keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kutittaako päätä?Talvi tulee... Tai siis sehän tulikin jo noin vain syksyn päälle. Talvi tarkoittaa automaattisesti sitä, että iho joutuu koetukselle. Talvella iho helposti kuivuu ja alkaa kutisemaan. Joten lienee paikallaan vinkata tuotteista, joista voi olla apua tällaisten ongelmien hoitoon.

Itse en muista kärsineeni hiuspohjan ongelmista moniin vuosiin. Taisin viimeksi yläasteikäisenä tuskailla jonkin sortin hilseongelman kanssa. Hiuspohjan kuivuus ja kutina saattaa kuitenkin olla monelle ongelma, ja ongelma melko varmasti korostuu talvella.
ACO tarjoaa ongelmaan geelimäistä helpotusta. Intensive Dry Scalp Treatment on suunnattu kuivalle ja herkälle hiuspohjalle ja lupaa helpottaa kutinaa ja ärsytystä.

Tuote on siis geelimäistä. Koostumukseltaan melko juoksevaa sellaista. Pullon suussa on kätevä, kapea kärki, jolla geeliä pystyy annostelemaan tarkasti hiuspohjaan hiuksia sotkematta. Intensive Dry Scalp Treatmentin sisältämä sorbitoli on humektantti, joka sitoo tehokkaasti kosteutta. Pantenoli, eli B5-vitamiini kosteuttaa, vahvistaa ja hoitaa hiuspohjaa. Incin lopusta löytyy vielä antifungaalinen, sieniä torjuva piroctone olamine- ainesosa.

Itse en siis kärsi tällä hetkellä minkäänlaisesta kutinasta hiuspohjassa ja muutenkin hiuspohja vaikuttaisi ainakin silmämääräisesti olevan ihan kondiksessa. Testailtuani tuotetta, voin ainakin allekirjoittaa sen kosteuttavan tehon. Koska omaan herkästi rasvoittuvan hiuspohjan, hieman arvelutti levittää siihen mitään ylimääräistä tököttiä. Tämä ei kuitenkaan rasvoittanut hiuspohjaani ja muutenkin koostumus on miellyttävän kevyt. Hyvin pieni määrä tuotetta levittyy melko laajalle alueelle. Tätä ei ole tarkoitus huuhdella pois, vaan se jätetään hiuspohjaan vaikuttamaan.

Geeli imeytyy vikkelästi ja jättää hyvän tunnun, ei tahmeutta myöskään havaittavissa. Hyvän tuntuinen tuote, jota voisin kuvitella käyttäväni, jos hiuspohjani oikuttelisi. Kuivasta hiuspohjasta puheenollen, en voi olla hehkuttamatta sulfaatittomia shampoita. Pelkästään miedompaan shampoosen vaihtaminen (ainakin talven ajaksi) saattaa kohentaa hiuspohjan kuntoa dramaattisesti. Myös viikottaiset öljyhoidot hiuspohjalle saattavat lieventää ongelmaa. ACOn Intensive Dry Scalp Treatmentia saa apteekeista ja esim. Yliopistonverkkoapteekissa tällä on hintaa 14,70€/ 150ml.Tuote pr-näyte.

Miten te hoidatte kuivaa tai kutisevaa hiuspohjaa?

7 kommenttia:

 1. Itsellä ei ole koskaan ollut hiuspohja kuiva tai kutiseva, mutta jos olisi kääntyisin varmaan system4 -tuotteiden puoleen, myös erilaiset turve tai savinaamiot tekevät tosi hyvää hiuspohjalle.

  Makee uusi banneri!

  VastaaPoista
 2. Mulla kutisee silloin kun pipo on jotain muuta kuin 100% puuvillaa. Mutta en koe silti kärsiväni kuivasta kutisevasta päänahasta.

  VastaaPoista
 3. Olen tuota tuotetta miettinyt monet kerrat. Oma päänahkani on tosi herkkis, joten sen takia epäilyttää. Monesta paikasta olen kuullut kyllä positiivista tästä.

  Minun päänahkani on pysynyt huippukunnossa tämän talven alun öljykuorinnalla. Olen ihan itse miksannut suolaa ja (viinirypäleensiemen)öljyä ja hieronut sitä ennen pesua päänahkaan ja antanut vaikuttaa jonkun aikaa (10-20 min). Pesun olen sitten hoitanut siten, että olen laittanut ensin kuiviin hiuksiin shampoota ja sitten vähitellen lisännyt vettä. Hiukset eivät jää yhtään rasvaisiksi, mutta päänahka tuntuu hengittävän paremmin. Näin vinkiksi päänahkaongelmaisille.

  Sulfaatittomien shampoiden nimeen minäkin vannon. Tosin jostain syystä Lushin shampoopalat sopivat päänahalle, vaikka muuten sls/sles aiheuttavat oireita. Nestemäiset tuotteet ovat sitten sulfaatittomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin huomasin, että netissä tämä tuote oli saanut paljon positiivisia kommentteja. Tuo suola/öljykuorinta kuulostaa kätevältä. Sitähän voisi kokeilla, kiitti vinkistä :)

   Poista
 4. Mulla on kuiva, mutta samaan aikaan rasvoittuva päänahka ja se kyllä asettaa omat haasteensa! Mulla päänahka alkoi oireilla kun lopetin aikoinaan hiusten värjäämisen. Siis ihan kuin aiemman, hyvinvoivan hiuspohjan tilalle olisi tullut sellainen kuusi päivää viikossa känkkäränkkäilevä pikkulapsi :D Asialistalla olisikin nyt sulfaatittomiin tuotteisiin perehtyminen, ja pitäisi varmaan malttaa pitää pientä taukoa muotoilutuotteissa. Tosin, enpä mä aktiivisesti käytäkään kuin suolasuihkeita :D

  Tällaiset tuotteet on kyllä kivoja, mutta sitten itselläni taas se rasvoittuvuus ja hiusten latistuminen tulevat kuvioihin mukaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan on erikoinen ilmiö. Mun logiikalla, hiuspohjan kunnon pitäisi tasapainottua, kun sinne ei lotraa hiusvärejä :D Jos haluat aloittaa sulfaatittomien shampoiden kokeilun edullisesti, niin kaupoista löytyvä Oliivi-shampoo on mun vinkkini. Maksaa vain 3e ^_^

   Poista
  2. No äläpä, niin munkin logiikalla pitäisi mutta se ei aina sitten menekään kuin pitäisi :D Ja kiitos vinkistä! Tuossa ei ainakaan paljoa häviä, jos se ei toimikaan ^_^

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)