maanantai 18. heinäkuuta 2016

Tuunattu kasvonaamio



Itse sekoitettavat kasvonaamiot ovat olleet suosikkejani aina ja erityisesti siis savipohjaiset naamiot. Flow Kosmetiikalta löytyy kivoja savijauheita, joista voi itse sekoittaa kasvonaamion. Se mikä näissä itse sekoitettavissa naamioissa on niin kivaa, on se, että niihin voi miksata sekaan oikeastaan mitä tahansa haluaa. Mielikuvitus on rajana :)



Kasvonaamiojauhe Mansikkamaito 13,90€/ 60g 





Flow Kosmetiikan Mansikkamaito kasvonaamiojauhe tulee 60g purkissa. Purkin sisältö koostuu valkoisesta ja vaaleanpunaisesta savesta, riisi- ja maitojauheesta, sekä tietysti mansikkajauheesta. Kasvonaamiojauhe on 100% luonnollinen ilman emulgaattoreita tai säilöntäaineita. Mansikkamaito kasvonaamiojauhe on suunnattu väsyneelle ja kuivalle iholle. Säännöllisessä käytössä sen luvataan lisäävän ihon kirkkautta ja kiinteyttä.




Purkin ohjeen mukaan kasvonaamio sekoitetaan 2:sta teelusikallisesta kasvonaamiojauhetta ja 1:stä teelusikallisesta vettä.  Toki homma toimii varmasti näin, ja vesi vanhin voiteihista... Mutta miksi käyttää pelkkää vettä? Aika tylsää... Olen aina tykännyt tuunata tälläisiä itse sekoitettavia kasvonaamioita erilaisilla ainesosilla. Usein olen esim. korvannu osan vedestä aloemehulla tai kamomillateellä. Eteeriset öljyt toimii myös. Tuunauksella saa uusia ulottovuuksia kasvonaamiorintamalla :)
Tällä kertaa tein sen näin....




Vesipohjaa kasvonaamiossa en käyttänyt ollenkaan. Sen sijaan keitin vahvaa vihreää teetä, josta tuli yhdessä Dabban Siankärsämö-kukkaisveden kanssa naamion nestepohja. Mukaan kokeilin laittaa ensimmäistä kertaa hyaluronihappoa jauhemuodossa (kuvan kapseli).








Laitoin lautaselle 2 tl mansikkamaito kasvonaamiojauhetta, jonka päälle ripottelin hyaluronihappokapselin.



Teen hauduttua valmiiksi, lisäsin sitä jauhekasan päälle reilun teelusikallisen. Pyörittelin savimössöä hieman kasaan ja suihkuttelin vasta sitten lisäksi siankärsämö-kukkaisvettä. Suoraan kuivaan jauhekasaan suihkuttelu sotkee jauheet ympäriinsä, homma toimii paremmin jo valmiiksi kosteaan mössöön suihkutellen :) Vihreän teen ominaisuudet on monille tuttuja, sillä on mm. anti-age ominaisuuksia, mutta se on hyödyllinen myös punoittavalle iholle. Myös kamomillatee ja muut yrttiteet toimivat loistavasti kasvonaamion pohjana.




Flow Kosmetiikan Mansikkamaito kasvonaamio on pehmeän notkeaa ja helposti levittyvää. Tämä kuivuu iholle, kuten tavallisetkin valmiit savinaamiot. Kasvonaamio huuhtoutuu helposti iholta pois 15 minuutin vaikutusajan jälkeen. Hoidon jälkeen iho tuntuu syväpuhtaalta ja pehmeältä ja näyttää kirkkaammalta.  Flow Kosmetiikalta löytyy myös Hilla-Minttu kasvonaamiojauhe, joka on suunnattu rasvoituvalle ja epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Flow kosmetiikan jälleenmyyjät löytyy täältä.




Kasvonaamiojauhe saatu.


Oletteko kokeilleet sekoittaa itse omat kasvonaamionne?

3 kommenttia:

  1. Kekseliäs tapa käyttää tuota naamiojauhetta! Itse en ole koko jauheesta ikinä kuullutkaan, sen verran hyvin suomalainen kosmetiikkateollisuus pitää ääntä itsestään.

    Oma naamionvalmistuskokeiluni on rajoittunut yhteen: puolikas muusattu banaani, savinaamiota, kaurahiutaleita ja manteliöljyä. Toimi siinä kuin mikä naamio tahansa eli ihan hyvin ja riitti muutamaan käyttöön peräkkäisinä päivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamiojauheet on kyllä jokseenkin huippuja kun niitä voi niin kätevästi soveltaa oman ihonsa tarpeiden mukaan :)

      Mä itse tein joskus naamiokokeilun kaurajauhoista ja mitähän lie muuta siinä oli. No tuloksenahan oli tahmea taikina jotai sai sitten aikansa nyppiä irti parrasta ja kulmakarvoista :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)