sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

L'Occitane - Shea Face Soothing FluidL'Occitanen Shea Face Soothing Fluid pyöriskeli kaapin perukoilla kauan. Sinne se vaan jäi, koska tyrmäsin sen heti kättelyssä tuoksun vuoksi. Ekana tuli mieleen "mummotuoksu". Siis kyseessä on varmaan joku kukka(?) ja mielestäni tosi moni vanhempi naisihminen on tuoksunut juuri tälle.

Netissä on kuitenkin tullut vastaan pariinkin otteeseen positiivisia arvioita juuri tästä L'Occitanen tuotteesta. Pitihän se nyt sitten testata vaikka väkisin. Vähäinenkin hehkutus jostain tuotteesta herättää heti mun mielenkiinnon. Haisipa se sitten mille tahansa.Tuotteessa on 5% sheavoita.Tuotteen käyttöä aloittaessa haju häiritsi edelleen. Käyttöä on nyt takana reilu viikko ja voisin sanoa tottuneeni siihen jonkin verran käytön myötä. Haju on muutenkin sivuseikka nyt jälkeenpäin, sillä totesin nopeasti tämän tuotteen erittäin hyvin toimivaksi omalla ihollani.  Mutta syynätäänpä ensin vähä inciä, mitä pullo on sisäänsä imaissut.

Pahvipakkauksesta ja putelista käykin heti ilmi, että koostumuksessa on 5% sheavoita.

"L'Occitanen tuotteissaan käyttämä Sheavoi tulee Länsi-Afrikasta, Burkina Fasosta. Ainoastaan naiset saavat perinteisesti poimia tästä pyhästä puusta maahan pudonneita sheapähkinöitä. Kuivatuista ja murskatuista pähkinöistä tehdään massaa, jota vaivataan pitkään, että siitä saadaan kuuluisaa sheavoita. L'Occitane ostaa sheavoin paikallisilta naisilta reilun kaupan hintaan."

Lainaus L'Occitanen sivuilta.

Sheavoi on ravitseva antioksidanttipitoinen ainesosa. Lateksiallergikot voidat saada siitä silti allergiaoireita. Mukana myös mm. auringonkukkaöljy, kehäkukka, koiranruusuöljy ja trendikäs hyaluronihappo.  Inci on ihan kivan näköinen ja aika luonnollinenkin, vaikka kyseessä ei luonnonkosmetiikkatuote olekaan.  Incistä puuttuu silikonit josta tulee heti plussaa. En yhtään lämpeä silikonisten voiteiden tuotetunnulle iholla, vaikka sillekkin on oma fanikuntansa. Tässä ei ole myöskään käytetty säilöntäaineita.
Inci uteliaille.Iholla tämä voide tuntuu ravitsevalta ja hoitavalta, mutta samalla tosi kevyeltä. Koostumus on mieleeni, tosi onnistunut. Imeytyy ihan salamana ja jättää hyvän tuntuisen samettisen pinnan. Aivan selkeästi tämä rauhoittaa ihoa ja laskee mahdollista punoitusta. Iho on tasaisemman värinen. Isoin plussa tulee kyllä silti voiteen tasapainoittavasta vaikutuksesta. Tämä rasvanahka nimittäin kiiltelee päivänmittaan paljon vähemmän voiteen myötä. Ja ihan tiedoksi vaan, että harvassa ovat ne tuotteet joilla on ollut selkeää vaikutusta ihoni rasvoittumiseen. Tälle voisi melkein antaa arvosanaksi kympin jos tuoksu olisi toisenlainen. Ja samaisesta tuoksusta johtuen, luulen että tämä on enemmän naisten mieleen. Mutta toisaalta me kaikki koemme tuoksut niin erilailla :)

Edit.  Hienosti unohtui alkuperäisestä tekstistä tuotteen hintatiedot jne. Eli Shea Face Soothing Fluid 43€/40ml L'Occitanen verkkokaupassa.

Pullossa ei ole ollenkaan korkkia, mutta suuttimen voi näppärästi lukita ja avata sitä kääntämällä.Onko tuttu tuote?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)