keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Valkoinen Lanka - Söpöä Suomesta + Lavera-arvonnan voittaja



On ilo ilmoittaa, että mä olen tehnyt mahtavan löydön.  Ja se on vielä kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Ja se on vielä sertifioitua sellaista.  Ai että.



Kyseessä on ainakin itselleni melko tuntematon merkki ja luulen, että se on sitä monelle muullekin. Valkoinen Lanka on Suomessa valmistettua luonnonkosmetiikkaa. Valkoiselle Langalle on myönnetty myös suomalainen Fi-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

Pari sanaa sertifioinnista:

Sertifiointi on varma tae siitä, että kyseessä on varmasti aitoa luonnonkosmetiikkaa. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on hyvä valinta niille, jotka hämmentyvät kosmetiikkaviidakkossa. Moni brändi mainostaa tuotteitaan luonnonmukaisina, mutta totuus saatta olla todellisuudessa jotain ihan muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. Kaikki kuluttajat eivät jaksa tai osaa inci-listoja syynätä ja silloin sertifioitu luonnonkosmetiikka on varma valinta. Kuitenkin aitoa, luonnonkosmetiikan kriteerit täyttäviä sarjoja on useita vailla minkäänlaisia sertifikaatteja. Syitä voi olla useampia. Esim. kustannuskysymykset. Pienelle yritykselle saattaa olla kynnyskysymys hakea maksullista sertifikaattia.


Fi-Natura sertifikaatti on tae luonnonkosmetiikan aitoudesta. Muita tuttuja sertifikaatteja ovat mm. Ecocert, Cosmebio, BDIH ja NaTrue.


Valkoiselta Langalta löytyy melkoisen kattava valikoima tuotteita. Aina perus puhdistusgeelistä hiusseerumiin ja kaikkea siltä väliltä. Valkoisen Langan verkkokaupassa voi tutustua tarjontaan tarkemmin.  Valkoisen Langan punainen lanka (anteeksi, oli ihan pakko :D) on hyödyntää suomalaisia marjoja ihonhoitotuotteissaan. Vitamiinipommit lakka ja tyrni on valittu ihonhoitotuotteisiin virtaa tuomaan. Kumpikaan marja ei säväytä mua makumaailmansa puolesta, mutta ihonhoidossa ne kelpaa mulle kyllä ^_^



Lakka sisältää erityisen paljon C-vitamiinia ja A-vitamiinin esiasteita, karetenoideja. Myös tyrni sisältää C-vitamiinia ja useampia B-ryhmän vitamiineja. Tyrnin sanotaan myös olevan hyvä omega-3 rasvahappojen lähde. Itseäni kovasti viehättää ajatus tämäntyyppisten öljyjen ja uutteiden käytöstä ihonhoidossa. Miellän ne tehokkaiksi luonnollisiksi ainesosiksi.

Sain blogin kautta testiin Valkoiselta Langalta puhdistusgeelin ja kasvovoiteen.







Pakko ylistää tähän heti alkuun, että putsarin tuoksu on huumavan hyvä. Kirpeän makea appelsiini. Oon tätä postausta kirjoittaessa nuuhkinut putsaria about 100 kertaa.  Putsari on sulfaatiton ja super hellävarainen. Incin alkupäästä löytyy aloe vera, vihreän teen uute, glyseriini ja vasta sitten mieto sokeripohjainen tensidi (caprylyl/capryl glucoside). Putsari on sen verran mieto iholle, että tässä voisi olla potentiaalia myös kuivemman ihon geeliputsariksi, jos emulsiotyyppiset putsarit eivät nappaa. Ei kuivata omaa ihoani tippaakaan, mitä arvelinkin etukäteen. Jättää ihon pehmeäksi ja hyvän tuntuiseksi. Hellävaraisuudestaan huolimatta omaa myös hyvän puhdistustehon. Harvinainen yhdistelmä!

Ja kappas vaan, koostumus yllättää täysin. Jämäkkää geeliä, joka pysyy kämmennellä vaikka kämmenen kääntää lattiaa kohden. Hyvin harvinainen putsarikoostumus, kun puhutaan luonnonkosmesta. Tämän siis saa levitettyä sinne minne pitääkin, ennenkuin tuote on lurahtanut sormien välistä viemäriin. Vaahtoaa iholla vain hädin tuskin, mutta itseäni se ei haittaa. Aivan loistava hinta-laatusuhde ^_^







Ylläoleva linkki vie verkkokauppaan, jossa kuvana näkyy vanha purkkimuotoinen pakkausmalli. Pakkaus on uudistunut ylläolevan kuvan mukaiseksi pumppupulloksi. Muutos purkista pumppupulloon on vain ja ainoastaan hyvä juttu. Pumppupullossa kaikki tavara säilyy stabiilimpana, ja pumppupullo on myös hygieenisempi, kuin purkki.

Mietin pitkään, miksi mulle tulee kasvovoidepullon ulkoasusta hassu olo. Sitten tajusin. Mulla on samalla värimaailmalla varustettu huulirasvapuikko. Valkoisen Langan kasvovoide näyttää siis mega-kokoiselta huulirasvapuikolta :D Pitkä ja kapea. Erikoinen pakkausmuoto ja siksi myös aika hauska.

Kasvovoiteen tuoksumaailma on tuttu edellä mainitusta putsarista. Joskin huomattavasti miedompi, mikä on ehkä hyvä juttu kasvoille jätettävässä tuotteessa. Tuoksu ei pyöri nenässä häiritsevästi.
Voide on manteliöljypohjaista ja ravitsevan tuntuista. Hoitotehoa on sen verran paljon, että siinä ja siinä onko liian tuhtia omalle ihotyypilleni. Lakka-Tyrni kasvoide käy ehkä parhaiten normaalista seka-iholle. Saatta mennä vielä kuivallakin iholla. Imeytyy tosi hyvin ja nopeasti, jättäen samettisen fiiliksen ihon pinnalle. Tosi hyvän tuntuinen voide, mutta jäänee itselläni suorittamaan pääsääntöisesti yövoiteen virkaa.



Pähkinänkuoressa fiilikset ovat hyvät ja positiivisesti yllättyneet. Itse tykkäsin näistä tuotteista kovasti, joista putsari nousi ykkössuosikiksi. Samalla kiinnostus brändin muita tuotteita kohtaan heräsi. Valkoisen Langan pakkausdesing on kaukana silmiä hivelevistä visuaalisista elämyksistä, mutta jotain selittämättömän söpöä tässä on, joka muhun vetoaa. Maanläheinen voisi olla sana mitä haen?

Valkoinen Lanka tarjoaa Tuubitoleranssin lukijoille  -10%  alennuksen verkkokaupassa tehdystä 50€ minimitilauksesta koodilla tuubitoleranssi10 ja koodi on voimassa vuoden loppuun asti :)

Ja edellinen Lavera-aiheinen arvonta tuli päätökseen ja arpaonni suosi nimimerkkiä Elise H.
Voittajaan on otettu yhteyttä sähköpostitse :)


Mielipiteet tuotteista ovat bloggaajan omia  mielipiteitä.



Onko Valkoinen Lanka tuttu teille? Kiinnostuitteko?

13 kommenttia:

  1. Kiva lukea taas uusista merkeistä. Valkoisen nauhan tuotteet vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta ja passeleilta meikämammallekin ainakin tuotetietojen yms. perusteella.

    Minua häiritsee se, että ko. verkkokaupan sivuilta ei löydy rekisteriselostetta. En ainakaan sellaista sieltä etsimisestä huolimatta bongannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kysäistä verkkokaupalta tuosta rekisteriselosteesta. Palaan kommentoimaan tähän, jos/kun saan vastauksen :)

      Poista
  2. Kiinnostavaa kun tulee uutta suomalaista! Tuo voide vaikuttaa sellaiselta, että sopis mullekin ja toki putsarikin. Mikähän tuo voiteen incissä oleva jojoba protein on? Jojobaöljy on tuttu ja hyväksi havaittu, mutta protein-versio ei ole yhtään tuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jojoba protein on jojoban siemenestä yksittäinen eristetty ainesosa, eli jojoban proteiini. Hoitavia ominaisuuksia silläkin :)

      Poista
  3. Onpa söpöt purkit! Ei ole tuttu sarja mulle, mutta kiinnostus heräsi todellakin! Puhdistusgeelin koostumus kuulostaa just hyvältä, jos ei ole kerran sellaista superlitkumaista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eipä ole tullut turhan montaa, paksulla koostumuksella varustettua luonnonkosmen putsaria vastaan :D Ja ton putsarin tuoksu on jotakin ihan parhautta!

      Poista
  4. Olen tämän merkin bongannut jostain toisesta blogista, ja aioinkin tutustua näihin lisää I love me-messuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuotteista olisi mielenkiintoista lukea enemmänkin kokemuksia :)

      Poista
  5. Kotimainen kiinnostaa aina ja seftifioinnista iso plussa, mutta tolle pakkausdesignille olis kyllä pakko tehdä kiireesti jotain, että alkaisi itseäni sen enempää kiinnostamaan, ei vaan pysty. Ihan kuin joku 10-vuotias olisi nuo omin kätösin näperrellyt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä arvokkaamman näköinen pakkausdesign tuo aina brändille lisäuskottavuutta :D
      Mutta sisällöltään vaikuttaisi olevan laadukasta tavaraa :)

      Poista
    2. Samaa mieltä kuin Jonna. Noista tulee vähän sellainen old school-luonnonkosmetiikka mieleen - eikä hyvällä tavalla. Ymmärrän kyllä, jos halutaan tavoitella tietynlaista hippimeininkiä, mutta silloin pitää myös hyväksyä se, että osa kuluttajista skippaa tuotteen nuhjuisen pakkauksen vuoksi.
      Hienoa kuitenkin, että näitä tehdään. Saadaan Baltia kiinni ehkä kymmenen vuoden päästä? :D

      Poista
    3. Oon samaa mieltä. Kyllä se pakkaus vaikuttaa todella paljon, kiinnostuuko kuluttaja tuotteesta. Valkoisen Langan pakkausdesign ei itseänikään houkuttele tekemään lähempää tuttavuutta.

      Juu, ehkä sitten kymmenen vuoden päästä. Ehkä :D

      Poista
  6. Nyt on minullakin kokeilussa. Olen samaa mieltä, että jotain voisi tehdä tuotteiden brändäykselle. Ehkä tuo marjojen värimaailma kannattaa säilyttää, mutta jotain toista väriä (vihreä?) sekä tekstitys? Ei välttämättä mitään noita kuvia. T
    Hilla👋

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)