perjantai 22. heinäkuuta 2016

Ihmesieni iholle
Ihonpuhdistuksessa käytettävät konjac-sienet eivät ole mikään uusi juttu (täällä Suomessakaan).
Nämä olivat "the juttu" jo muutamia vuosia sitten. Kyseessä on siis luonnokuidusta valmistettu sieni, jota on tarkoitus käyttää ihonpuhdistuksen yhteydessä. Tälläistä sientä innostuin kokeilemaan jo silloin vuosia sitten, tosin silloin kyseessä oli jokin toinen merkki. Sain Ekovistalta testiin rasvaiselle ja sekaiholle suunnatun bambuhiili-sienen. Tämän lisäksi Ekovistalta löytyy 3 muuta sientä:

 • Vihreä tee-sieni kaikille ihoille
 • Kurkuma-sieni kuivalle, väsyneelle ja ikääntyvälle iholle
 • Laventeli-sieni herkälle iholle


Konjac-sienet valmistetaan glukomannaani nimisestä kuidusta ja ovat siis 100% luonnollisia. Glukomannaanista valmistetaan myös mm. karppinuudeleita. Mutta en nyt kehota ketään syömään näitä sieniä :D Glukomannaanin lisäksi sienistä löytyy kullekkin ihotyypille suunnattua tehoainetta.


Saamani bambuhiili-sieni tuli tosi symppiksessä, harmaassa pahvipakkauksessa. Itse sieni on tummanharmaa korpunkova käppyrä, kooltaan juuri kivasti käteen sopiva. Sienessä on kiinni ohut naru, jotka pujotetaan sormien taakse, jolloin käyttö on helppoa. Sieni on siis kuivana karhea ja kova. Ensimmäiseksi voisi luulla, että sieni on ärhäkkä ja raastava iholla, mutta sientä liotetaan ennen käyttöä veden alla muutama minuutti, jolloin sieni turpoaa ja muuttuu todella pehmeäksi


Mitä konjac-sienen pitäisi sitten tehdä iholle?

Konjac-sienen luvataan mm. syväpuhdistavan ihoa, vähentäen mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Sienen luvataan myös kirkastavan ihoa. Sieni toimii iholla todella hellästi kuorivana. Osa käyttäjistä on hehkuttanut näitä sieniä ihan maasta taivaisiin. Ihon kunto ja tekstuuri on kuulemma muuttunut dramaattisesti ja iho-ongelmat ovat vähentyneet.Sienen käyttö on helppoa. Kun sieni on kasteltu ja se tuntuu pehmeältä, siitä puristetaan ylimääräinen vesi pois. Sientä ei tule vääntää kuivaksi, koska se voi rikkoa sienen. Sientä voi käyttää ihonpuhdistukseen sellaisenaan tai lisäksi voi käyttää puhdistusainetta. Itse olen tykännyt käyttää seurana putsaria, varmistaakseni ihon kunnollisen puhdistumisen. Sieni liukuu iholla liukkaasti ja tuntuu mukavalta. Sienen ihoa kuoriva vaikutus on todella hellävarainen, joten tämä sopii hyvin jopa ihan herkällekin iholle. Käytön jälkeen sieni huuhdellaan juoksevan lämpimän veden alla ja ripustetaan ilmavasti kuivumaan. Kuivuessaan sieni muuttuu taas kovaksi korpuksi. Sieni suositellaan vaihdettavaksi uuteen 4-6 viikon välein, mutta tämä riippuu täysin sienen käyttötiheydestä. Käsittääkseni siinä vaiheessa, kun sieni alkaa murenemaan käytössä, on se merkki, että sieni on aika vaihtaa uuteen.
Oma kokemukseni sienen käytöstä oli laimea. Se on käytössä "ihan kiva" mutta en huomannut ihossani mitään erikoisen dramaattista eroa lähtötilanteeseen verrattuna. Harmittaa ihan vietävästi, kun musta tuntuu, että tälläiset "erikoisjutut" ei ikinä tee mun iholla mitään havaittavaa. Silti niin monet muut ovat näitä sieni hehkuttaneet ja kehuneet. Olen tätä silti käytellyt ja erityisesti olen tykännyt käyttää tätä savinaamion jälkeen ihon jälkipuhdistukseen, varmistaakseni savirippeiden irtoamisen iholta.

Jäin myös miettimään sienien sisältämien tehoaineiden vaikutusta iholla. Pesun aikana ihoa kuitenkin huuhdotaan, joten jääkö näitä vaikuttavia aineita iholle ihan oikeasti? Hieman epäilen. Myöskin sientä tulee huuhtoa kovasti ja puristella, joten huuhtoutuuko sienen tehoaineet veden mukana pois jo parilla ensimmäisellä käyttökerralla? Konjac-sieniä saa esim. ruohonjuuresta hintaan  8,50€/kpl.


Olisi ihan supermielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia näistä konjac-sienistä. Oletteko saaneet havaittavia hyviä tuloksia näillä konjac-sienillä?
8 kommenttia:

 1. Kokeilin pari vuotta sitten tätä, kun saapui markkinoille ja jäi kyllä aika sanaton fiilis.. Sieni oli kiva lisä ihonhoitorutiineissa, mut eipä se mitään tehnyt mun iholle ja koin turhaksi tämän. Oli ehkä vähän liiankin hellävarainen mun nassuun :D Mutta varmasti sieni toimii niillä herkkiksillä mainiosti ihonhoidossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös mulle ehkä liian hellävarainen, mutta tosiaan herkkiksille varmasti just hyvä :)

   Poista
 2. En ole myöskään huomannut sienen erikoisominaisuuksilla mitään vaikutusta. Sieni on kuitenkin erittäin hyvä kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa, kun se kuorii ja puhdistaa herkän ihon hellävaraisesti. Huomaan heti pienistä näppylöistä, jos olen laiskana puhdistanut pidemmän jakson vain käsillä hieroen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ihossa kyllä heti huomaa, jos on ollut laiska puhdistuksessa. Varsinkin nenän alueella on heti röpelöä ja tukkeumaa.

   Poista
 3. En ole kokeillut konjac-sieniä. Ehkä teen sen joskus. Minusta tuntuu siltä, että veden mukana vaikuttavia aineita menee vääjämättä hukkaan. Ei ne silloin iholla kauaa oleile, mikä on tietysti sääli.
  By the way, olen ihoöljyjen ystävä, ja Ekovistalta löytyy niitäkin montaa sorttia. Ne on varmaan sinulle ihan tuttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallistun kyllä itsekin sille linjalle, että näin veden kanssa lotratessa vaikuttavat aineet eivät jää iholle. Mutta onhan se psykologisella tasolla ihan kiva ajatus pestä ihonsa tehoaineilla kyllästetyllä sienellä :)

   Ekovistan öljyistä vain risiiniöljy on tullut testattua. Ostin sen putsari ja hiushoitoja varten viime vuonna. Ekovistan puteleissa on tosi hyvät pumppumekanismit. Niissä on pieni suutin ja jämäkkä pumppu, eli annostelu toimii tosi hyvin. Öljyjä kun usein tulee käytettyä pieniä määriä kerralla, niin nämä Ekovistan omat eivät pumppaa liikaa öljyä kerralla :)

   Poista
 4. Kokeilin jokunen aika sitten Dermosilin konjac-sientä. Roskiin meni pari käyttökerran jälkeen se sieni. Meikkejä se ei puhdistanut/irrottanut iholta ollenkaan. Mietinkin että miten sieni voi kuoria tai poistaa mustapäitä iholta kun ei edes vesiliukoinen, kevyt meikki lähde pois. Oli kyllä melkonen pettymys tää dermon sieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa nämä konjac-sieni kokemukset olla suuremmalta osin pettymyksiä, kuin niitä ihastuksia :/

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)