keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Optiat - Herkullista, kierrätettyä kuorintaa
Kirjoittelin tässä postauksessa kahvinporoilla kuorinnan ihmeellisyyksistä ja siitä miten mukavan pehmeä hipiä siitä jää. Useimmiten pehmeämpi kuin millään kaupasta ostetulla tuotteella. Optiat on uusi mielenkiintoinen brändi joka tarjoaa purkitettua kahvikuorintaa, herkuilla tuoksuilla. Optiat-kahvikuorinnoissa on pieni erikoisuus. Niiden sisältämät kahvinporot on jo kerran keitetty ja joku niistä sumpitkin juonut. Erityisen erikoista ^_^
Optiat-kuorintoihin kerätään käytettyjä kahvinporoja lontoolaisista kahviloista. Pelkästään Iso-Britanniassa viedään vuosittain 500 000 tonnia kahvinporoja kaatopaikalle! Aloinkin tässä funtsimaan, että miten järjetön määrä kahvinporoja se voikaan olla, kun miettii koko maailman kahvinjuojien tuottamaa "kahvijätettä". Kun havahduin ajatuksistani (ja tyhjyyteen tuijottelusta) totesin vain, että hitto soikoon kun tässä on hyvä idea!

Optiat kuorinta-aineita on saatavilla neljää erilaista tuoksua. No, tekisi mieli kirjoittaa makua :D


 • The Hungover - Potent Peppermint
 • Pick Me Up - Lemongrass Lifter
 • Hit The Sheets - Vanilla Velvet
 • Feel Great - Mouthwatering Mandarin


Sain itse maahantuojalta testattavaksi Vanilla Velvetin ja Mouthwatering Mandarin kuorinnat. Heti ensimmäisenä tekee mieli analysoida testaamieni kuorintojen tuoksuja. Ne ovat ihan erijännät ja yllättivät. Ne eivät olleet ihan sitä mitä ennakkoon olisin luullut. Kahvintuoksu tuo tuoksuihin hyvin erikoisia twistejä ^_^


Hienot tuubit ^_^


Mouthwatering Mandarinista on vaikea erottaa se varsinainen mandariinin tuoksu. Osaatteko kuvitella sitruksisen kahvintuoksun? Mielenkiintoinen tuoksu ja aika herkullinenkin. Mouthwatering Mandarinin incistä tosin löytyy muuten tuon mandariiniöljyn lisäksi myös appelsiiniöljyä.

Vanilla Velvet sitten yllätti eniten tuoksunsa puolesta. Mun nenäni nimittäin haistaa tämän kuorinnan ihan selkeän lakritsaisena, ja siten syötävän hyvän tuoksuisena.
Koostumukseltaan kuorinta-aine on kunnolla rouheaa. Kahvin lisäksi tehokkuutta kuorintaan tuo sokeri ja merisuola. Jokaisessa kuorinnassa on mukana erikseen valitut tuoksuvat eteeriset öljyt ja kuorinta-aine hoitaa ihoa sheavoilla. Optiat kuorii ihon silkkisen sileäksi ja on käytössä kivan tuntuinen.

Optiat kuorinnasta jää melkoisen voimakas öljyisyyden tunne iholle, joka ei ole itselleni mieleen. Sellainen tyypillinen In-shower hoitsikan jälkifiilis. Itse olen ratkaissut tämän ihan vain yksinkertaisesti käyttämällä vielä lopuksi suihkugeeliä iholla. Olen näitä kokeillut myös käsien kuorinnassa ja siinä käytössä iholle jäävä tuotetuntu ei haittaa. Käsiin jäävä tuntu on kuin kevyehkön käsivoiteen jäljiltä, erittäin miellyttävä. Optiat on aivan ensisijaisesti kuivaihoisen unelmatuote :)
Optiat kuorintoja on saatavilla tällä hetkellä Ruohojuuresta, Sokokselta ja ilmeisesti edullisimmillaan  Kärkkäiseltä. Optiat on saatavilla myös maahantuojan verkkokaupasta
Tuliko kenelläkään vesi kielelle? :)


5 kommenttia:

 1. Kuulostaa niiiin hyvälle, mun lemppareita mandariinia ja vaniljaa!! <3
  Varmaan olis helppo tehdä myös itse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti helppo tehdä itse :) Mä laitan yleensä itse kahvinporoja myös sellaisten kuorintojen sekaan, jotka oon kokenut "liian hellävaraisiksi". Helppo tapa saada lisää rouheutta ja kuorintatehoja ^_^

   Poista
 2. Ääk, nää kuulostaa niin hyvälle :D Pitää ottaa testiin asap! :)

  VastaaPoista
 3. Käytetyistä kahvinporoista mä uusiokäytän vaan hienojakoisemmat espressoversiot, en suodatinjauhatuskarkeutta, koska se on liian raapivaa. Käytettyjen espressoporojen käyttö on siksikin mukavaa, että "vesipesu" vie tummapaahtoiselle espressolle tyypillisen hiukan sikarisen/tupakkaisen tuoksun pois ja jäljelle jää vaan mieto ja pehmeä kahvimaisuus. Oon sekoittanut kahvinporoja sekä kuorimattomaan kasvonaamioon että tylsään kasvovoiteeseen, josta olen halunnut päästä eroon. Toimii molemmilla tavoilla tosi hyvin.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)