keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

EkoPharma - Tajuttoman hyvää luonnonkosmetiikkaa

Postauksen aiheena on jälleen luonnonkosmetiikka, tällä kertaa oikein ammattilaiskosmetiikkasarja. Kyseinen brändi jysähti kertaheitolla tajuntaani ja teki ison vaikutuksen. Harvoin tulee vastaan brändejä jonka tuotteita testatessa kaikki tuotteet aiheuttavat sydämen tykytyksiä. Brändillä on FI-Natura sertifikaatti ja se on vielä kotimainenkin. Kyseessä on EkoPharma.




Koska EkoPharma on luonnonkosmetiikkaa on tuotteiden aktiiviaineina käytetty paljon marja- ja kasviuutteita. Ekopharman tuotteet valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa ja tuotteissa käytetään nimenomaan tutkittuja ja hyvin siedettyjä kasviuutteita. EkoPharman tuotteissa on vesipohjan sijaan käytetty kasvi- ja marjauutteita. Tuo on seikka joka saa mut aina erityisesti kiinnostumaan ihonhoitotuotteesta ^_^

EkoPharma tulee Naviter kosmetiikkayritykseltä, josta on muuten peräisin myös aiemmin postaamani Atopik. EkoPharman luomisen taustalla on se tuttu tarina kuinka sarjan perustaja herkistyi lähes kaikelle kosmetiikalle, ja kun sopivia tuotteita ei löytynyt niin sopiva tuotesarja luotiin sitten itse. Jotenkin hassua, kun tämä sama tarina tuntuu olevan niin useiden (varsinkin luonnonkosmetiikan) brändien filosofian takana :)

Ekopharman hoitolinjoihin kuuluu muutama erilainen tiettyyn marjaan perustuva linja:



Herukka - Herukkalinja on määritelty rauhoittavaksi ja vahvistavaksi. Se on suunnattu ensisijaisesti herkälle ja atooppiselle iholle

Tyrni - Tyrnilinja lupaa uudistaa ja kiinteyttää ihoa. Edellä mainitusta voikin helposti päätellä että tyrnilinja on anti-agepainotteinen. 

Vadelma- Hoitolinja kosteuttaa ja heleyttää ihoa. Vadelma on täten suunnattu ensisijaisesti kuivuudesta kärsivälle ihotyypille.

Karpalo - Tasapainottava ja tulehdusta vähentävä karpalolinja on suunnattu epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle ihotyypille.

 Kaikkiin EkoPharman hoitolinjoihin voi perehtyä tarkemmin täällä



Itselläni oli testissä sekalaisesti Ekopharman tuotteita, kuitenkin painottuen toivomukseni mukaan Tyrnilinjan tuotteisiin. Testituotteet on saatu blogin kautta.





Tyrni Puhdistusemulsio

Jo ensimmäinen testattu tuote ihastutti todella paljon. Tyrni puhdistusemulsio tuoksuu makean appelsiiniselle (tuoksu muistuttaa Davvin kasvovoiteen tuoksua) ja on koostumukseltaan mukavan kevyttä emulsiota, ei liian öljyistä. Liukuu kasvoilla leikiten ja huuhtoutuu pois helposti. Ja itselleni se tärkein asia puhdistusemulsioissa: Ei jätä huuhtelun jälkeen öljyistä kalvoa iholle. Puhdistusemulsion jättämä tuntu iholla on pehmeä ja hyvä. Ei kuivuutta tai kiristelevää fiilistä. Koostumuksessa on mukana tietenkin tyrniuute (kakkonen incisijalla) sekä hoitavaa manteliöljyä. Incin hänniltä löytyy pari mietoa sokeripohjaista tensidiä.

Tuoksu, käyttömukavuus ja lopputulos puhdistuksen jälkeen saa mut antamaan tälle 10 pistettä ^_^ Ihan ylihyvä puhdistusemulsio. Tämä on ollut tehokäytössä ja olen kylmäsydämisesti hylännyt nyt muut putsarit liiankin pitkäksi aikaa :D



 

Vadelma Kasvovesi

Vadelmakasvovedessä jatkuu tuo mehukkaan makea appelsiinin tuoksu. Kasvovesi on pakattu suihkepulloon, eli sitä voi käytännössä suihkia suoraan iholle ja välttää näin imeyttämästä vanulappuun turhaan kallisarvoista kasvovettä. Suuttimen suihke voisi kyllä olla hienojakoisempaa mutta homma onnistuu kun suihkeen pitää tarpeeksi kaukana kasvoilta, liian läheltä suihkiessa nassu menee kyllä ihan valuvan märäksi :)

Vadelmakasvovesi tuntuu ilman muuta superkosteuttavalta ja vesipohjaa tässä korvaa aloe- ja vadelmauute. Muita vaikuttavia aineita ovat kosteutta sitova glyseriini ja tupasvillauute. Allantoiini ja pantenoli rauhoittavat ihoa. Tämäkin ihan bueno ja laadukas kasvovesi. Love at first sight ^_^





Tyrni Hoitoseerumi



Tyrni hoitoseerumi on pakattu kivasti pumppupulloon. Seerumi on kevyen geelimäistä ja koostumukseltaan löysähköä, mutta ei ihan juoksevaa. Seerumissa on samantyyppinen tuoksumaailma kuin edellä mainituissa tuotteissa, joskin huomattavasti miedompi. Seerumi levittyy iholle mukavan liukkaasti, joka tekee seerumista myös riittoisan tuntuisen. Yksi pumppaus kasvoille riittää. Tyrni hoitoseerumi jättää jälkeensä napakan tunteen iholle. Ei jätä iholle tahmeaa tunnetta joidenkin seerumeiden tapaan. Kosteustehot ovat erinomaista luokkaa ja tämä riittäisi omalle iholle tällaisena näin kesällä.

Tyrniseerumin pohja on kurkku-uutteessa. Incin tokalla sijalla on propanediol niminen liuotin jonka funktio on tehostaa aktiiviaineiden parempaa imeytymistä. Incistä kiinnostavimpina elementteinä mainittakoon stabiloitu C-vitamiinijohdannainen, hyaluronihappo ja paljon hypetetyt peptidit sekä prebiootit. Mun silmääni tämä seerumi hipoo täydellisyyttä. Kyllä vaan Suomessakin osataan formuloida hyviä tuotekoostumuksia ^_^





Karpalo Öljytön Kasvovoide


Jostain syystä karttelin tämän kokeilemista jonkin aikaa. Präntti Öljytön Kasvovoide toi mulle ilmeisesti mielikuvan geelimäisestä tuotteesta (vaikka putelissa lukeekin selkeästi voide) joiden ensisijainen paras kaveri en ole. Kokeiltuani Karpalo kasvovoidetta, tykkäsin siitäkin. EkoPharmalla vaan näytetään osaavan miellyttävän tuntuinen tuoteformulointi.

Karpalovoide pyörähtelee hetkisen iholla valkoisena kunnes imeytyy täydellisesti ihoon jättämättä jälkeensä ylimääräisiä tuotetuntuja. Ihofiilis karpalon jäljiltä on kevyt ja freshhi.

Karpalo kasvovoide on myös aloepohjainen ja karpalouute onkin ainesosalistalla heti toisena. Karpalo antimikrobisilla ominaisuuksillaan  lupaa hoitaa ihon epäpuhtauksia, tasapainottaa ihon talituotantoa ja suojata ärtynyttä ihoa. Raaka-aineissa on mukana myös hyaluronihappoa, C-vitamiinia ja useampaakin B-ryhmän vitamiinia.

Ja vähän pilkunviilausta; Incin viimeinen ainesosa on piparminttuöljy (mentha piperita oil) joka ei tee tästä ihan täysin öljytöntä kasvovoidetta ;)  Hyväntuntuinen kevyt kasvovoide, josta ei pohtimallakaan keksi mitään negatiivista.





Tyrni Silmänympärysvoide


Tyrni sy-voide on lähes tuoksuttoman oloinen, vaikka incissa parfum onkin mainittu. Asiasta kukkaruukkuun, viime aikoina on ollut turhauttavan vaikeaa analysoida juuri mitään tuoksuja, kiitos ihanan, joka heinäkuisen heinäallergian :(

Tyrni sy-voiteen koostumus on luksusmainen. Täyläinen ja hoitavan tuntuinen ja liukuu iholla silkkisen sileästi. Jättää jälkeensä pehmitetyn ja samalla tosi sileän tunnun. Siis ihan luksus ^_^

Jos tykkäilee tyrnistä raaka-aineena ihonhoidossa (kuten minä) niin tässä sitä on. Tyrniuute on sy-voiteen raaka-aine numero yksi, ruusunmarjauutteen ollessa sijalla toisena. Tyrni sy-voiteessa on myös käytetty ikääntymistä ennaltaehkäisevää peptidiä sekä stabiloitua C-vitamiinijohdannaista.

Fiilikset pähkinänkuoressa: Tykkään ihan tosi paljon :)





Kesä Suojaava Päivävoide SPF15


Hehkutus jatkuu postauksen loppuun asti Kesä päivävoiteen merkeissä ^_^ Kuinka onkaan ollut pulaa luonnonkosmetiikan suojakertoimellisista kosteusvoiteista? Kesä oli ihan helmilöytö ja tämä jos mikä ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Kesä päivävoide on osa Herukkahoitolinjaa ja se on varustettu suojakertoimella 15. UV-filtterinä toimii fysikaalinen titaanidioksidi. Yleensähän fysikaalisten UV-filttereiden lisääminen voidepohjaan tekee koostumuksesta automaattisesti paksumman ja mielestäni kosmeettisesti epämiellyttävämmän tuntuisen. Kesä päivävoide on iloinen poikkeus. Sokkotestissä en olisi osannut ollenkaan arvata, että kyseessä on fysikaalisen UV-filtterin sisältävä voide :)

Päivävoiteen koostumus on miellyttävän kevyt, ei ollenkaan sellainen paksu tai tahmea. Voide liukuu iholla mukavan liukkaasti ja iholle imeytyvyys on hyvä. Kesän kosteuttavat ominaisuudet tuntuvat olevan huippuluokkaa ja ennen täydellistä imeytymistä se tuntuu iholla aavistuksen nahkeahkona. Tuoksussa on jälleen tuttua makeaa appelsiinia. Kesä päivävoide ei ole mattaista pintaa kaipaaville, sillä se jättää enemmänkin sellaisen kasteisen (dewy) pinnan, mutta ei siis kiiltävää.

Kesä päivävoiteen hoitotehoista vastaa mm. mustaherukansiemen- ja seesamiöljy. Kesän sisältämä porkkanauute suojelee ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta samalla kun se edesauttaa päivettymistä.




Kenellekkään tuskin jäi epäselväksi, että liityin EkoPharman fanituskerhoon saman tien :D Yleisesti ottaen EkoPharman tuotteet vaikuttavat olevan huippulaadukkaita ja hoitavia sisältönsä osalta, mutta silti samaan aikaan kosmeettinenkin miellyttävyys on ihan täydellisyyttä hipovaa. Jos jokin miinus EkoPharmalle pitäisi antaa, on se tuotteiden hintataso, joka ei välttämättä ihan jokaisen budjettiin sovi. Mutta toisaalta kyseessä on ammattilaissarja, jotka ovat aina markettikosmetiikkaa tyyrimpää. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 12-45€ välillä.

Kaikki EkoPharman jälleenmyyjät näkyvät täällä. EkoPharman tuotteita voi ostaa myös Ihokeskuksen verkkokaupasta.

Postauksen tuotteiden hintoja Ihokeskuksen verkkokaupan mukaan:

Tyrni Puhdistusemulsio           24,50€/ 200ml
Vadelma Kasvovesi                 24,50€/ 250ml
Tyrni Hoitoseerumi                 35€/ 30ml
Karpalo Öljytön Kasvovoide  29,80€/ 30ml
Tyrni Silmänympärysvoide     27€/ 15ml
Kesä Suojaava Päivävoide     34,40€/ 50ml



Löytyykö ruudun toiselta puolelta muita EkoPharman faneja? :)




12 kommenttia:

  1. Pitääpä laittaa korvan taakse tuo putsari :) Testailin alkukesästä Vadelma-sarjan seerumia ja voidetta, joista etenkin seerumi oli tosi hyvä! Voide taas on omalle iholle tähän aikaan vuodesta liian tuhti, joten jätin sen odottelemaan syysviimoja.
    Tuo Tyrni-sarjan sy-voide on ihana, käytin sitä matkapäivävoiteena Karkkipäivän Sannin inspiroimana, kun se vanha pumppupullo sylki puoli teelusikallista ulos vaikka miten hellästi painoi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrni sy-voide on kyllä loistava ja miksipä tosiaan sitä ei voisi käyttää koko kasvoille :) Tää nykyinen pumppupullo toimii ihan normaalisti. Voi annostella juuri sopivan määrän :)

      Poista
  2. Täältä löytyy yksi fani! Suosikkini ovat Karpalo-kasvovesi ja Vadelma-silmänympärysvoide :) Seuraavaksi aion kokeilla Tyrni-silmänympärysvoidetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin on varmaan pakko kokeilla vielä joitakin EkoPharman tuotteita myös, niin paljon tykästyin näihin :)

      Poista
  3. Vadelma puhdistusvaahto on aivan paras! Suosittelen kokeilemaan. Se on myös todella riittoisa joten hinnalle saa hyvin vastinetta.

    VastaaPoista
  4. Valitettavasti en ole edennyt faniksi, kun en ole EkoPharman tuotteisiin päässyt vielä käsiksi;). Hoitolatuotteita pitää varta vasten mennä hakemaan johonkin tiettyyn hoitolaan, mutta kiva, että on myös verkkokauppa. Ehdottomasti tekee mieli kokeilla tuotteita. Ostin joskus ikuisuus sitten joltain messuilta joitakin merkin tuotteita, ja ne olivat älyttömän hyviä, esim. lakkakäsivoide<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kiva, että hoitolatuotteita voi myös toisinaan tilata verkkokaupoista. Luulen, että itsellä olisi aika iso kynnys marssia hoitolaan asti jotakin hakemaan.

      Sullakin siis positiivisia kokemuksia EkoPharmasta :) Mä voisin hyvin kuvitella käyttäväni vain näitä jatkossa, jos olisi pakko pysytellä vain yhdessä kosmetiikkasarjassa :D

      Poista
  5. Mulla on kokemuksia Karpalo-sarjasta ja ihastuin tuotteisiin. Etenkin aknehoitogeeli on jäänyt pysyvään käyttöön, koska se todella pitää finnit poissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoinkin, että tuo Karpalolinjan hoitogeeli oli saanut paljon positiivista palautetta käyttäjiltä :)

      Poista
  6. Haha yli kaks vuotta myöhässä mut silti :D KIITOS tästä postauksesta, oon käyttänyt herukkasarjaa aika pitkään, mut nyt näin 30-vuotiaana oon aatellut siirtyä tyrnilinjalle ja halusin just kuulla ihmisten kokemuksia näistä tuotteista. Ootko vielä käyttänyt tyrnisarjan sy-voidetta, toimiiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole nyt tällä hetkellä sitä enää käytössä. Mutta tykkäsin kyllä siitä sen verran paljon, että voisin helposti kuvitella käyttäväni sitä toisenkin putelin :) Tosin myöhemmin sitten tuli testattua iS Clinicalin sy-voide, jota parempaa ei ole vielä vastaan tullut. Laitan tähän perään linkin iS Clinical postaukseen :) (http://tuubitoleranssi.blogspot.com/2017/09/is-clinical-taydellisen-tehokasta.html)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)