tiistai 25. lokakuuta 2016

Supersileä iho
Mikrokuorinnat ovat kosmetiikassa asia, joita olen aina kovasti fanittanut. Yleensäkin ottaen kuorintatuotteet ovat kivoja, koska niillä saa välittömästi muutosta ihoonsa. Mikrokuorinnat ovat asteen verran tujumpaa tavaraa. Ne eivät pelkästää kuori ihon pintaa, vaan suorastaan hiovat ihon pinnan silkkisen sileäksi. Mikrokuorinta poistaa tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa, mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Ja saattaapa mikrokuorinnalla voida hieman uurteitakin hälventää.

Matis Face Renew 100  yhdistää mekaanisen mikrokuorinnan kemialliseen kuorintaan. Hiovan partikkelin (korundi) lisäksi tässä on siis AHA-happoja (mm. maito- ja omenahappoa) jotka osaltaan tehostavat ihon tehokasta uusiutumista. Tuotteen ph-arvoksi on ilmoitettu 3.5- 4.5 joten happojen keratolyyttinen vaikutus toteutuu.

Tuotteen mukana tulee spaatteli, jolla annostelu käy hygieenisesti.

Matisille tyypilliseen tapaan tuote on pakattu tyylikkääseen purkkiin. Mikrokuorinnan tuoksu on raikas, ehkä jopa hieman apteekkimainen? Mikrokuorintaa levitettään kasvoille ja sitä pyöritellään kevyin liikkein. Tuotteen tehon kyllä tuntee heti ja herkällä iholla kannattaakin pyöritellä maltillisesti. Tämä tuntuu nimittäin ihan hiovalta. Mikrokuorinta jätetään vaikuttamaan iholle 2-5 minuutiksi jonka jälkeen se huuhdellaan pois vedellä. Tämän tyyppisiä tuotteita käytettäessä on hyvä muistaa aurinkosuoja. Jälkihoitona kannattaa myös suosia rauhoittavaa kosteusvoidetta, eikä missään nimessä tule enää laittaa kuorinnan jälkeen muita happotuotteita iholle tai muutakaan mahdollisesti ihoa ärsyttävää.

Tätä suositellaan käytettäväksi vain kerran viikossa. Omien  kokemuksieni mukaan mikrokuorintaa ei kannatakkaan tehdä liian usein, koska se todella on voimakas. Joskus aikoinaan jäin suoraan sanottuna koukkuun mikrokuorintojen antamiin tuloksiin ja käytin niitä turhankin usein. Liiallisella käytöllä iho alkoi ärtymään ja punoittamaan. Face Renew 100 on ensimmäinen kokeilemani mikrokuorinta jossa on mukana AHA-happoja. Käytön jälkeen iho oli sitä mitä odotinkin. Silkkisen supersileä. Ja olen taas saman ongelman edessä, kuin vuosia sitten. Olen koukuttunut mikrokuorinnan jättämään glowhun ja joudun taistelemaan itseni kanssa, etten tarttuisi purkkiin liian usein. 55,40€/ 50ml. Jälleenmyyjät löytyy täältä.Oletteko kokeilleet mikrokuorintaa?

10 kommenttia:

 1. Sain lahjaksi Matis tuotteita ja pidin niistä kovasti. Tuntuvat laadukkailta. Jatkan kyllä käyttöä jos vain raaskin ostaa tuotteita uudestaan.
  PS. Kuvasi ovat postauksissa todella hienoja ja laadukkaita. Blogiasi on kiva seurata.
  - Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse myös tykännyt kovasti Matisin tuotteista.
   Kiitos mukavasta palautteesta :)

   Poista
 2. Mä olen aina tykännyt Matiksen purkkien ulkonäöstä :) Ja tämä kyllä kiinnostaa, vaikuttaa supertehokkaalta ja tutustumisen arvoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matisin purkit ovat kyllä ilo silmälle. Supertehokas on juuri oikea sana kuvaamaan tätä ^_^

   Poista
 3. Tän Matiksen sarjan ulkonäkö on mun lemppari ja sarjast löytyy myös omat Matis-suosikit. Olen tätä kerran kokeillut ja vaikutti tehokkaalta. Pitää jatkaa testailuja, että voi muodostaa lopullisen mielipiteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matisin Hyaluronic Performance- voide on mun yksi lemppareita.

   Joo kyllä tuosta tehoja löytyy. Mulla punoitti käytön jälkeen iho hieman, mutta niin mulla aina jos käytän mikrokuorintoja. Aika nopeasti hälveni punoitus.

   Poista
 4. Käytin aikoinaan useamman tuubillisen Biotherm Rides Repair Instant Polish Resurfacing Polisheria ja se oli juuri sellainen hiova ja ihoa sileyttävä mikrohienoja partikkeleita sisältävä kuorinta, millaisesta tykkään. Sen valmistus sitten loppui :(

  Nyt käytän hiovana kuorintana Lushin Let the good times rollia, mutta sekoitettuna johonkin niiden tuorenaamioista, koska muuten se on mulle hiukan tujua.

  Ihan happokuorintaa en oikein tunnu voivan käyttää, kun iho "palaa". Ohut ja arka iho niin se punoitus ottaa tosi kauan aikaa hälvetä. Tosin voihan ne olla nykyään hellävaraisempia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hapoissakin on eroja. Yleisesti käytetyt glykoli- ja salisyylihapot voivat olla herkälle iholle liian vahvoja (tosin myös ne happopitoisuudet ovat ratkaisevassa roolissa).

   Esimerkiksi manteli- ja maitohappo ovat edellämainittuja hellävaraisempia ja maitohappoa usein suositellaankin herkälle iholle, mikäli happoja haluaa joka tapauksessa suosia ihonhoidossaan. Matisin tuotteessa on näitä hellempiä happoja käytetty.

   Jos ihan peruskuorinnatkin tuntuvat iholla toisinaan "liian tujuilta", ei mikrokuorinta välttämättä ole paras vaihtoehto, varsinkaan vielä hapoilla boostattuna :)

   Poista
 5. Haa, hyvä tietää! Kiitos happoselvityksestä :) En ollutkaan aiemmin tajunnut, että maitohappo on oikeasti happo siinä merkityksessä, että se on happokuorija, sitä kun käytetään vaikka missä tyyliin maitohappokapselit jne. Voiko esim. maitohappokapselin rikkoa ja lisätä nesteen mukana tavalliseen naamioon testimielessä? Näkisi, mitä naama siitä tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä kysymys! En kyllä osaa tuohon vastata, en ole kokeillut. Mutta aika usein puhutaan nimenomaan maitohaposta esim. luonnonjogurttinaamioiden yhteydessä.

   Madaralta löytyy ainakin tuollainen maitohappopohjainen kuorinta. Olen sitä testannutkin ja vaikutti hellävaraiselta. http://www.madaracosmetics.fi/fi/tuotteet/129-kirkastava-aha-kuorintanaamio-60ml.html

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)