sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Mustapäiden nitistäjä number one

Jo yli 10 vuotta sitten löysin tehokkaan tuotteen epäpuhtaalle iholle. Tarkalleen ottaen tuotesarjan.
Kyseessä on Paula's Choicen Skin Perfecting  BHA-sarja. BHA-sarjaan kuuluu neste, geeli ja voide.  Näissä kaikissa vaikuttavana aineena on salisyylihappo. Sarjan tuotteita on saatavilla 1% ja 2% vahvuutena.

Paulan tuotteista olen kokeillut noita kaikkia edellä mainittuja, ja olen tykännyt niistä kovasti. Aikoinaan aloitin kokeilun sarjan BHA-voiteella ja muistan saaneeni tuolloin ulkopuolisilta kommenttia hyvästä ihosta. Eli tehoa löytyy! Voide kirkasti ihoa ja vähensi ihan selkeästi mustapäitä ja ihon tekstuuri oli yleisesti paremman näköinen.Paulan BHA-sarjan 2% kasvovesi (neste) on silti ylivoimainen suosikkini. Otin sen taas pitkästä aikaa käyttöön ja onhan se vaan edelleen toimivaa tavaraa. Kyseisessä kasvovedessä on 2% salisyylihappoa ja tuotteen ph-arvo on 3.2 - 3.8. Paulan oppien mukaanhan happotuotteissa ph:n tulee olla tarpeeksi hapan, että niiden kuoriva vaikutus saavutetaan.


Inci


Kasvoveden inci on melko yksinkertainen, mutta sitäkin toimivampi. Tosi usein salisyylihappotuotteissa on käytetty liuottimena alkoholia, joka herkästi kuivattaa ihoa. Paulan kasvovedessä ei ole käytetty alkoholia vaan liuottimena toimii methylpropanediol niminen ainesosa.
Sen funktio on sama kuin alkoholilla, eli se lisää aktiiviaineiden (tässä tapauksessa salisyylihapon) imeytymistä ihoon. Toisin kuin alkoholi methylpropanediol ei kuivata ihoa, vaan on ominaisuuksiltaan kosteuttava. Kasvovesi jättääkin kosteutetun tunteen iholle. Monet muut kokeilemani alkoholipitoiset salisyylihappokasvovedet ovat jättäneet ihon kiristeleväksi ja kuivattaneet sen ihan korpuksi. Kasvovedessä on mukana myös vihreän teen uutetta.
Tämä on tuote josta en varmaan koskaan luovu. Tällä on rauhoittava vaikutus ihoon. Mustapäiden määrä vähenee, iho pehmenee ja näyttää kirkkaammalta. Lisäksi tällä saa nujerrettua finnit pikavauhtia pois. BHA-tuotteet ovatkin maailmalla todella kehuttuja ja bestsellereitä. Itse olen aina käyttänyt sarjan 2% tuotteita, mutta 1% tuotteet voivat olla parempi valinta jos iho on erityisen herkkä. BHA-tuotteet eivät sovi aspiriini-yliherkille.
Valitettavasti Paula's Choicen tuotteita ei saa Suomesta, mutta niitä voi helposti tilata Paulan euroopan sivuilta. Täysikokoisella kasvovedellä on hintaa 28,71€/ 118ml. Postikulut ovat suomeen 8,50€ mikä nostaa harmillisesti hinnan melko suureksi. Kasvovedestä on saatavilla myös 30ml versio hintaan 8,10€. Huippujuttu Paulan sivuilla on se, että melkein kaikista tuotteista voi tilata pieniä näytepussukoita joiden kappalehinta on yleensä alle euron. Myös BHA-tuotteista on saatavilla näytepussukoita. Näytetilauksille tulee postikuluja 4,50€ joka onkin jo kohtuullinen hinta. Näytteitä voi tilata jopa 17 kpl tuohon samaan 4,50€ hintaan :) Olen itse tilaillut Paulan sivuilta jo monien vuosien ajan ja tilaukset ovat saapuneet Suomeen yleensä alle viikossa.
Oletteko kokeilleet Paulan BHA-tuotteita?

2 kommenttia:

  1. Mä olen kokeillut, mutta Paulan tuotteet olivat mun iholle sopimattomia :O Tosin, en tiedä tulisiko nyt samanlaista reaktiota. Aion jossain vaiheessa kyllä kokeilla sarjaa uudestaan! Omalla ihollani BHA toimii kuureina parhaiten, lisäksi jos mun iho pääsee liian "kuivaksi", oireilee se tukkeutumilla ja ihohuokosten laajenemisella! Joten kosteutus on ainakin mulla "salainen ase" epäpuhtauksia vastaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kaikkihan tuotteet ei vaan kaikille sovi :/ Paulalla on paljon kivoja tuotteita joista oon tykännyt, mutta myös ihan susia. Esim. Skin Balancing kosteusvoide oli just sellanen ällö-silikoninen, jota en koskaan oppinut käyttämään. Jätti tosi niljaisen ihotuntuman.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)