perjantai 15. heinäkuuta 2016

Julkkisten suosimaa

Kaapeissani nököttää jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, joita on ehkä tullut testailtua, mutta kirjoittaminen on jäänyt. Netissä surffailessa, päädyin lukemaan Dr. Bronner's nimisestä brändistä. Silmäni pysähtyivät kohtaan, jossa hehkutettiin merkin olevan julkkistenkin kovasti suosima.
Kuulemma mm. Lady Gaga ja Eminem suosivat Dr.Bronner'sin ihonhoitotuotteita.




Muistelinkin, että juurikin noita Dr. Bronner'sin tuotteita olisi kaapissani ja kaivoin ne heti esiin. Ei muhun siis tuollainen mainonta uppoa ollenkaan, kröhöm :D Brändin hintataso askarrutti myös. Oletin automaattisesti kyseessä olevan tyyristä kosmetiikka, koska julkkiksetkin sitä suosivat. Mutta eipäs. Dr. Bronner'sin tuotteet ovatkin ihan kohtuullisen hintaisia. Dr. Bronner's on siis luonnonkosmetiikkaa, joka on nähnyt päivänvalonsa jo vuonna 1960! Täytyy myöntää, että en tiennyt jo tuolloin olevan tarjolla luonnonkosmetiikkaa :) Merkiltä löytyy mm 18-in-1 saippua, jolla voi kuulemma mm. kuurata kylppärin ja vaikka samalla hampaansakkin :D Todellinen monikäyttötuote siis. Mutta itse en jokseenkaan innostu ajatuksesta pestä sekä kylppärin lattia, että hampaat samalla aineella.




Testailin "Tohtori Bronnerilta" Shikakai Soapia  ja Magic Lotionia. Eli siis saippuaa ja voidetta. Näissä on tekstiä ihan hämmentävän paljon. Sitä on vaakatasossa ja pystytasossa, melkein jopa takaperin :D Toisaalta nokkelaa, sillä itse jäin näitä tutkimaan pidemmäksi aikaa. Eli kiinnittää kyllä kuluttajan huomion. Mutta sekava määrä tekstiä myös hämmentää, nimittäin kirjoitin tuotteiden nimet alunperin väärin tähän postaukseen.




Dr. Bronner's Shikakai Soap 12,80€/ 355ml *




Bronnerin Shikakai saippuan inci vaikutti heti tosi mielenkiintoiselta ja luksukselta, vaikken ollut vielä edes kokeillut saippuaa.  Tässä ei ole ollenkaan kosmetiikalle tyypillistä vesipohjaa, vaan se on korvattu viinirypälemehulla. Eikö muka ole luksusta? :D Hoitavuutta tuovat kookos- ja oliiviöljy. Tuoksu on raikas minttu, jossa on säväys jotain, mitä en tunnista.




Kuten saippuan nimikin jo kertoo, tässä on mukana myös shikakai-jauhetta. Shikakain sanotaan vähentävän hilsettä, sekä aktivoivan ja vahvistavan hiusten kasvua. Koostumukseltaan tämä on tosi juoksevaa, mikä on luonnonkosmetiikalle niin ominaista. Pieni määrä vaahtoa paremmin kuin hyvin. Pesee ihon natisevan puhtaaksi, mutta ei tuntunut kuivattavan omaa ihoani millään lailla. Myös hiusten pesu onnistui tällä. Kiva monikäyttöinen tuote, jonka laadukkaat ainesosat miellyttävät. Ja hei, se viinirypälemehu!




Dr. Bronner's Magic Lotion 13,80€/ 237ml *




Magic Lotion on suunnattu käsien ja vartalon iholle. Tästä voiteesta on muutama eri versio. Itse testailin Patsuli-Lime versiota. Jos tykkää patsulin tuoksusta, niin tästä sitä saa. Erittäin aito patsulin tuoksu (vertasin tämän ja patsulin eteerisen öljyn tuoksua ja ne olivat identtiset). Itse en oikein välitä patsulista. Patsuliöljyn aromaterapeuttisen vaikutuksen sanotaan rauhoittavan ja tasapainottavan mieltä. Sen lisäksi sillä on antiseptisia ominaisuuksia.




Möllötin kauan Magic Lotionin inciä, ja mietin, että siinä on jotain kummallista ja tavallisesta poikkeavaa. Meni tovi, ennenkuin tajusin mikä siinä on. Koostumuksesta puuttuu täysin emulgaattorit, joita on lähes aina kosmetiikassa (mm. cetyl alcohol, stearic acid jne.)
Voide koostuu siis käytännössä melkein pelkästään vedestä ja öljyistä.  Hoitavina öljyinä on käytetty kookos-, jojoba-, avokado- ja hamppuöljyä. Voiteen jättämä ihofiilis muistuttaa tavallaan ihoöljyn jättämää fiilistä, mutta ei niin täyteläisellä tavalla. Incissä on mukana myös alkoholia, joka saa tuhdin ja hoitavan koostumuksen tuntumaan iholla kevyemmältä ja imeytymään nopeasti. Tämä jättää iholle todella ravitun tunteen. Tykkään tästä muuten, mutta koska patsuli ei nappaa, niin tämä on vähän jäänyt.


Dr. Bronner'sin testatut tuotteet olivat ihan hauskoja ja ennen kaikkea elämyksellisiä. Jotain kovin viehättävää näissä vaan on. Ainesosatkin ovat laadukkaita ja varsinkin saippuaa käyttäessä, päässäni on paukuttanut ajatus "pesen itseni viinirypälemehulla, vähänkö siistiä". Psykologista mukavuutta siis havaittavissa myös. Brändi jäi kiinnostamaan, mutta en usko, että pesen silti suutani jatkossakaan saippualla :)


*affi-linkki.


Oletteko kokeilleet Dr. Bronner'sia?



3 kommenttia:

  1. Tämä on minulle ihan uusi merkki. Vaikuttaa aika originellilta. Mukava, että kerrot näistä. Hoitavat öljyt kuulostaa hyvältä; olen käyttänyt nyt parisen kuukautta jojobaöljyä kasvoille iltaisin ja kyllä on tehnyt hyvää. Iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta, eikä ole näpyn näppyä ollut sen koomin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin kiinnostaa nämä ei niin hyvin tunnetut merkit :)

      Kiva kuulla, että jojoba toimii sulla noin hyvin. Itsekin sitä joskus kokeilin vuosia sitten, mutta iho meni ihan tukkoon. Öljyjen sopivuus on niin yksilöllistä. Oon ite tykännyt argan- ja ruusunmarjaöljystä, ne sopii mun ihotyypille. Ja marulaöljy on uusin tuttavuus, sekin on sopinut :)

      Poista
  2. Ruusunmarjaöljy on mulla seuraavaksi vuorossa. Luin jostain, että sopii vanhenevalle iholle, ja sehän on just mun genreä;)Marika ei ole tuttu, mutta pitääpä ottaa selvää.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)