tiistai 1. elokuuta 2017

Puhdistusgeeleistä emulsioihin - Mitä tapahtui iholle?


Olen oikeastaan aina tykännyt puhdistaa ihoni vaahtoavilla puhdistuotteilla, kuten geeleillä ja vaahdoilla. Varsinkin puhdistusvaahdot ovat olleet kovassa käytössä. Suhteeni puhdistusemulsioihin on aina ollut kovin kinkkinen. Syynä puhdistusemulsioiden kartteluun on ollut niiden jättämä tuntu iholle.Vaahtoavan ja ei-vaahtoavan putsarin jättämällä tunnulla on mielestäni eroa kuin yöllä ja päivällä. Vaahtoavalla putsarilla saa yleensä erittäin puhtaan tunnun iholle. Puhdistusemulsioista on aina tuntunut jäävän jonkinlaista kalvon tuntua iholle, joka taas saa aikaan fiiliksen, että iho ei olisi kunnolla puhdas. Tämä taas on johtanut omalla kohdallani siihen, että olen pelännyt jäätävää näppyinvaasiota jos vaihtaisin ei-vaahtoaviin putsareihin. Ja ei käy kieltäminen, etteikö vaahdolla olisi puhdistusrituaalissa monella psykologinen merkitys, vaikka vaahdon määrä puhdistuksessa ei käykkään käsikädessä puhdistustuloksen kanssa ;)

Fakta on kuitenkin se, että mitä miedompi ja hellävaraisempi putsari on, sen parempi se on ihon hydrolipidikalvolle. Kun hydrolipidikalvo pysyy tasapainossa, ihon kunto kokonaisuudessaan pysyy parempana. Terve hydrolipidikalvo tukee ihon hyvinvointia, jolloin mahdolliset näppy- ja pintakuivuusongelmat pysyvät paremmin kurissa. Varsinkin voimakkaasti pesevät tendisit raastavat helposti hydrolipidikalvon irti ihon pinnalta, joka ei ole koskaan hyvän ihonhoidon kannalta tavoiteltavaa.
Halusin pitkään tsempata itseni kuitenkin rohkeasti kokeilemaan pidempää ihonpuhdistusjaksoa, jonka aikana käyttäisin vain puhdistusöljyjä ja puhdistusemulsioita. Ja nyt mulla on takana n. 2 kk tällaista puhdistukokeilua. 2 kuukauden testijaksolla en ole vaahtoaviin putsareihin koskenut, paria poikkeuskertaa lukuunottamatta. Ja mitä tapahtui iholle?

Tarkkailin ihoani ja sen kuntoa mahdollisimman huolellisesti testijakson aikana. Testin aikana huomasin ainakin sen, että pintakuivuus väheni vaikka sitä ei ennen testiä ollutkaan huomattavan paljon. Koin kuitenkin jonkin asteista ihon kosteustasapainon kohenemista. Toivoin salaa testin aikana, että nenän alueen mustapäät vaikka sanoisivat "bye bye" mutta niin ei harmillisesti käynyt. Siellä ne nököttävät edelleen. Ihon kunto pysyi muuten todella hyvänä, mutta viimeaikoina ihollani on tuntunut esiintyvän tavallista enemmän pieniä näppyjä/epäpuhtauksia. Saattaa olla vain sattumaa, koska kesällä mun ihoni oikuttelee muutenkin tavallista enemmän. Ja toisaalta kosmebloggaajana tulee kokeiltua tiheään tahtiin erilaisia voiteita iholla, joka saatta ilman muuta olla myös ilmiön takana.

Ihme ja kumma, olen tottunut emulsiomaisten putsareiden jättämään tuntuun iholla ja jopa oppinut pitämään siitä. Edelleen olen silti äärimmäisen kranttu puhdistusemulsioiden suhteen. Vieläkään en voi sietää sitä tunnetta, jos putsarin jäljiltä jää öljyinen tuntu iholle tai muu kalvontunne. Mutta putsarin koostumus, emulgaattorit ja sen mahdollisesti sisältämät tensidit ratkaisevat iholle jäävän tunnun. Olenkin onnistunut ilokseni löytämään sellaisia putsariemulsioita, jotka jättävät iholle juuri (mun makuun) oikeanlaisen tunnun. Puhdistuksen jäljiltä iho on pehmeä, ilman ylimääräisiä rasvaisuuden tuntuja. EkoPharman tyrnilinjan puhdistusemulsio on viimeisin fanituksen kohde. Samoin kuin Atopik Sensitiven puhdistusemulsio oli ihan kympin arvoinen putsarituote ^_^

Halpis kosmetiikkaa kiinnostaa mua kovasti ja tiedän, että se kiinnostaa myös useita lukijoita. On mielenkiintoista nähdä minkälaisia fiiliksiä ne saa ihonhoidossa aikaiseksi. Innostuinkin nyt testijakson aikana kokeilemaan Rainbown puhdistusemulsiota :) Aiemmin olen löytänyt varsin hyviä tuotteita esimerkiksi Pirkalta. Rainbow on aina jäänyt kokeilematta mutta nyt tuli tehtyä siihenkin ensikosketus. Siispä tähän loppuun putsariarvostelu ^_^
Rainbow ei pakkausdesignillaan varmasti herätä kenessäkään mitään luksustunteita, mutta sisältö olikin yllättäin varsin hyvää tavaraa ja toimi omalla ihollani oikein hyvin. Mikähän siinä on, kun kovin usein halpiskosmetiikka myös näyttää ulkoasultaan niin, köh, karmean halvalta :DPulitin Rainbown puhdistusemulsiosta muistaakseni n. 2,20€/ 200ml. Ehdottomasti siis edullinen puhdistuote, joka ei tiukkabudjettisenkaan taloutta merkittävästi heilauta. Parin euron putsarilta voisi odottaa tylsää mineraaliöljypohjaista koostumusta, mutta Rainbown putsarin alkupäästä löytyykin hoitavana aineksena sheavoita. Putsarin emulgaattoreina toimii mm. triglyseridit, sorbitan stearate ja sucrose cocoate. Putsarin mietoina pinta-aktiivisina ainesosina ovat stearyl alcohol ja PEG-100 stearate.

Emulsion koostumus on on paksuhkon voidemaista, mutta ei öljyisen tuntuista iholla. Putsari liukuu iholla miellyttävän liukkaasti. Rainbown puhdistusemulsiosta tykkäilin juurikin sen poishuuhtelun jälkeisen jättämän tunnun vuoksi. Emulsio huuuhtoutuu iholta pois kiitettävän hyvin, eikä se jätä iholle mitään kalvon tuntua, eikä liioin rasvaisuutta. Iholle jää puhdas tuntu, ilman kiristeleviä fiiliksiä. Pienen moitteen Rainbowlle voisi ehkäpä antaa sen tuoksusta, joka on erikoisen voimakas. Toisaalta jotkut tykkäävät voimakkaista tuoksuista, mutta toisaalta osa ei tykkää liian voimakkaista tuoksuista. Tuoksussa ei sinänsä ole mitään vikaa, se on sellainen puhdas ja raikas mutta myöskin ehkä hieman halvan tuntuinen tuoksu. Mutta kokonaisuudessaan Rainbown puhdistusemulsio oli positiivinen halpislöytö ja voisin varmasti ostaa toisenkin pullon tätä. Ai niin, ja tässä putsarissa allekirjoittanutta ärsyttää kierrekorkki :D

Summa summarum: Jään käyttämään pääsääntöisesti puhdistusemulsioita, nyt kun vihdoin niiden makuun olen päässyt. En kuitenkaan hylkää mietoja vaahtoavia putsareita tyystin, vaan "herkuttelen" niillä jatkossa aina silloin tällöin ^_^Millainen suhde teillä on puhdistustuotteisiin? Kuulutteko vaahtoavien vai ei-vaahtoavien leiriin?7 kommenttia:

 1. Olin ennen vaahtojen rakastaja, mutta nykyään öljyjen, voiteiden, emulsioiden ja balmien rakastaja. Emulsioissa tosin olen todella tarkka koostumuksesta, mikä tahansa ei todellakaan käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olen myös tosi tarkka emulsion koostumuksesta :P

   Poista
 2. Olen aina tykännyt vaahtoavista ja muista poispestävistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtoavista minäkin tykkään edelleen, ja tuskin niistä koskaan täysin luovun :)

   Poista
 3. Pitääkin pistää tuo EkoPharman Puhdistusemulsio mieleen! Mä suosin ihonpuhdistuksessa nimenomaan öljyjä ja maitoja. En ole oikeastaan koskaan sen ihmeemmin innostunut geeleistä ja vaahdoista, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Välttelen niitä nykyään just tosta mainitsemastasi syystä, että ne on usein liian peseviä ja kuluttavia iholle. Sama juttu kuin raastavien raekuorintojen välttelyn suhteen, oon yrittänyt viime vuosien aikana ottaa ihonhoidossa lempeät keinot kehiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä tosi vaikea yrittää käyttää vain ei-vaahtoavia putsareita, mutta kai se on tottumiskysymys :) Joo maalaisjärkikin sen sanoo, että lempeä ihonhoito tuottaa parhaat tulokset. Ekopharman puhdistusemulsio on kyllä ihan huippu ^_^

   Poista
 4. Kaksoispuhdistus on paras, siis alkuun balmi/öljy/emuslio, siten runsaat vaahtopäät :) Ainakin meikin / aurinkosuojan kanssa must, muuten ei ihostani irtoa kaikki mönjät.
  Muuten sitten pelkkä geeli/vaahto, jonka kylläkin kuuluu olla lempeä ja pH-tasapainotettu.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)