torstai 6. huhtikuuta 2017

Naturativia jälleen - Hiuksille 
Naturativista olen kirjoitellut jo parisen postausta aiemmin ja taas on aika tsekata hieman tarkemmin kyseistä luonnonkosmetiikan brändiä. Minusta tuli oikeastaan Naturativ-fani testailtuani heidän seerumeitaan ^_^ Olen kovasti tykkäillyt Naturativin tuotteista ja kun brändin edustaja kysyi, että olisiko kiinnostusta kokeilla heidän hiustenhoitotuotteita niin arvaatte varmaan vastaukseni. Sainkin sitten testiin shampoota, hoitoainetta, hoitosuihkeen ja hiusnaamion. Niistä fiiliksiä ja mietteitä siis tänään :)Volume & Shine Shampoo (17,60€/ 250ml) ja Gentleness, Shine & Strenght Shampoo (17,60€/ 250ml)


Volume & Shine shampoo on suunnattu vaurioituneille ja hennoille hiuksille. Shampoo lupaa tuuheuttaa ja vahvistaa. Näistä toinen Gentleness, Shine & Strenght shampoo on suunnattu normaaleista rasvoittuville hiuksille, sekä herkälle päänahalle.

Koska en huomannut käytössä suurtakaan eroa shampoiden välillä, arvioin ne samassa nipussa. Kumpikin shampoista vaahtoaa runsaasti ja helposti. Kumpikin vaikuttaisi käytössä taloudelliselta, sillä shampoota riittää pieni määrä. Shampoiden incien alkupäät ovat samantyyppiset ja varsinaiset erot löytyvätkin shampoiden sisältämistä kasviuutteista. Kasviuutteiden funktioita voivat uteliaat käydä luuraamassa Naturativin sivuilta (linkit löytyvät ylläolevista tuotenimikkeistä).

Kumpikin shampoista antoi hyvän pesutuloksen, kuitenkaan pesemättä hiuksia natisevan tuntuiseksi. Molemmissa shampoissa on mielestäni sama tuoksukin. Miellyttävä, muistuttaa jotenkin hieman mäntysuopaa etäisesti, mutta hieman makeampana versiona :)Testissä oli myös samoihin edellä mainittuihin sarjoihin kuuluvat hoitoaineet. Nämäkin niputin samaan arvioon, koska mitään huomattavaa eroa en näiden välillä kokenut olevan. Näissäkin on molemmissa samanlaiset tuoksut, edellä mainituista shampoista tutut.

Naturativin hoitoaineet levittyivät liukkaasti, eli helposti hiuksiin. Jänskäilin suuresti näiden selvitystehoja. Luonnonkosmetiikka kun on kyseessä, niin hoitoaineet eivät aina toimi odotetusti - ainakaan tässä päässä. Nämä kuitenkin kumpainenkin selvitti ja silotti hiusten pintaa erittäin ansiokkaasti. Tykkäsin erittäin paljon näiden tekemästä tuloksesta. Hoitsikat huuhtoutuvat helposti ja huuhteluvaiheessa sormet lipuvat hiusten läpi vaivatta ilman takkuja. Molempien hoitoaineiden jälkeen omat hiukseni tuntuivat kevyiltä ja ilmavilta. Myöskin pehmeiltä. Selkeästikin siis näistä molemmat sopivat hyvin omalle herkästi rasvoittuvalle hiuslaadulleni. Toisesta hoitsikasta oli pumppusysteemi rikki ja sen kanssa sai vähän taistella.

Muotoilusumute (15,70€/ 125ml)

Naturativin muotoilusumute oli testituotteista se, jota en käsittänyt lainkaan. Sumutteen inci koostuu mm. laventelivedestä, humektanteista ja kasviuutteista. Tuote lupaa mm. nostaa hiustyveä ylöspäin (en huomannut tällaista vaikutusta hiuksissani). Jäi myös täydelliseksi mysteeriksi, miten tällä voisi muotoilla hiuksia. Sumute ei jätä hiuksiin mitään juurikaan havaittavia tuotetuntuja. Tuntui kyllä tekevän hiuksesta pehmeämmän tuntuisen. En oikein osaa tästä muuta sanoa. Sumute jäi mulle suurelta osin isoksi kysymysmerkiksi.

Hieman erikoisesti suomenkielisessä etiketissä tämä on nimetty öljyhoidoksi. Mutta kyllä tämä on mun mielestä ihan savinaamio ja incistä ei löydykkään mitään öljyjä. Naamiossa on mm. piparminttuvettä, vihreää savea ja liuta kasviuutteita. Myös käyttöohjetta ihmettelin hieman. Naamio ohjeistetaan levittämään hiuksiin (hiuspohjasta ei mainita käyttöohjeissa mitään). Levitin tätä kuitenkin hiuspohjaan myös. Hiuspohjahan se on joka rasvoittuu, ei hiukset itsessään :)

Naamio ei kovetu vaikutusaikana vaan pysyy pehmeänä. Tämä oli helppo pestä pois shampoolla. Olen iltasuihkuttelija ja huomasin tämän käytön jälkeen selkeän eron hiuspohjan rasvoittumisessa. Aamulla hiukset tuntuivat ihan superpuhtailta ja hiuspohjani ei ollut rasvoittunut ainakaan silminhavaittavin juuri ollenkaan. Tästä mä tykkäsin tosi paljon, kuin mulle tehty! ^_^

Naturativin hiustenhoitotuotteet tuntuivat siis oikein toimivilta ja hyviltä. Mitä nyt hiussumutteen kanssa emme ymmärtäneet toisiamme :)Onko teillä kokemuksia Naturativin hiustenhoitotuotteista?
2 kommenttia:

  1. Mulla ei ole Naturativin tuotteista vielä mitään kokemuksia, mutta houkuttelisi kyllä kokeilla. Hiustenhoitotuotteet testaisin silti varmasti viimeisenä, koska luonnolliset hiustuotteet eivät vaan ole mun hiuksissa toimineet, vaikka muuten luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa rakastankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei aina kaikki luonnonkosmetiikan hiusjutut toimi. Lähinnä juuri hoitoaineiden kanssa tulee pettymyksiä. Luonnonkosmen hoitsikat käyttäytyy mun hiuksissa joskus todella kummallisesti :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)