpeeksi lyhyenä :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)