maanantai 27. maaliskuuta 2017

Urtekramin marssi apteekkiin

Luonnonkosmetiikkamerkki Urtekram on varmasti monille tuttu merkki. Urtekramilla on helppo saatavuus tavarataloista ja jopa joistain marketeista. Urtekram on yksi edullisimmista luonnonkosmetiikan sarjoista, mutta silti se on samalla laadukas. Urtekram on lanseerannut taas uutta. Tällä kertaa apteekkiin.

Kuva: Urtekram



Urtekramin uusi Morning Haze-sarja sisältää hiustenhoito- ja vartalonhoitotuotteita. Morning Haze- sarjaa voi tutkailla kokonaisuudessaan tarkemmin Urtekramin sivuilta. Apteekeissa myytävään Morning Haze- sarjan designiin on haettu selkeästi hieman ylellisempää fiilistä kullanvärisillä yksityiskohdilla ja korkeilla. Sain itse blogin kautta testiin sarjasta shampoon, suihkugeelin ja vartalovoiteen. Näiden testissä olleiden tuotteiden tuoksut ovat melko samanlaisia. Tuotteissa on todella epätyypilliset tuoksut, ottaen huomioon että ne ovat luonnonkosmea. Tuoksu on selkeän mausteinen, itämaisella vivahteella. Täytyy sanoa, etttä tuoksumaailma on mun mielestä erittäin onnistunut :)





Suihkugeeli on koostumukseltaan tyypillistä luonnonkosmetiikan putsarikoostumusta, löysähköä, mutta ei kuitenkaan ihan lirua. Suihkari pesee kookospohjaisilla sulfaateilla ja sokeritensideillä. Kasviuutteina on käytetty mm. hillaa, seljankukkaa ja karpaloa. Hieman ylellisemmän tästä tekee se, että tässä on mukana myös kosteuttavaa hyaluronihappoa. Vaahtoaa ihan mukavasti, ja tuntuu hellävaraiselta. Ei pese ihoa natisevaksi. 7,30€/ 245ml.




Shampoo oli hurjan hyvä! Shampoossa on myös mukana edellä mainittuja kasviuutteita ja hyaluronihappoa. Shampoo on sulfaatiton ja pesee sokeritensideillä ja super hellävaraisella glutamaatilla. Glutamaatit on tietääkseni tensideistä miedoimpia ja samalla myös raaka-aineena kalleimpia. Luonnonkosmetiikan shampoista ei oikein ikinä tiedä mitä niiltä saa, niiden kanssa on vähän sellaista arpapeliä. Ne yleensä vaahtoavat synteettisiä shampoita kehnommin. Urtekramin shampoo yllätti muodostamalla hiuksiin pesuvaiheessa todella tiheän ja kermaisen vaahdon. Sulfaatittomuudesta huolimatta shampoon pesuteho on sen verran tehokas, että hoitoaine on pakollinen.  8,95€/ 245ml.




Vartalovoide on taattua Urtekram laatua. Incin alkupäästä löytyvät oliiviöljy ja sheavoi. Tässäkin mukana edellä mainitut kasviuutteet ja se hyaluronihappo. Tässä on hyvin samantyyppinen koostumus ja iholle jäävä tuotetuntu kuin esim. kookossarjan vartalovoiteessa. Tämä tuntuu ehkä aavistuksen hoitavammalta ja täyteläisemmältä. Imeytyy ihoon todella nopeasti ja jättää pehmeän tunnun. Ja se tärkein juttu; Ei tahmaista tuotetuntua havaittavissa ^_^ Urtekram osaa nämä voideformuloinnit erityisen mallikkaasti :) 8,40€/ 245ml.



Mitä mieltä olette Urtekramin tuotteista?






19 kommenttia:

  1. Itse en ole Urtekramin tuotteita tainnut vielä lainkaan testailla, tämä linja kuullostaa ehdottomasti mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikutti hyvältä näiden testituotteiden perusteella :)

      Poista
  2. Näissä on Urtekramiksi tosi kivat pakkaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi erilaiset verrattuna Urtekramin markettisarjoihin.

      Poista
  3. Mulla on ollut aika huono arpaonni Urtekramin tuotteiden kanssa, joten tiiä häntä uskaltaisko enää kokeilla...? ;)
    Nämä arviosi pistävät kyllä miettimään, että jos sittenkin vielä yrittäisi:) Hinnatkin ovat ihan jees:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä muistelinkin, että sulla ja Urtekramilla ei ole aina ollut ihan yhteiset sävelet ^_^
      Hinnat ovat tosiaan erittäin jees luonnonkosmetiikaksi :)

      Poista
  4. Käytin joskus paljonkin Urtekramia (silloin kun elin ekovapahtajakauttani...:D), mutta nyttemmin en enää. Varsinkin shampoot olivat mieleeni, mutta nyt ne olisivat aivan liian peseviä. Enkä juurikaan välittänyt minkään tuotteen tuoksusta. Nämä voisi käydä ainakin nuuhkimassa läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään siitä Brown Sugar- sarjan tuoksusta ja tämän Morning Haze-sarjan tuoksut olivat heti ensinuuhkaisulla mun mieleen. Tämä voisi olla just niille kuluttajille, jotka inhoaa luonnonkosmetiikan "vihreitä" ja voimakkaan yrttimäisiä tuoksuja :)

      Poista
  5. Tuoksu kuulostaa mielenkiintoiselta. Olisipa ollut hienoa, jos olisit saanut testiin hoitiksen, koska siitä ja sen toimivuudesta olisi ollut kiva saada sinulta kommentit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itseänikin hieman harmitti, että hoitsikka puuttui se kun olisi sopinut hyvin tähän hiustuotteiden esittelyyn mukaan :)

      Poista
  6. Siis mitä, aivan ihanat pakkaukset! <3 Joko nämä ovat hyllyissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin niin, sillä näitä löytyy jo nettiapteekeistakin :)

      Poista
  7. Aloe Vera -jalkavoide oli oikein toimiva :) Pitäisi testailla muitakin tuotteita, mutta jotenkin se on vaan jääny...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urtekramin jalkavoide on täysin jäänyt kokeilematta. Kiitos vinkistä, pitää tsekata se jossain vaiheessa :)

      Poista
  8. Näissä on kyllä tosi kivat pakkaukset ja mun mielestä tosi "miedot" ja tosiaan epäluonnonkosmetiikkamaiset tuoksut. Vartalovoiteesta olen myös tykännyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morning Haze- sarjan tuoksumaailma on tosiaan hieman poikkeava ja jo siksikin erittäin tervetullut vaihtoehto luonnonkosmetiikan tarjontaan :)

      Poista
  9. Mielipiteeni Urtekram Morning Haze shampoosta. Käytetty yli 2 vuoden aikana. On liiankin pesevä shampoo, kesällä helteiden aikana tämä shampoo on jees. En ostaisi uudelleen.

    Ps. Morning Haze shampoon parasta ennen jälkeen voi käyttää vielä 6 kuukautta, mutta sitten tuli stoppi kun haisi oudolta, siis vanhaksi mennyt.

    VastaaPoista
  10. Kiva, että noita Urtekramin tuotteita saa nykyään myös apteekeista. Heillä tuntuu jatkuvasti tulevan uusia ihonhoitotuotteita. Itse asun aika landella Lahden kupeessa joten apteekissa tulee harvoin käytyä, mutta onneksi nykyään sekin hoituu verkossa.

    VastaaPoista
  11. Hyvä tietää, että sarjaa saa nyt apteekista. Olen halunnut kokeilla sitä jo jonkin aikaa. Täytyykin tarkistaa saako sitä tilattua myös verkkoapteekista. https://www.vehkojanverkkoapteekki.fi/fi/

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)