lauantai 15. huhtikuuta 2017

Vita Liberata - Brunaa kevääseenSe alkaa taas pikkuhiljaa olla se kausi, kun itseruskettavat kaivetaan kaapista. Olen itse tosi laiska käyttämään itseruskettavia. Koen niiden käytön työlääksi ja eipä ne kovin hyvällekkään tuoksu. Itseruskettavien löyhkä on itseasiassa aika kammottava. Ja aina saa jännätä, että onko tulos hieman seepramainen. Varmaan jokainen on joskus kokenut näitä itseruskettavatraumoja :D

Viime vuonna kuitenkin testailin paljon kehuttua ja ylistettyä Vita Liberataa. Kyseessä oli pHenomenal Mousse ja sehän oli ihan hurjan hyvää tavaraa. Ei sitä tosiaan ole turhaan kehuttu. Sain tuolloin maahantuojalta myös toisenkin Vita Liberatan tuotteen. Tämä toinenkin itseruskettava vakuutti ja siitä juttua tässä postauksessa. Tästä teki mieli kirjoittaa jo aiemmin, mutta ehkä ajankohta on nyt otollisempi :)Kyseessä on Fabulous Self Tanning Gradual Lotion. Voide lupailee kehittää iholle päivetyksen 4-8 tunnin kuluessa. Samalla se lupaa kosteuttaa ihoa hurjat 72 tuntia ja lupaa samalla "zero smell" eli sitä ällöä itseruskettavan tuoksua ei pitäisi olla aistittavissa.Vita Liberatan "itsarissa" on monta juttua mistä tykkäilen. Koostumus on todella kevyttä ja kuvailisin sitä geelivoidemaiseksi. Se on riittoisaa ja pieni määrä tuotetta levittyy melko suurelle ihoalueelle. Tämä imeytyy ihoon nopeasti ja jättää täydellisen tunnun iholle. Eli toisin sanoen, tuntuu kuin iholle ei olisi laittanu oikeastaan mitään. Ei tahmeaa tai liukasta pintaa ja vaatteet voi pukea pikaisesti päälle. Sellainen tahmea pahanhajuinen itsari on pahin painajainen, Vita Liberata on tuollaisen täydellinen vastakohta.

Myös inci on varsin mukavaa luettavaa. Se alkaa Aloe veralla kun toisena on DHA, eli se ruskettavan tuloksen tekevä ainesosa. DHA on myös syypää, joka aiheuttaa itseruskettavissa sen ei-tykätyn tuoksun.  Puteli on hörpännyt myös glyseriiniä, pantenolia, karitevoita ja hyaluronihappoa. Myös liuta erilaisia kasviuutteita löytyy listasta. Vita Liberata ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta voisi sanoa että hyvin lähellä ollaan :) Tämä on myös parabeeniton ja hajusteeton. Voiteessa on aistittavissa vain juuri ja juuri raaka-aineiden ominaistuoksut. Kuvailin tuoksua ehkäpä pähkinäiseksi. Mutta tosiaan tuoksu on niin mieto, että sen hädin tuskin aistii.

Vaikka DHA on tässä pelottavankin korkealla incissä, ei tällä silti tarvitse pelätä mitään yön mustaa lopputulosta. Yhdellä levityskerralla saa yllättävän miedon tuloksen. Huomasin eron kyllä omalla silmällä, mutta kuvaa varten levitin tätä kahdesti. En saanut millään vangittua kameraan yhden levityskerran tulosta. Ehkä oli huono valaistus ja kuvaajassa vika. Olen aina kokenut itseruskettavien kuvaamisen haastavaksi. Tulos harvoin näkyy kuvassa niin realistisena kuin haluaisin :)
Vasemmassa jalassa levitetty kaksi kerrosta Vita Liberataa.


Olin itse kovin tyytyväinen tuohon lopputulokseen. Onnistuin välttämään epätasaisen lopputuloksen ja sävy on ainakin omaan silmääni tosi luonnollinen. Ei liian keltainen tai oranssi. Tässä on tosiaan se Odour Remove- teknologia joka lupaa pitää aisoissa sen pahan tuoksun. 2 tunnin jälkeen levityksestä iholla ei tosiaan ole havaittavissa oikeastaan mitään tuoksua. Ainakin omien kokemuksieni mukaan muilla tuotteilla kahdessa tunnissa on jo havaittavissa aika karmeat tuoksahdukset. Se iholla muodostuva tuoksuhan muuten riippuu tosi paljon käyttäjästä ja siitä miten oma iho reagoi :) Joillakin voi itseruskettavat haista enemmän ja joillakin vähemmän. Hassua.
Kuten pHenomenal Moussen postauksessakin totesin, myös tämän kohdalla näyttäisi tuo hajuttomuuden lupaus pitävän aika hyvin kutinsa. Noin 8 tunnin kohdalla ei ole havaittavissa mitään voimakkaita tuoksuja, mutta jos nenän laittaa ihan iholle, voi aistia hyvin miedon DHA:n tuoksun. Mutta sanoisin sen kyllä olevan todella huomaamaton. Tämäkin tietysti vaihtelee ihokohtaisesti.

Yhteenveto: Jos tykkäät todella keveistä voidekoostumuksista, etkä välitä tyypillisestä itseruskettavan hajusta, suosittelen kokeilemaan Vita Liberataa. Suosittelen myös niille joille on jäänyt traumoja halloweenkurpitsan värisestä lopputuloksesta. Vita Liberatalla on vaikea epäonnistua :) Vita Liberatan tuotteet ovat itseruskettavien genressä ainoita laatuaan, joita jopa minäkin jaksan käyttää useammin kuin kerran.


Vita Liberata Gradual Sel Tanning Lotion Kicksillä* 24€/ 200ml ja kaikki jälleenmyyjät näkee täältäPr-näyte.
*mainoslinkkiMikä on teidän mielestänne paras itseruskettava?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä ja näyttää hyvältä, kiitos esittelystä! Se döfä mikä itseruskettajissa normaalisti on... uhhuh :( Niiden haisulien kanssa saisi tulla vakiovarusteena kaasunaamari. Toisaalta niissä on myös kesään ja reissuun lähtöön liittyviä tuoksumuistoja, että sikäli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Voi vitsi mä repesin tolle kaasunaamarille. Tuli jotain huvittavia mielikuvia :) Vita Liberata vaikuttas tosi hyvältä varsinkin katkukammoisille x) Mä vetelin kolmet kerrokset sitä VB:n vaahtoa just ennen lomalle lähtöä. Outoa, mutta tällä kertaa tuli voimakkaat tuoksut. Aiemmin ei oo tullu. Voikohan ihon ph-arvo muuttua? En keksi äkkiseltään muutakaan selitystä :) Silti VB:n tuotteilla tulee tosi hyvä bruna. Kukaan ei arvaa, että feikkiväri iholla :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)