perjantai 22. syyskuuta 2017

Pohjolan superfoodit kääreissä




Pohjoisten marjojen terveysominaisuuksista on ollut mediassa viime aikoina paljon juttua. Pohjolan marjoja on hyödynnetty esim. Roberts Berrien juotavissa marjoissa ja pohjolan marjaenergiaa hyödynnetään toki myös paljon kotimaisessa kosmetiikassa :) Ja miksipä ei myös patukan muodossa kuten kotimainen Arctic Superfoods tekee.


Sain Pr-toimistolta testiin Arctic Superfoodsin patukoita, joita on kolmea erilaista:




Arctic Superfoodsin eväspatukoiden maut ovat: Mustikka & Koivunlehti, Tyrni &Kuusenkerkkä ja Puolukka-Karpalo & Nokkonen.

On pakko tunnustaa, että nämä patukanpoloiset nököttivät aikansa pölyttyneenä laatikon pohjalla. Miksi? Patukoissa mainitut kuusenkerkät, nokkoset ja koivunlehdet loivat väkisinkin mielikuvaa ei ehkä niin kivanmakuisista elämyksistä. Ennakkoluulot ottivat voiton ja kuvittelin näiden maistuvan heinäisen, kitkerän yrttiseltä. Tai ainakin jotain sinne päin.

Eväspatukat ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja maidottomia, eikä niissä ole lisättyä sokeria. Ajanhenkeen sopiva, tuttu markkinointipuhe ^_^ "Ei mitään ylimääräistä".



Ainesosat ovat ihan fiksun kuuloiset. Esimerkkinä Tyrni-Kuusenkerkkä:

Hunaja, porkkana, paahdettu pellavansiemen, gluteeniton kaura, rypsiöljy, tyrni 7%, kuusenkerkkä 1%



Patukassa on kaloreita 133. Hiilaritietoisille mainittakoon, että yhdessä patukassa niitä on 14g. Tarkat ravintoarvot voi käydä tsekkaamassa täällä.

Mustikka- Koivunlehti eväspatukkaan on käytetty 60 mustikkaa ja puolitoista porkkanaa :)





Mutta miltä nämä sitten maistuvat? 




Tämä Erkki ennakkoluuloinen yllättyi todella positiivisesti. Ei maistu yrttisen heinälle, vaikka mainittu kuusenkerkkä tuo inhonväristyksiä ajatustasolla ^_^


Mustikka & Koivunlehti on maultaan hyvin pehmeä ja voisi sanoa, että jopa neutraali. Mutta ei tylsällä tapaa neutraali, ehkä parempi sanavalinta olisi tasapainoinen maultaan. Makeustaso on sellainen joka varmasti miellyttää niitä, jotka eivät tykkää kovin makeasta. Mustikkaa ja koivunlehteä omat makuhermoni eivät tästä erota. Oon varmaan tuhonnut mun makuhermot överitulisella ruoalla :D Mutta tämä oli oikein hyvä. Voisin ostaa.

Puolukka, Karpalo & Nokkonen. Tämän patukan tapauksessa aistinkin puolukan, mutta se ei ole tässä sellainen hapan, vaan hunajan läsnäolo taittaa siitä mukavan makuisen suussa. Kuitenkin koin tämän patukan näistä 3 patukasta tylsimmän makuiseksi. Ihan syötävä, ei sinänsä mitään moitittavaa mutta en ehkä itse ostaisi.

Tyrni & Kuusenkerkkä. Tyrni on sellainen marja, jonka suuri ystävä en todellakaan ole. Ja mitä? Tästä patukasta tuli kuitenkin mulle se suosikki kaikista kolmesta. Aika yllättävää ^_^
Tyrni-Kuusenkerkkä patukka on näistä kolmesta mielestäni se makein. Mutta vaikka tämä on makea, niin tämä on jännästi samalla kirpeä. Erikoisen hyvä ja yllättävän miellyttävän makuinen! Jopa raikas. Huomaan myös kirjoittaaneeni muistiinpanovihkooni seuraavan huomion: Tekee mieli lisää :D







Arctic Superfoods eväspatukoiden suutuntuma on omasta mielestäni myös varsin onnistunut. Joissakin protsku/terveyspatukoissa on tunnetusti aika ikävä se koostumus. Jauhoinen, kuiva ja toisinaan tuntuu, että niiden avulla olisi helppo suorittaa tukehtumiskuolema. Näiden laita on onneksi eri.

Eväspatukoiden suutuntuma on sellainen kevyt ja pehmeä. Postauksen kuvista voisi ehkä päätellä, että nämä ovat sitkeitä ja tahmeahkoja, mutta sitä ne eivät ole. Näitä on kiva mutustella, eivätkä ne jää hampaisiin kiinni kuin pahinkin toffee. Patukoiden sisältämät siemenet tuovat suutuntumaan lisäksi mukavaa rouheutta. Nämä olivatkin oikein kiva tuttavuus. Turhaan pölyttyivät niin kauan Erkki ennakkoluuloisen kätköissä ^_^

Arctic Superfoods eväspatukoiden myyntipaikat näkee täältä. Näitä voi tilata myös Hyvinvoinnin Tavaratalosta* jossa yhdellä patukalla on hintaa 1,95€/ 30g.


*Mainoslinkki


Oletteko maistaneet?

4 kommenttia:

  1. Mäkään en tykkää tyrnin mausta, joten pitääpä testata uhallakin toi patukka, jos sä tykkäsit. :D

    VastaaPoista
  2. Voisitko saada jostain käsiisi kuusenkerkkäsiirappia? Voisi mielikuva kuusenkerkistä muuttua aika paljon :) Vanhemman polven sukulainen teki sitä meillekin purkillisen ja voi että mitä namia, ah <3 Mulla oli suuret epäilykset moisen mönjän syömäkelpoisuudesta, mutta olin niin väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä osaa tuohon vastata :) No kieltämättä tällainen kuusenkerkkäsiirappi kuulostaa hyvin erikoiselta :D Ihan mielenkiinnosta voisin kyllä maistaa. Jos jotakin on oppinut, niin sen että ennakkoluulot makuja kohtaan ovat ihan turhia ^_^

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)