sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Vähäsokerinen suklaalöytö


Ja kun juuri edellisessä postauksessa harmittelin irtokarkkipaheitani ja taivastelin sokerin pahuutta, kirjoitankin nyt pikaisen postauksen suklaasta ^_^ No mutta tämä on tummaa suklaata ja siten vähäsokerista. Saanen siis synninpäästön?
Mä en yleensä juurikaan välitä erittäin tummasta suklaata. Koen sen kitkerän ja hieman pahvisen makuiseksi. Tummalla suklaalla en ainakaan yleensä saa taltutettua niitä suklaanhimoja. Siihen pystyy parhaiten sokerinen maitosuklaa.

Kuitenkin kiinnostuin kokeilemaan Leaderin 85% tummaa suklaata. Luku 85% pakkauksessa aiheutti irvistelyjä, on nimittäin ihan liian vahvaa mun makuun. With mint präntti kuitenkin sai mut toisiin aatoksiin, tummaa suklaata säväyksellä minttua. Voisinko tykätä?
Leaderin koko 100g levyssä on hiilarimääräksi ilmoitettu 12g. Eli vhh-ruokavaliota noudattava voi tämän mussutella ihan hyvällä omatunnolla. Miten nyt kukin oman päivittäisen hiilarikuormansa haluaa määritellä :)

Täysin sokeritontakin suklaata olisi toki tarjolla. Makeutusaineet ovat kuitenkin joillekin kysymysmerkki. Niistä on ristiriitaisia terveysväittämiä, ja jotkut karttelevat niitä siitä syystä. Itse haluan välttää niitä siksi, että maha ei niistä tykkää. Aspartaami ja sukraloosi aiheuttavat hyvin pian nauttimisen jälkeen kivistävän mahan. Maltitoli on itselleni ehkä pahin, siitä syntyy kunnon sirkus masussa. Siksi syönkin mieluiten suklaani vähäisellä määrällä sokeria johon vatsani ei reagoi, kuin keinotekoisesti makeutettua suklaata jolla pötsini järkyttyy.Leaderinkin levyssä on ilman muuta selkeä, voimakas tumman suklaan maku. Mutta massan seassa olevat mintturakeet raikastavat kokonaisuutta tosi hyvin! En olisi ihan heti uskonut tykästyväni tähän niin, että ostan lisää. No tästä tuli kuitenkin suklaa-ihastus ^_^

Jos minttusuklaa kolahtaa, mutta haluat vältellä suuria sokerimääriä, tässä voi olla vaihtoehto. Leaderin 100 gramman minttusuklaa levy kustansi Prismassa vajaa 2€.


Melkein kaikki tykkäävät maitosuklaasta. Mutta kolahtaako tumma suklaa?

6 kommenttia:

 1. Suklaa ei minulle onneksi ole sellainen himotuksen kohde kuin lakritsa tai irtokarkit. Harvemmin suklaanameja kahmin karkkilaareista. Olen yrittänyt olla hirveän viisas ja ostaa tummaa suklaata, jos sattuu suklaanhimo iskemään tai muutoinkin. Lidlissä on tummaa suklaata eripitoisuuksina, ja joskus nappaan jonkun miedoimman suklaalevyn mukaan, mutta ei se niin hyvää ole, että siihen koukkuun jäisi. Onneksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aito tumma suklaa on kyllä sen verran vätkyä tavaraa, etten minäkään siihen ihan heti koukkuun jää.
   Lakritsa on kyllä mullakin heikko kohta. Sukulakut <3 Niitä vois ahmia laatikollisen kerralla. Ihan helposti :D

   Poista
 2. Mä olen kovasti koittanut opetella tykkäämään tummasta suklaasta, mutta ei. Ottaisin mieluummin selkään kuin söisin herkkuna. :D Varsinkin raakasuklaat on Puhdistamon vanilja- ja appelsiinisuklaata lukuunottamatta kaikki aivan kamalia. Ainoat missä on onnistuttu tekemään mun makuun tarpeaksi pehmeä maku, suklaan ei kuulu maistua karvaalta. LOL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään tummaa suklaata osaa oikein kokea herkkuna. En pääse mihinkään ekstaasiin tummaa suklaata syömällä. Tässäkin tapauksessa se on tuo minttu, joka tekee Leaderin levystä syöntikelpoista.

   Oon monta kertaa meinannut ostaa raakasuklaata mielenkiinnosta, mutta pelännyt sen maistuvan tosi pahalle :D

   Poista
  2. Suosittelen noita Puhdistamon kahta makua, varsinkin appelsiini maistuu tosi paljon Fazerinalle. :p

   Poista
  3. No täytynee maistaa. Tykkään nimittäin Fazerinasta ihan hulluna ^_^

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)