maanantai 25. syyskuuta 2017

Sóley Organics - Islanti ihollasiJoko korviinne on kantautunut tietoa brändistä nimeltä Sóley Organics?
Sóley Organics on kotoisin Islannista ja se on perustettu vuonna 2007. Sóley Organicsin tarina juontaa kuitenkin juurensa jo yli sadan vuoden päähän menneisyyteen.

Sóleyn ihonhoitosarjan takana on näyttelijänä tunnettu Sóley Elíasdottir, joka jätti näyttämöt taakseen ja jatkoi sukunsa perintöä luonnonparantamisen saralla.  Sóleyn iso-iso-isoäiti, nimeltään Thorunn oli aikoinaan kuuluisa luonnonparantaja ja kätilökin, ja nykyisin Sóleyn yksi inspiraation lähteistä.

Sóley Organicsin ideologiana on luoda luonnollisia ihonhoitotuotteita jotka ovat tehokkaita, mutta hellävaraisia. Niillä halutaan tuoda helpotusta kaikenlaisiin iho-ongelmiin ja ne ovat niin puhtaan luonnollisia, että niitä voisi vaikka syödä - Näin kertoo siis mainosmateriaali, mutta ei liene hyvä idea syödä kuitenkaan iholle suunnattua kosmetiikkaa ^_^
Sóley Organics hyödyntää tuotteissaan islantilaisia villiyrttejä ja tuotteet ovat luomusertifioituja.

Sain kokeiltavaksi Sóley Organicsilta puhdistusmaidon, kasvonaamion kesä kosteusvoiteen.Inci: Aqua (pure Icelandic spring water), Cocos Nucifera (coconut) Oil**, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, (vegetable) Glycerin, Sodium Leulinate, Sodium Anisate, Oenothera Biennis (evening primrose) Oil**, Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) Oil**, Prunus Armeniaca (apricot) Kernel Oil**, Glyceryl Caprylate, Betula Pubescens Leaf Extract, Arctostaphylos Uva Ursi (bearberry) Leaf Extract*, Achillea Millefolium (yarrow) Extract*, Xanthan Gum, Tocopherol, Salix Phylicifolia (willow) Extract*, Boswellia Carterii Oil. *Wild Icelandic Herb. **Certified Organic


Putsarin nimessä mainittu islanninkielinen sana Hrein tarkoittaa, mitäs muuta, kuin puhdasta :)

Puhdistusmaidon pohja on islantilaisessa lähdevedessä. Maidon hoitavina öljyinä toimivat kookos-, helokki-, manteli- ja aprikoosiöljyt. Puhdistumaidossa on mukana erittäin mietoa tensidiä (sodium lauroyl glutamate). Putsarissa villiyrttejä edustavat  sianpuolukka, siankärsämö, sekä kiiltopaju.
Sianpuolukan ominaisuuksiin kuuluu punoituksen hälventäminen, ja siankärsämö ja kiiltopaju ovat tulehdusta estäviä.

Puhdistusmaidon koostumus on melkoisen löysää. Mutta ei onneksi niin vetelää, että lurahtaisi sormien välistä lavuaariin. Hrein liikkuu liukkaan helposti kasvoilla ja helposti se myös huuhtoutuu. Hrein jättää hieman tuotetuntua iholle, mutta ei häiritsevästi. Puhdistuksen jälkeen iho tuntuu miellyttävän pehmeältä ja hyvältä. Tuntuu erittäin hellävaraiselta ja sopii varmasti kuivemmallekin ihotyypille. Tuoksussa on havaittavissa hyvin mietoa yrttisyyttä.

Sóleyn valikoimassa on myös puhdistusvaahto* Inci: Aqua (pure Icelandic spring water), Cocos Nucifera (coconut) Oil, (vegetable) Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Gluamate, Oenothera Biennis (evening primrose) Oil (therapeutic essential oil), Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) Oil, Prunus Armeniaca (apricot) Kernel Oil, Glyceryl Caprylate, Xantham gum, Betula Pubescens (birch) Twig Extract (wild Icelandic herb), Arctostaphylos Uva Ursi (bearberry) Leaf Extract (wild Icelandic herb), Achillea Millefolium (yarrow) Extract (wild Icelandic herb), Tocopherol (vitamin E), Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil (therapeutic essential oil), Salix Phylicifolia (willow) Extract (wild Icelandic herb), Boswellia Carterii (frankincense) Oil (therapeutic essential oil), Limonene, Potassium Sorbate


Ikuista hehkua tarkoittava EyGLÒ on suunnattu kaikille ihotyypeille. EyGLÒ hoitaa mm. kookos-, helokki-, ruusumarja- ja frankincenceöljyllä. Edellisestä Hrein putsarista tutut villiyrtit vaikuttavat myös tässä kasvovoiteessa, jossa ne lupaavat mm. hoitaa auringon jättämiä jälkiä ihossa, sekä kirkastaa ihoa. Tuoksu on selkeän yrttinen. Ei kovin voimakas tai epämiellyttäväkään. Väittäisin kokevani tuoksun jotenkin "arktisen" yrttisenä. En tiedä vaikuttaako aistikokemukseeni väkisinkin tieto siitä, että nyt ollaan islantilaisten villiyrttien äärellä :)
EyGLÒn koostumus on todella kevyen tuntuista, mutta silti samalla hieman öljyistä. Todella pieni määrä voidetta riittää laajalle ihoalueelle, sillä se levittyy liukkaasti. Myös imeytyvyys on hyvä. Vaikka tämä on suunnattu kaikille ihotyypeille, on tämä omaan makuuni ehkä ihan aavistuksen liian tuhtia. Tosin yökäytössä tämä menee ihan hyvin.
Inci: Illite (clay)*, Volcanic ash (and clay from Eyjafjallajökull)*, Betula Pubescens (birch) Twig Extract (wild Icelandic herb)


Sòleyn SteinEY mineraalikasvonaamio ei ole valmis tuote, vaan se on itsesekoitettava. Jauhemainen naamio sisältää illiittisavea, vulkaanista tuhkaa sekä hieskoivu-uutetta. Naamion vulkaaninen tuhka ja savi ovat muuten peräisin Eyjafjallajökullin jäätikön alla sijaitsevalta, samannimiseltä tulivuorelta :) (tietyt islanninkieliset nimet vaikuttavat muuten tosi vaikeilta kirjoittaa ja lausua :D)

SteinEY lupaa: Tasapainottaa ihontoimintoja, stimuloida ihosolujen aineenvaihduntaa ja häivyttää ikämuutoksia. Hieskoivu-uute lievittää ihotulehduksia. SteinEY oli muuten sitten yllättäen oma lempparituote testisatsista ^_^Naamion sekoitussuhteet ovat puoliteelusikallista jauhetta ja sama määrä vettä. Itse kyllä laitoin kokonaiset teelusikalliset kumpaakin. Tässä välissä täytyy taas vinkata, että sen vedenhän voi korvata vallanmainiosti esim yrttiteellä tai kukkaisvesillä, kuten itse usein teen.

Naamion annetaan vaikuttaa iholla 10 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä samalla kevyesti kasvoja hieroen.

Naamio tuntuu yllättävästi melkeinpä voidemaiselta, vaikka voisi luulla sen olevan hankalasti levittyvää sementtiä. Se on siis helppo levittää kasvoille. Kuivuminen toteutuu helpostikin siinä 10 minuutin kuluessa, jolloin naamio alkaa kiristää iholla aika hurjastikin. Jos siis kokee voimakkaasti kiristelevät savinaamiot ahdistavana, SteinEY ei ole ehkä se sun juttusi.

Ihoa kiristävä tunne ei ole se maailman mukavin, mutta tulos huuhtelun jälkeen oli loistava. Iho tuntui ihan supersileältä ja näytti selkeästi kirkastuneen. SteinEY myös supisti huokosia suppuun tehokkaasti. Ehdottomasti kuvaisin tätä naamiota adjektiivilla tehokas. Oma ihoni hyötyy parhaiten juuri tällaisista naamioista.

Voimakkaat savinaamiot imevät myös kosteutta ihosta, eli SteinEY-hoidon jälkeen kunnon kosteutus on paikallaan ^_^
Islantilaisen Sóley Organicsin kaikkiin tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi Jolien verkkokaupassa* 


*mainoslinkkiMiltä islantilainen luonnonkosmetiikka kuulostaa? Onko Sóley Organics tuttu?

6 kommenttia:

 1. Islantilainen luonnonkosmetiikka kuulostaa varsin kiinnostavalta ja eksoottiselta.
  Olen Helsingin Stockalla hiplaillut Sóleyn puteleita, mutten ole vielä raaskinut ostaa, vaikka tekisi kovasti mieli. Ovat sen verran tyyriitä, että pitää kääntyä joulupukin puoleen;) Merkin kasvovesi kiinnostaisi eniten alkajaisiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sóleylla on kyllä paljon mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita ^_^

   Poista
 2. Olen kokeillut Sóleylta Jolie Boxissa tulleet shampoon ja kasvoveden, kasvovesi oli ihan super! Puhdistusmaitoa tekisi mieli seuraavaksi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sóleyn kasvovettä haluaisin itsekin kokeilla, siitä oli netissä paljon positiivista arviota :) Sóleyn puhdistusmaito oli oikein hyvä tuote mun mielestä, ja riittoisa! :)

   Poista
 3. Tuo puhdistusmaito on minun makuuni vähän turhan kallis, mutta tuota naamiota haluan päästä testaamaan! Oletko kokeillut miltä se tuntuu/millainen ihofiilis jää, jos et päästä sitä kuivumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistusmaito on kyllä omaankin budjettiin ihan liian kallis. En ole kokeillut pitää naamiota kosteana vaikutusaikana, mua ei se ihon kiristely haittaa niin paljoa :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)