tiistai 25. heinäkuuta 2017

Nuorekkaampi iho suklaata syömällä?


Kaikenlaiset kollageenijutut ovat olleet tosi in kauneudenhoidossa iät ja ajat. Kollageenia sisältävät anti-agevoiteet ovat kuluttajan tajuntaan vetoavia tuotteita, näin ainakin itse uskoisin. Harmi vaan, että eivät ne voiteiden sisältämät kollageenit ihan kirjaimellisesti imeydy ihon läpi ryppyjen pohjalle niitä täyttämään ;) Mutta kyllähän se ihoa kosteuttaa kuitenkin, ei siis ollenkaan turha ainesosa kosmetiikassa.

Kollageenia on saatavilla myös sisäisesti nautittavana. Kollageenia löytyy niin pillereinä, kuin jauheena ja saahan sitä myös suklaana! Testailinkin pari kappaletta Puhdas+ Collagen + RAW Chocolate patukoita, joita sain Hyvinvoinnin tavaratalosta.  Näitä on kahta makua, minttusuklaa ja hasselpähkinä. Patukat ovat 73% raakasuklaata ja yksi patukka sisältää 2,5g kollageenia (hydrolosoitua kalakollageenia).
Pari patukkaa syöneenä en tietenkään osaa sanoa vaikutuksista ihoon. Kai näitä pitäisi syödä päivittäin nähdäkseen niitä tuloksia. Ajatus päivittäisestä suklaapatukan nauttimisesta ei ole muuten ollenkaan vastenmielinen ajatus - päinvastoin :D En tiedä uskonko itse varsinaisesti kollageenin sisäisesti nauttimisesta olevan paljoakaan hyötyä ihon hoidossa. Suurin kysymysmerkki on itselleni ihmisen ruoansulatusjärjestelmä.


Mitä sisäisesti nautitulle kollageenille tapahtuu vatsassa? Nimenomaan ruoansulatusjärjestelmä on se seikka, mitä jään aina pohtimaan kun olen tutkiskellut sisäisesti nautittavia lisäravinteita, joiden luvataan vaikuttavan ihoon. En jaksa ainakaan uskoa, että sisäisesti nautittu kollageeni hyppäisi suoraan vatsalaukusta iholle juonteita korjaamaan. En ole vielä tähän päivään mennessä lukenut tarpeeksi vakuuttavaa tutkimustulosta sisäisesti nautitun kollageenin hyödyistä :) Toisaalta Iltalehdessä oli viime vuonna mielenkiintoinen artikkeli kollageenista.

Niin tai näin, lueskelin mielenkiinnolla muiden ihmisten omia kokemuksia erinäisistä sisäisesti käytettävistä kollageenivalmisteista ja mielipiteitä oli monenlaista. Monen mielestä ihon kosteustasapaino kohenee merkittävästi ja jotkut väittävät jopa ryppyjen hieman silottuneen. Aika paljon myös kehuttiin kollageenin vaikuttavan positiivisesti nivelien kuntoon. Ehkäpä siis kollageenin nauttimisesta sisäisesti on oikeasti jotain hyötyä. Tätä pitäisi itsekin testata tarkemmin :)


Mutta ne suklaat (Slurps). Miltä Puhdas+ patukat maistuivat?
Minttusuklaassa* (3,95€/ kpl) on mukavan napakka koostumus. Ihan kuin oikeassa "epäterveellisemmässä" suklaapatukassa. Koin kuitenkin, että patukka olisi saanut olla makuuni hieman makeampi. Jotenkin aistin tässä jopa hieman suolaisuutta. Fanitan kovasti minttusuklaata makuna, mutta Puhdas+ patukan maussa oli mielestäni turhan hentoinen mintun maku. Suklaan ja mintun maku oli jokseenkin hassusti epäbalanssissa, että en aistinut kumpaakaan makua selvästi vaan jotain niiden väliltä. Puhdas+ minttusuklaapatukkaa söisin jos tarjottaisiin, mutta tuskin ostaisin itse.
Hasselpähkinäpatukka* (3,95€/ kpl) Olikin sitten paremmin luotu mun makuhermoja ajatellen. Edelleen koostumus patukassa on hyvä, sellainen suussa napsahtava. Tämä oli yleisesti ottaen erittäin hyvänmakuinen patukka vaikka edelleen on turha lähteä hakemaan Fazerin Sinisen aiheuttamia euforisia olotiloja :) Terveyspatukka on aina terveyspatukka. Puhdas+ Hasselpähkinäpatukassa tulee oikein mukavasti esille juuri tuo pähkinäisyys ja voisin tätä kyllä ostaa jatkossa. Ja syödä sitten vaikka joka päivä yhden patukan (tai enemmänkin). Eikä tarvisi potea mitenkään huonoa omaatuntoa, koska saahan näistä kollageenia ;) Ja jos jotakin, niin ovat nämä joka tapauksessa terveellisempi valinta kuin se peruspatukka.

Puhdas+ Collagen + RAW Chocolate patukoita voi tilata esim. Puhdas+ verkkokaupasta tai Hyvinvoinnin tavaratalosta*. Kaikki jälleenmyyjät näkyy täällä.


*mainoslinkki


Oletteko te nauttineet kollageenia sisäisesti? Oletteko huomanneet näkyviä tuloksia?2 kommenttia:

  1. Mä olen sun kanssa samoilla linjoilla kollageenista ruoka-aineissa. Olen lukenut joidenkin lääketieteen asiantuntijoiden kirjoituksia asiasta ja vahva käsitys tuntuu olevan se, että kollageeni ei millään pysty pomppaamaan vatsalaukusta tai suolistosta iholle, valitettavasti. Se on mahdottomuus. Senpä takia suhtaudun aika kriittisesti kaikenlaisiin suun kautta otettaviin kollageenituotteisiin, vaikka toisaalta niihin haluaisi kovasti uskoa. Ehkä ne tekevät vain freesimmän olon, minkä voi tulkita optimistisesti mm. ryppyjen silenemisenä. Mutta olisihan se hirmu kätevää, jos patukoita ja pillereitä popsimalla saisi nuorekkaamman naaman;) . Kaikenlaisia "terveyspatukoita" tykkään järsiä, joten ei mulla niitä vastaan ole mitään, nehän on ihan herkullisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri. Ja luulenpa, että jos sisäisesti nautittava kollageeni olisi vastaus sileämpään naamaan niin kyllä siitä olisi kovempi möykkä noussut :D Tässä lienee se sama ongelma kuin hyaluronihappokapseleissa. Hyaluronihappokaan ei ilmeisesti selviä ehjin nahoin ruoansulatuksen läpi.

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)