tiistai 16. elokuuta 2016

Selleritohtorin luonnonkosmetiikkaa

No siis kyseessä on Dr. Scheller mutta jostain syystä tämä vääntyy mun suussa "selleritohtoriksi" :D
Dr. Scheller on siis luonnonkosmetiikkaa ja sertifioitua sellaista. Dr. Schellerin tuotteissa ei siis ole käytetty silikoneja, mineraaliöjyjä, parabeeneja eikä synteettisiä väriaineta. Tuotteet ovat myös vegaanisia, eli ne eivät sisällä mitään eläinkunnasta peräisin olevia ainesosia. Eikä tuotteita myöskään ole testattu eläimillä.

Dr. Schellerin "the juttu" on nimeltään Phytosolve-teknologia. Hienon kuuloinen nimi tarkoittaa tarkemmin ottaen luonnonmukaista raaka-aineiden kuljetinsysteemiä, joka koostuu soijalesitiiniemulsiosta.  Uteliaat ja tiedonjanoiset voivat urkkia lisää phytosolve-teknologiasta täällä.

Dr. Schelleriltä löytyy paljon mielenkiintoisia ihonhoitotuotteita. Itse sain maahantuojalta testattavaksi Granaattiomena-sarjasta putsarin ja kasvoveden, sekä Mustaherukka & Marula-sarjan päivävoiteen. Oletin Dr.Schellerin olevan hieman tyyrimpää hintaluokkaa, mutta ei suinkaan.
Hinnat ovatkin huokeaa markettitasoa. Kerron jo heti alkuun, että hinta-laatusuhde näissä on tajuttoman hyvä!


Granaattiomena puhdistusgeeli on sulfaatiton ja puhdistavaa virkaa tässä suorittavat mm. coco-glucoside ja sodium cocoyl glutamate. Koostumus on ihan oikeasti geeliä ja jämäkkää sellaista! Miksei kaikki luonnonkosmetiikan geeliputsarit voisi olla tämäntyyppisiä? Tämä ei lurahda sormien välistä lavuaarin, ennenkuin sen on saanut naamaansa :D

Putsari liukuu mukavasti iholla ja muodostaa hyvän vaahdon. En oikein aisti tässä mitään varsinaista tuoksua, eikä incistä itseasiassa löydykkään hajusteita. Mutta onneksi tämä ei silti haise erikeeperille, kuten useilla hajusteettomilla tuotteilla on tapana.  Putsari vaatii muutaman extrasekunnin huuhtoutuakseen pois iholta, eli jää pyörimään iholle hieman pidemmäksi aikaa, mutta ei häiritsevästi.  Hyvä, mieto ja edullinen putsari, joka ei kuivattanu meikäläisen hipiää.
No nyt se "tohtorimaisuus" korostuu. Kasvovesipullo on nimittäin pakattu apteekkimaiseen ruskeaan lasipulloon. Kivaa vaihtelua ainaisiin muovipulloihin, mutta kieltämättä tuo hommaan lisävarovaisuutta. Toisaalta en muista koskaan tiputtaneeni yhtäkään kasvovesipulloa? *koputtaa puuta*

Granaattiomena kasvovesi lupaa ravita, virkistää, kirkastaa ja supistaa. Mukavan virkistävältä tämä tuntuikin käytössä. Incistä löytyy caprylyl/capryl glucoside niminen mieto tensidi joka saa kasvoveden muodostamaan miedon vaahdon. Siis ei tosiaan mitään fairyvaahtoa, vaan vaahtoa muodostuu iholle ihan nimeksi, ja katoaa miltei samantien. Tämän tyyppisiä tensidejä löytyy myös puhdistavista misellivesistä ja melkeinpä rinnastaisin tämän niihin.

Tässä on mieto, sitruksisen raikas tuoksu. Tuntuu hyvältä iholla ja ei kuivattanut, päinvastoin tuntui yllättävänkin kosteuttavalta. Ja jälleen kerran kierrekorkki ärsyttää minua, toivoisin flip-top-korkki vallankumousta ^__^

Mustaherukka & Marula - sarjan päivävoide
olikin sitten ihan mainio tapaus. Mustaherukka & Marula - sarja on suunnattu kosteusköyhälle ja kuivalle iholle. Päivävoide rakentuu glyseriinin, aprikoosi-, kookos- sekä auringonkukkaöljyn pohjalle. Tässä on mukana myös marulaöljyä, joka on muuten öljyrintamalla viimeisin hyvä löytöni. Marulaöljy on koostumukseltaan hyvin kevyt öljy, eli just mun makuun.

Päivävoide tuntuu erittäin hoitavalta ja ravitsevalta, mutta samalla melko kevyeltä iholla. Tästä kyllä jää selkeä tuotetuntu iholle, mutta pehmeällä tavalla. Huomaa laittaneensa hoitavaa voidetta, mutta ilman tahmaisuutta. "iho jää samettisen tuntuiseksi" voisi olla se ainoa lause, jolla tätä kuvailisin.
Tuoksu on tosi kevyesti mustaherukkainen. Päivävoiteessa ei ole suojakerrointa.

Huom. Tuo tuoteotsikon verkkokauppaan vievä linkki näyttää tälle samalle tuotteelle purkkipakkausta. Dr. Schellerin tuotteita vaikutti löytyvän huonosti verkkokaupoista, joten mulle jäi epäselväksi onko tällä samalla tuotteella kaksi erilaista pakkausmuotoa. Kaikki jälleenmyyjät löytyy täältä.

Oletteko tehneet tuttavuutta Dr. Schellerin tuotteisiin?

2 kommenttia:

 1. En ole tästä tohtorista ennen kuullutkaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, koska vaikuttaa todella kiinnostavalta. Kiva, että hinnatkin ovat kohtuulliset. Lasipullot on kyllä vaarallisia tutisevissa kätösissä, joten yritän välttää ainakin isoja lasipulloja;) Täytyypä tutkia jälleenmyyjiä, jos vaikka joku osuisi kulkuradalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan kiva löytää edullista luonnonkosmetiikkaa välillä, joka on silti laadukasta.
   Schellerin kasvovesipullo ei onneksi ole mikään megapullo, vaan hyvin käteen sopiva ;D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)