keskiviikko 17. toukokuuta 2017

10 minuutin purkkirusketus




Näin kesän kynnyksellä (ei enää kuluneita takatalvivitsejä) moni haikailee päivettyneen ihon perään. Jos ei halua syystä tai toisesta käristää ihoansa auringon alla, voi päivetystä hakea purkista.

Olen tutustunut erittäin mielenkiintoiseen itseruskettavaan tuotteeseen. Alun epäluulojen jälkeen oli todettava vain tyynesti, että niin se itseruskettavienkin teknologia vain kehittyy eteenpäin isoin harppauksin. Miltä nimittäin kuulostaa itseruskettava tuote, joka levitetään iholle naamion tapaan vain 10 minuutiksi ja huuhdotaan sitten pois? Tästä huolimatta pois huuhdeltu tuote kypsyttelee 6 tunnin ajan iholla päivettyneemmän näköistä lookkia. Kyseessä on jälleen kerran minunkin hehkuttamani Vita Liberatan uutuus, Ten Minute Tan. Tuote on saatu blogin kautta.






INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Water*, Dihydroxyacetone***, Glycerin*, Cetearyl
Alcohol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Panthenol**, Cocamidopropyl Betaine, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Beurre)**, Diethylhexyl Sodium Sulfosuccinate, Glyceryl Oleate, Tocopheryl Acetate**, Hyaluronic Acid, Ginkgo Biloba Leaf Extract*, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Extract*, Palmitoyl Tripeptide-1, Rosa Centifolia Flower Extract**, Hydrolysed Silk, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Oil*, Rosa Moschata Seed Oil*, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil*, Saccharide Isomerate***, Punica Granatum Extract*, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil**, Glyceryl
Laurate, Caramel**, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid





Vita Liberatalle tuttuun tapaan Ten Minute Tan sisältää paljon sertifioituja luonnollista alkuperää olevia raaka-aineita. Vita Liberatahan ei ole varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa, mutta voisi sanoa että läheltä kuitenkin liippaa. Ten Minute Tan on aloe vera pohjainen ja tähtiaineksiksi on nostettu mm. neroli ja ruusu, sekä Matrixyl 3000 peptidiyhdiste, jonka luvataan stimuloivan ihon kollageeni- ja elastiinisynteesiä. Itseruskettava anti-agevaikutuksilla siis. Lisää hoitavuutta tuotteelle tuo tutut sheavoi ja hyaluronihappo.








Ten Minute Tan levitetään kuivalle tai pyyhekuivatulle iholle. Kannattaa muistaa, että aina rusketustuotteita käytettäessä tulos on aina parempi ja tasaisempi kun iho on kuorittu huolellisesti ennen itseruskettavan levitystä. 

Vaikutusaika on tosiaan 10 minuuttia jonka jälkeen tuote huuhdotaan pois iholta pelkällä vedellä, suihkusaippuaa ei ole tarkoitus käyttää tässä vaiheessa. Pois huuhtomisen jälkeen rusketus kehittyy iholla 6 tunnin ajan. Käteväähän tässä on se, että heti käsittelyn jälkeen voi mennä vaikka uimaan ja myöskään hikoilu ei ole haitaksi. Aurinkovoidetta voi lisätä iholle 2 tunnin kuluttua rusketuskäsittelystä. 

Ei tässä voi muuta sanoa kuin, että onhan tämä nyt innovatiivinen ja kätevä tuote! ^_^



Tuleeko kenelläkään muulla mieleen se eräs Whatsapp-hymiö joka nauraa :D





Värillinen Ten Minute Tan levittyy iholle helposti ja imeytyy sukkelasti jättäen ihon mukavan tuntuiseksi, ei tahmeaa fiilistä iholla. Tuotteen tuoksuttelu on ollut haastavaa flunssasta ja nenän tukkoisuudesta johtuen. Tuoksu on mielestäni semi-vahva ja makeahko. Ei omaan nenääni se miellyttävin. Tosin tässä tapauksessa tuoksu on mielestäni aika merkityksetön koska tuote kuitenkin huuhdellaan pois. 

Postausta varten tein testiraidat käsivarren iholle sekä 10 minuutin, että 20 minuutin vaikutusajalla. Pidennetty vaikutusaika lupaa syvempää rusketustulosta.







Itseruskettavien tulosta iholla on edelleen mielestäni erittäin haastavaa kuvata. Oma silmäni näkee sävyt ja intensiivisyyden iholla hieman erilailla kuin useimmiten kuvissa. Yllä oleva kuva on otettu luonnonvalossa. Ylempi 10 minuutin testiraita näytti luonnossa oikeasti hieman haaleammalta kuin kuvassa. 10 minuutin vaikutusajalla lopputulos oli mielestäni keskitasoa ja pidennetyllä vaikutusajalla selkeästi intensiivisempi. Haluaisin vielä huomauttaa, että omalla ihollani on vielä lomapäivetystä jäljellä. Lakananvalkoisella iholla tulos saattaa näyttää voimakkaammalta :)

En juurikaan aistinut DHA:n aiheuttamaa tyypillistä katkua rusketuksen kehittymisen aikana. Tosin nenän tukkoisuusella saattoi olla osuutensa asiaan.


Ten Minute Tan Kicksillä* 49,90€/ 150ml ja kaikki jälleenmyyjät näkee täältä.




*mainoslinkki


Miltä tällainen tuote kuulostaa?


2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä loistava, kyllä koko iholle lätkiessä haistaa selvästi, mutta ei nyt ihan niin voimakkaana kuin monissa muissa tuotteissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä tää on siis ihan älyttömän loistava keksintö! Mun täytyy vielä analysoida tuota tuoksua tarkemmin, kunhan sais nuo hengitysröörit ensin edes auki :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)