keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

VHH-Pizza - Kukkakaalipohja testattu



Mua on jo pitkään kiinnostanut testata viimesin trendikäs pizzamuunnos -  Kukkakaalipohjaan tehty pizza. Kyseessä on vähähiilihydraattinen pizzapohja. Kun tästä kukkispohjasta ensimmäisen kerran luin, niin ajattelin että on varmasti aika kamalaa. Kuulin myös muutaman tutun tätä tehneen ja mitään erityisen ylistäviä kommentteja ei kukkispohjasta herunut. Jäi silti vaivaamaan, että miltä se mahtaa maistua ja varsinkin kiinnosti kukkispohjan suutuntuma. Nyt se on testattu ^_^ Kerron mun  armottoman tuomion kukkakaaliin perustuvasta pizzapohjasta ja samalla jaan ohjeen, jos jotakin kiinnostaa kokeilla myös :)


Uunista ulos tullut hökötys näytti tältä. Muistuttaa ainakin pizzaa :D


Pizzapohjan teko on melko helppoa ja raaka-aineitakin siihen tarvitaan vain muutamia. Käytännössä kananmunia, juustoraastetta, kukkakaalia ja mausteet. Alkuperäinen ohje on k-ruoka.fi sivulta.






Aloita hienontamalla kukkakaali muruksi tehosekoittimessa. Kukkakaalin hienontamisen jälkeen laita se mikroon 2 minuutiksi 600w. Tämän jälkeen sekoita kukkakaalin sekaan juustoraaste, munat sekä mausteita oman mielesi mukaan. Tämän jälkeen levitä kukkismössö uunipellille jossa on leivinpaperi päällä. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa.


Paiston jälkeen pohja on kiinteä ja siihen voi levittää täytteet


Siinäpä se varsinaisen pizzapohjan tekeminen olikin. Paiston jälkeen pohjan päälle lisätään täytteet, mistä nyt kukin tykkää :)  Ja sitten takaisin uuniin noin 5 minuutiksi.

Itse heitin päälle tomaattimurskaa, juustoa (laitoin juustoa tavallista vähemmän, kun sitä on jo pohjassa), meetvurstia, paprikaa, tomaattia ja sinihomejuustoa. Tuota 5 minuutin ohjeistettua jälkipaistoaikaa kannattaa fixailla hieman valitsemiensa täytteiden mukaan. Itsellänihän oli paprikaa täytteenä ja se jäi reilun 5 minuutin jälkeen ehkä aavistuksen liian rapsakaksi. Muutenkin koko höskä olisi mun mielestä voinut olla hieman kauemmin uunissa niin juustokin olisi saanu väriä pintaansa. Pizza näytti uunista ulos tulleena siltä, että yliaika ei olisi ollut pahitteeksi.  Tuo mun pizzakuva on varmaan ruokabloggaajien silmissä aivan järkyttävän epäesteettinen läjä :D



Uunista ulos tullut mestariteos oli syötävää. Sanoisinko suorastaan hyvää. Moni on valitellut suupielet alaspäin, että ei maistu samalle kuin oikea pizza. Mun mielestä yleensäkin ottaen on ihan väärä lähestymistapa näihin vaihtoehtopohjiin jos alkaa vertailemaan sellaiseen kotipizzan tuotokseen. Mutta vaihtoehtoisten vhh-pohjien genressä kukkispohja ei ole ollenkaan hullumpi juttu.








Itse pohjassa maistuu jonkin verran kukkakaali, mutta ei häiritsevästi. Kun täytteet on päällä, en havainnut kukkakaalin makua. Koostumus on makuuni turhan pehmeä, voisi olla rapsakampi. Tosin levittelin pohjan uunipellille hieman huolimattomasti ja siitä tuli paksumpi kuin oli tarkoitus.  Ei tämä millään lailla korvaa aitoa, oikeaa pizzapohjaa. Mutta ruokana tämä oli tosi jees ja taidan tehdä toistekin. Tämä oli muuten seuraavana päivänä vielä parempaa jääkaappikylmänä ^_^

Tehosekoitin on muuten varmasti korvaamaton vehje kukkiksen hienontamisessa. Itse en sellaista omista ja käsipelillä raastin ison kukkakaalin. Vähänkö rasittavaa hommaa ja voi vitsi minkä sotkun mä sain keittiössä aikaseksi! Kukkakaalimurua sinkoili ympäriinsä kun raastin raivopäänä sitä kukkismöykkyä ^_^



Oletteko kokeilleet tehdä kukkakaalipohjaista pizzaa? Kiinnostaako kokeilla? :D




8 kommenttia:

  1. Olen, menin heti tähän hypeen mukaan, kun se pari vuotta sitten tuli. Tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä oli hyvää, mietin kyllä voisiko tuota ohjetta vielä jotenkin muokata :)

      Poista
  2. Mäkin olen tehnyt ja tykkäsin ^_^ Mun ohjeessa kukkakaali puristetaan kuivaksi mikrotuksen jälkeen, voisikohan se vaikuttaa pohjan ns. rapsakkuuteen? Mä siis olen ihan hysteerisesti vääntänyt sitä keittiöpyyhkeen välissä kuivaksi, kun en kestä ajatusta lötköstä pohjasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lötkö pohja on kyllä pizzan rakastajan painajainen :D Hei tuo sun vinkki mun täytyy kokeilla ensi kerralla! Ihan varmasti tuo vaikuttaa pohjaan, kun ylimääräinen kosteus puristetaan pois. Muistankin, että jossain kukkispohjan ohjeessa tästä puristamisesta mainittiin mutta valitsemassani ohjeessa ei puhuttu mitään kukkiksen kuivaksi puristamisesta :)

      Poista
  3. Voi kiitos tästä! Aloitin laihtarin tässä tovi sitten... Ei siitä sen enempää :D mutta tätä täytyy kokeilla.
    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä laihikselle :D Toivottavasti kukkispizza maistuu ^_^

      Poista
  4. Mulla on tämä pohja vielä testaamatta, pitää kyllä tehdä pikimmiten!
    Meidän perheen suosikki pizzapohja on kananmunapohja. Vaikka isännällä ei olekaan tarvetta tarkkailla viljojen syöntiään, niin tykkää silti tästä pohjasta enemmän kuin normi vehnäjauhomössöstä.
    https://nannenturinat.blogspot.fi/2016/03/pizzapaiva-joka-paiva.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekemäsi pizza näytti tosi herkulliselta, ihan tuli vesi kielelle! :D Siis mun on pitänyt niin monesti kokeilla tuota kananmunapohjaa mutta aina unohtunut. Tämä menee ehdottomasti seuraavaksi kokeiluun :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)