keskiviikko 2. elokuuta 2017

Toimivat shampoot ja liian hoitavat hoitoaineetPostauksen tuotteista oli tarkoitus kirjoittaa erilliset omat postauksensa, mutta päätinkin ympätä samaan postaukseen shampoot ja hoitoaineet kahdelta eri brändiltä. Kyseessä on itselleni tuttua Laveraa ja entuudestaan tuntematon Argan Care. Luonnonkosmetiikkaa ja "tavallista" kosmetiikkaa, jokaiselle jotain :)
Lavera on brändinä erittäinkin tuttu itselleni ja varmaan monille muillekin. Tosin Laveran hiustenhoitotuotteet ovat jääneet jostain syystä hieman vähemmälle kokeilulle. Argan Care brändistä en muista koskaan kuulleenikaan, mutta pikainen googlaus selvitti, että kyseessä on kampaamosarja. No oikeastaan hoksasin sen ilman googlaustakin. Tähän heti alkuun sanon, että postauksen hoitoaineet eivät oikein optimaalisesti toiminut omassa hiuslaadussani, mutta näillä oli silti niin hyviä tiettyjä ominaisuuksia, että se innosti kirjoittamaan :) Tuotteet on saatu blogin kautta.
Laveran Colour & Shine on suunnattu värjätyille hiuksille. Colour & Shine lupailee helliä hiuksia ja "estää niitä menettämästä kiiltoa". Näin kerrotaan siis Laveran sivuilla :)

Colour & Shine shampoo ihastutti suuresti oikeastaan jo heti ekalla käyttökerralla. Shampoon koostumus on kaukana niistä kauhistuttavista hytkyvän hyytelömäisistä luonnonkosmetiikalle surullisen kuuluisista koostumuksista, joita joutuu truuttaamaan litratolkulla päähän saadakseen kunnon vaahdon. Ja pahimmassa tapauksessa pitää vaahdottaa vielä toisen kerran :D

Colour & Shine näyttää kämmenellä miltä tahansa synteettisen puolen markettishampoolta. Se on juoksevaa, mutta ei mitään lirua. Pysyy hyvin kämmenellä. Shampoon plussia on myös ehdottomasti sen riittoisuus, sitä ei tarvitse truutata litraa vaan sellainen perus reilu ruokalusikallinen riittää ainakin omaan pönsääni. Shampoo liukuu hiuksissa kuin tyhjää vain ja se muodostaa runsaan vaahdon. Tykkäilyt jatkuvat huuhteluvaiheessa, sillä tämä ei tuntunut takuttavan hiuksiani juuri ollenkaan. Sormet saa vedettyä pituuksien läpi ihan helposti. Pesu teho on tavanomaista miedompi, sillä en saanut tällä hiuksiini ihan sellaista optimaalista tuuheutta, mistä itse pidän.

Shampoo pesee kookospohjaisilla sulfaateilla ja pesutehoa on miedontamassa pari miedompaa sokeripohjaista tensidiä. Kasviuuttet ovat toki kuvassa mukana, ja muutamia mainitakseni; avokado-, riisi- ja karpalouutteet. Ja - ylläripylläri- hyaluronihappoa. Missäpä sitä ei nykyään olisikaan ^_^

Tuoksu on jumalainen. Makean hedelmäinen, olisikohan ehkä joku nektariini? Lavera vaan osaa nämä tuoksuhommat etu ja takaperin.


Colour & Shine hoitoaineessa jatkuu tuo sama tuoksumaailma, joskin mun nenääni tuoksu on tässä selkeästi kermaisempi. Koukuttava tuoksu. Hoitoaine ei ensikokeilulla ihan tuntunut vakuuttavan. Colour & Shine hoitsikan koostumus on kevyehkön voidemaista ja se ei levity hiuksiin ihan niin liukkaasti kuin olen tottunut odottamaan hoitoaineilta. Lieneekö syynä kvattien puute hieman kitkaiseen levittyvyyteen, kvatteja kun ei aina luonnonkosmetiikan hoitoaineista löydy. Hieman erikoisesti tunsin hoitoaineen tavallaan "katoavan" hiuksiin. Hoitoaine käyttäytyi mielestäni hyvin erikoisesti hiuksissani ja muistelen kokeneeni tämän saman ilmiön jollain toisellakin Laveran hoitsikalla aiemmin.

Huuhteluvaiheessa sen varsinkin huomaa, että liukkaan tuloksen hiuksiin tekevät kvatit loistavat poissaolollaan. Sormet kyllä liukuvat hiuksien läpi ongelmitta, mutta erilailla. Hiuksiin jäävää tunnetta on vaikea kuvailla. Tunne on hyvä, mutta erilainen. Hiukset tuntuvat hoitoaineen jälkeen silti selvitetyiltä ja jotenkin erityisen pehmeiltä. Hoitotehoa löytyy siis ja sitä onkin omalle hiuslaadulleni liiaksi. Tämän jäljiltä hiukset rasvoittuivat harmillisen nopeasti. Tykkäsin tästä silti muuten ja kummallisista fiiliksistä huolimatta totesin tämän toimivaksi. Colour & Shine hoitoaine sopinee paremmin kuivemmalle hiuslaadulle. Hoitotehoista tässä vastaa mm. soija- ja arganöljy ja lukuisat kasviuutteet.
Hieman harmillisesti pr-toimiston lähettämät Argan Care tuotteet eivät ole kumpikin samasta linjasta. Shampoo on Vitalizinglinjasta (normaalit, hennot, värjätyt)  ja hoitoaine Healinglinjasta (hauraat, kuivat värjätyt)


Vitalizing Shampoo (19,60€/ 250ml) lupaa selvittää, silottaa ja vahvistaa. Tuoksu on puhdas ja perus shampoomainen, mulla tuli tuoksusta mieleen vanha kunnon Linna-shampoo, kuka muistaa Linnan? :)

Shampoo vaahtoaa sulfaateilla ja tässäkin on pesutulosta miedontamassa hellävaraisempia tensidejä. Koin tämän enemmänin hoitoshampooksi ja koostumuksessa onkin mukana mm. arganöljyä ja chiasiemenöljyä. Vitalizing shampoo vaahtoaa kohtuullisesti, mutta ei muodosta ihan niin muhkeaa vaahtoa kuin edellä mainittu Laveran shampoo. Shampoohan lupaa siis selvittää hiukset ja tämän kohdalla täytyy kyllä sanoa, että CHECK! En muista kokeilleeni aiemmin näin hyvin hiusta selvittävää shampoota. Sormet liukuvat hiusten läpi kuin parhaimmankin hoitoaineen jäljiltä. Hieman jopa hämmästyin. Mun hapsut eivät todellakaan vaadi shampoon jäljiltä mitään hoitoainetta. Tämä on varmasti takkutukkien unelmashampoo ^_^


Healing Conditioner hoitoaineessa (19,60€7 250ml) on samanlainen Linnamainen tuoksu. Koostumus on hieman kevyemmän oloista kuin Laveran hoitsikassa. Hoitoaine käyttäytyi hiuksissani tutummin. Eli toisin sanoen levittyi helposti ja liukkaasti hiuksiin. Argan Caren hoitsikassa onkin sitten kvattia mukana ja yksi silikonijohdannainen. Voi siis odottaa hyvin selvitettyä ja liukasta lopputulosta. Myös tässä on mukana hoitavat argan- ja chiasiemenöljyt.

Kokeilin tätä myös toisen random shampoon kanssa, saadakseni selville kunnolla tämän toimivuuden. Argan Care shampoon jäljiltä kun ei paljon selvitettävää tukkaan jää :D Joo, kyllä tämä toimii oikein loistavasti. Lopputulos on erinomaisen selvitetty, kiiltävä ja kaikin puolin moitteeton.. Mutta. Kuten arvelinkin, kuiville ja hauraille hiuksille suunnattu hoitoaine on mun hapsuttimille aivan liian hoitavaa. Seuraavana aamuna jo hiusket näyttivät olevan kovasti pesun tarpeessa. Tämäkään hoitoaine ei siis ole ihan ideaali valinta helposti rasvoittuville kutreille. Muuten kyllä hyvä.

Tällästa tällä kertaa. Shampoot jää käyttöön ja hoitoaineet taitaa mennä eteenpäin jollekin niistä paremmin hyötyvälle ^_^

Laveraa löytyy nykyään todella hyvin isommista marketeista ja Argan Carea kampaamoista. Postauksen linkit Laveran osalta vievät maahantuojan verkkokauppaan. Argan Caren osalta villikihara verkkokauppaan.Oliko tuttuja tuotteita?

6 kommenttia:

 1. Ei ole näistä kummatkaan tuttuja. Laveralta Mango Milk shampoo oli aikoinaan ehdoton suosikki, mutta sitä ei enää taideta tehdä tai en ole törmännyt siihen enää pakkausuudistuksen jälkeen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mango Milk kuulostaa ainakin nimensä puolesta shampoolta josta voisin tykätä :D

   Poista
 2. Ei ole mullekaan tuttuja. Jotenkin vierastan luonnonkosmetiikkashampoita, mutta kiva, jos nämä tai jotkut ainakin tuntuvat normimarkettituotteilta;). Onhan se jonkinlainen meriitti, ainakin mun silmissä :D .
  Shampoon pitää ehdottomasti vaahdota reuhkassa ja kunnollla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jonkinlainen meriitti ehkä joo :D Luonnonkosmen shampoot on aika kivasti tässä ajan myötä kehittyneet. Tämäkin Laveran tapaus ihan toisesta ääripäästä kuin ne jotkin kamalimmat "tiskivaahto"- shampoot :)

   Poista
 3. Just viime viikolla pyörittelin Laveran hoitoainetta ( en muista, oliko tämä ) käsissäni, mutta jänistin ja päädyin sitten Garnierin naamioon :D Ehkä mä vielä joskus annan Laveralle mahdollisuuden hiusrintamalla ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavera kyllä toimii ja hoitaa hommansa, mutta käyttökokemus oli ainakin mun mielestä kovin erilainen :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)