keskiviikko 24. elokuuta 2016

Sokerittomat hillobileet



Sain testiin YesDeli nimiseltä verkkokaupalta sokerittomia VHH-hilloja sekä Suklaa-hasselpähkinälevitteen. Mietin pitkään mitä näistä kehittäisin. Ekana tuli mieleen tehdä karppilettuja, letut ja hillohan on klassinen juttu. Päädyin kuitenkin ensin testailemaan näitä VHH-muffinien kuorrutteena. VHH-muffinien reseptin näkee täältä.




Aivan erityisen suuri rakastuminen tapahtui YesDelin sokerittomaan suklaa-hasselpähkinälevitteeseen. Aivan ylihyvää, makean pähkinäistä ja täyteläistä. Tätä piti aluksi vain maistaa, mutta otin useammankin lusikallisen ja ajattelin, että olen mahdoton possu :D Tosi hyvää ja toimii aivan mahtavasti leivonnaisen kuorrutteena. Tässä on imeytyviä hiilareita vain 6g/100g. Nam nam.


Vasemmalta oikealla: Aprikoosihollo, Suklaa-hasselpähkinälevite, Trooppiset hedelmät hillo, Mansikkahillo.

VHH-hillot vähän jännitti, että miltä mahtavat maistua :) Kokemus hilloista oli kaikin puolin mainio!

Aprikoosihillo Oli makeudeltaan juuri sopivaa. Ei liian imelää omaan makuuni. Tästä ei mitenkään huomannut, että kyseessä on VHH-hillo. Hiilareita 9,8g/100g.

Suklaa-Hasselpähkinälevitteen kuvalinkin jo tuossa ylempänä :) Hyvää on! :D

Trooppiset hedelmät hillo Tämäkin oli makeudeltaan sopiva. En tykkää liian ällömakeista jutuista, ja en siksi olekaan aiemmin ollut erityisesti hillojen ystävä. Tämä muistuttaa maultaan jotain hedelmäpilttiä. Tässä on  käytetty ananasta, persikkaa, passionhedelmää ja mangoa (!) Tosi hyvä tämäkin. Hiilareita 9,9g/ 100g.

Mansikkahillon makua vähän jännitin. Nimittäin oon aina ollu sitä mieltä, että kaupan useimmat "tavalliset" mansikkahillot on ällöttävän makeita. Ajatuskin sellaisen mansikkahillon lusikoimisesta suoraan suuhun nostaa karvat pystyyn :D Yes-Delin mansikkahillo on iloinen poikkeus, tämäkään ei ole ällömakea. Epäilin ensin, että tämä jää käyttämättä, mutta eipäs jääkään. Tätä täytyy kokeilla lettujen kanssa :) Hiilareita 9,9g/ 100g.






Sain testiin myös Karppisokeria. Karppisokerihan (erytritoli) valmistetaan tavallisesta sokerista käymisteitse. Tuloksena on ihan oikeasti kaloritonta sokeria. Tässä on 0 kaloria ja 0 hiilaria. Mua on karppisokeri aina hämmentänyt :D Tästä on puhuttu usein, että jälkimaku olisi "kylmä". Hieman erikoinen kuvaus. Tämä tosiaan tuntuu ja näyttää ihan tavalliselta sokerilta. Itse koin maun hyvin sokerimaisena, mutta kuvailisin sitä sanalla "raikkaampi" parempaa sanaakaan en keksi. Ei tunnu mielestäni ihan yhtä makealta, kuin tavallinen sokeri. Kokeilin nyt tällä kertaa makeuttaa muffinitaikinan tällä, stevian sijaan. Muffinien maku oli paljon parempi. Tykästyin karppisokeriin. Ja siis jännä keksintö kertakaikkiaan :)



Tein tällä kertaa suklaamuffineja, jotka kuorrutin suklaa-hasselpähkinälevitteellä ja aprikoosihillolla. Aprikoosi ja suklaahan ovat lyömätön yhdistelmä ;) Ahmin näitä 3 kappaletta siltä istumalta. Ihan järisyttävän hyvää. Vei makeanhimot mennessään :)

Edit.  Unohtui ihan mainita, että ainakin joitain YesDelin tuotteita saa verkkokaupan lisäksi myös hyvin varustetuista marketeista. Valikoima luultavasti vaihtelee kauppakohtaisesti.


Maistuuko makeat leivonnaiset?

6 kommenttia:

  1. Maistuuko? No, arvaa. Kyllä maistuu, usein ja paljon. Olen makeiden leivonnaisten ystävä, hands down! Nuo reseptit on aivan liian hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin maistuu täälläkin. Oon toivoton sokerirotta :D

      Poista
  2. Tää oli kiinnostava postaus ja informatiivinen. Mä kammoan hilloja niiden järjettömän makeuden takia, enkä kuunaan suostuis lusikoimaan tavallista sokerihilloa suuhuni. Mutta nuo kiinnnostaa ja paljon. Täytyypä yrittää löytää niitä jostain kaupasta, kun en oo oikein verkkoshoppailun ystävä.

    Ootko muuten koskaan kokeillut Hermesetasin stevia-erytritolista tehtyä makeutusainetta, SteviaSweet Crystalia? Se on sellaisessa vaaleankeltaisessa minigrip-pussissa (ei se purkki!). 0-kalorista ja mun makuun parasta sokerinkorviketta mitä oon koskaan käyttänyt. Tyypiltään se on ihan kuin sokeria eli kidemuotoista ja se toimii leivonnassa tosi hyvin. Valmistajan mukaan puolet sokerin määrästä on sopiva annostelu, mutta mun mielestä ei. Jos haluaa suunnilleen sokeridesiä vastaavan makeuden, täytyy käyttää 0,75-0,8 dl. Mutta on niin aidon makuista, ettei ikinä uskois feikkisokeriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut tuota Hermesetasia. On tuo kyseinen makeuttaja siis täysin vapaa syntettisistä makeuttajista? Tuota täytyy kokeilla, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Makeuttimina pelkkää steviaa ja erytritolia. Saattaa olla syy siihen, miksi on niin arvokasta, halvimmillaan S-Marketeissa 7,05 per 250 g bägi. Saisi olla reippaasti halvempaa niin vaihtaisin kokonaan siihen, nyt käytän esim. kahvissa ja teessä tavallisia Hermesetas-napsuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin erytritolia sisältävät tuotteet ovat usein suolaisen hintaisia :/

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)