perjantai 20. toukokuuta 2016

Päivettynyt hipiä purkista.
Olen tässä testaillut muutamaa itseruskettavaa tuotetta. Purkkirusketushan on oiva vaihtoehto niille, jotka eivät luonnollisella tavalla saa väriä pintaan. Toisaalta se on myös terveellisempi vaihtoehto, kuin raaka ihon grillaaminen auringossa. Vielä pari vuotta sitten olin kova auringonottaja. Saattoi mennä tuntikausia auringon alla, ja tietenkin ilman mitään aurinkosuojia. Muutamien melanoomadokkareitten katsomisen jälkeen aloin miettimään järjellä auringossa makaamisen riskejä.
Nykyään nautiskelen aurinkoa kohtuullisemmin, ja jos väriä jää uupumaan iholta, se onnistuu helposti itseruskettavalla.

Nykyään itseruskettavatkin ovat kehittyneet parempaan suuntaan. Useimmilla saa hyvää luonnollista jälkeä, vaikka niitä halloweenkurpitsa rusketuksen taikoviakin tuotteita löytyy :D
Itseruskettavissa homma perustuu DHA (Dihydroxyacetone) nimiseen ainesosaan. DHA:ta saadaan sokerista ja se reagoi ihon aminohappojen kanssa muodostaen ruskettuneen sävyn iholle. Tästä samaisesta reaktiosta johtuu se tyyppillinen itseruskettavien tuoksu jonka moni kokee epämiellyttäväksi.  Toinen itseruskettavissa käytettävä ainesosa on Erytruloosi (Erythrulose).
Se muodostaa rusketuksen hitaammin ja myös katoaa iholta nopeammin. Sanotaan, että näiden kahden aineosan yhdistelmä tekee purkkirusketuksesta luonnollisemman, kuin pelkkä DHA.
Esittelen seuraavaksi 3 tuotetta joita testailin omalla ihollani.
Nuxe Sun Silky Self-Tanning Body Lotion 26,60€/ 100ml.

Kuvassa oikealla puolella yksi levityskerta Nuxea.


Nuxen itseruskettava sisältää molempia DHA:ta ja erytruloosia. Koostumukseltaan kevyen emulsiomaista ja pieni määrä tuotetta riittää laajalle ihoalueelle. Väriltään kellertävää, mutta ei siis värjää ihoa. Tässä ei ole opasväriä mukana. Tykkään koostumuksesta, levittyy helposti ja imeytyy nopeasti ihoon jättämättä sitä yhtään tahmeaksi. Tuotteen tuoksusta tunnistaa välittömästi, että kysessä on itseruskettava. Tuoksu on silti melko miellyttävä, eikä jää kovin voimakkaasti iholle. Aamulla tuoksua ei enää huomaa iholla. Lopputuloksesta tuli kevyt ja luonnollinen. Nuxe sopii mielestäni hyvin esim. tosi vaalea ihoiselle, joka ei halua liian voimakasta lopputulosta. Rusketuksen syvyyttähän voi itse säädellä lisäämällä levityskertoja. Tarjoilen nyt teille ennen/jälkeen kuvissa karvaisia koipiani :D
Loreal Sublime Bronze Double Wipes 4,10€ 
Oikealla puolella yksi levityskerta Lorealia.

Lorealin itseruskettava tulee kätevässä kahden liinan pakkauksessa. Pakkauksen mukaan 1 liina riittää kasvoille, kaulalle ja käsivarsille tai molemmille jaloille. Loreal lupaa näkyvää sävyä iholla jo yhden tunnin kuluttua levityksestä.  Tässä on käytetty vain DHA:ta ja tällä sai aika näkyvän tuloksen yhdellä levityskerralla, tulos oli voimakkaampi kuin mitä kuvassa näyttää. Voimakkaasta lopputuloksesta johtuen, levittämisessä kannattaa olla huolellinen välttääkseen näkyviä rajoja.
Tässä ei ollut omaan nenääni kauhean voimakasta tuoksua ja aamulla tuoksu iholla oli suht mieto. Tämä oli käyttömukavuudeltaan myös oikein hyvä. Helppo käyttää ja tykkäsin tuotetunnettomuudesta iholla. Ei mitään tahmailuja jne. Mulla on tosi monet itseruskettavat jääny kaappiin pölyttymään, koska en yhtään kestä sellaista lähmätunnetta iholla johon vaatteet liimantuvat kiinni.Le Tan In Le Can Dark Bronze 18€/ 150g.

 
Oikealla yksi levityskerta Le Tania.


Le Tan on näppärä aerosolimuodossa tuleva DHA:lla toimiva itseruskettava. Tällä oli helppo suihkutella iho. Tosin homma kannattaa tehdä esim. kylppärissä, sillä suihketta menee helposti jalkoja käsitellessä myös lattialle. Myös tämä saa kiitosta mukavasta ihofiiliksestä. Toisin sanoen, ei tahmailua tai muutakaan epämiellyttävää :) Lopputulos on tällä mielestäni luonnollinen. 
Ohjeissa sanotaan, että tätä voi levittää myös käsin jos kokee tarpeelliseksi, mutta itselleni riitti vain suihkuttelu. Myös tämä imeytyi ihoon vikkelästi. Yksi miinus tälle on pakko antaa. Nimittäin tuoksu, vai sanoisinko suorastaan löyhkä. Tuotetta iholle suihkuttaessa haju on aika järkky, muistuttaa kattilan pohjaan palanutta ruokaa. Yllättäen, aamulla iholla ei olekkaan havaittavissa yhtään mitään tuoksua. Hämmentävää. Epämiellyttävästä hajusta huolimatta, tämä oli oma suosikkini. Lopputulos iholla on niin kivan näköinen ja tuote on mukavan helppo käyttää.St. Tropez Tan Application Mitt 5,20€  Tästä haluan vielä vinkata ahkerille itseruskettavilla lotraajille. Nimittäin levityskinnas. Levityskinnas on ihan korvaamaton, varsinkin jos käyttää tuotteita joissa on mukana opasväri. Monellekko on käynyt niin, että itseruskettavan levityksen jälkeen sormet ja kynnet on ihan törkyisen näköiset? Myös moussemaisten itseruskettavien levitys helpottuu tällä. Kinnas on pehmeää vaahtomuovia jonka sisäpuolen vedenpitävä materiaali suojaa käsien ihoa levityksen aikana. Kinnasta voi käyttää useita kertoja ja sen voi pestä pesukoneessa.


 Tuotteet saatu blogin kautta. Yhteistyössä Bangerhead.fi


Käytättekö itseruskettavia? Mikä on suosikkinne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)