tiistai 26. heinäkuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Gamardelta

Viime päivinä olen testaillut ranskalaista luonnonkosmetiikkaa nimeltä  Gamarde. Gamarden tuotteiden parissa olen kokenut molemmat ääripään tunteet, inhotuksen ja suuren ihastuksen. Mutta ensin hieman taustatietoa kyseisestä merkistä.

Gamarde on siis sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jonka tuotteiden perusta on runsaasti rikkiä sisältävässä Gamarde-les-bains mineraalivedessä. Tuliko mieleen eräs toinen merkki? Avenehan se oli jonka tuotteiden pohja on heidän omassa Avene-lähdevedessä :) Gamarden tuotteissa käytetään myös mm. arganöljyä, eteerisiä öljyjä sekä kukkais- ja kasviuutteita, kaikki luomulaatuisina.
Sain pari tuotetta testiin maahantuojalta, ja heidän sivuillaan voi tutustua sarjan tuotteisiin paremmin.
Jälleenmyyjät löytyy täältä.





INCI:  Gamarde aqua (Gamarde Water), cocamidopropyl betaine, Mentha piperita (Peppermint) leaf water*, caprylyl/capryl glucoside, Glycerin, cellulose gum, parfum (Fragrance), Lavandula hybrida (Lavandin) oil*, xanthan gum, Melaleuca alternifolia (Tea Tree) leaf oil*, Pelargonium graveolens (Rose Geranium) flower oil*, Panax ginseng (Ginseng) root extract*, Citrus aurantium amara (Bitter Orange) leaf/twig oil*, citronellol, geraniol, limonene, linalool.

Testiin tuli miestenversio Gamarden puhdistugeelistä. Sulfaatiton putsari on koostumukseltaan hyytelömäistä geeliä, mutta ei luonnonkosmetiikalle ominaisella tavalla lirua, vaan jämäkkää. Yllättävää! Tiedättekö sen liruhyytelö-koostumuksen mitä luonnonkosmetiikassa tulee usein vastaan, nestemäisten koostumusten lisäksi?

Tässäkin on mukana Gamarden mineraalivettä ja mm. antiseptista teepuuöljyä. Putsari vaahtoaa kivasti, ja tuntuu hellävaraiselta. Ei kuivata omaa ihoani. Mutta....

Tästä tuli jo ekalla käyttökerralla putsari-inhokki. Syy on hajussa. Putsari haisee omaan nenääni ihan hirveälle. Tulee mieleen vanhan miehen halpa partavesi. Kaiken lisäksi haju on tosi voimakas. Vaikka tykkään muuten tästä putsarista, niin huomasin, että karttelen sen käyttöä pahan hajun vuoksi.
Varmaan näillekkin tuoksumaailmoille on omat faninsa, mutta itse en tykkää sitten yhtään.

Sain myös pienen näytepussillisen Gamarden puhdistusmaitoa (24,80€/200g).
Ja siitähän minä tykkäsin! Näytepussi kuluikin loppuun ihan hujauksessa. Olen viimeaikoina kiinnostunut etsimään niitä täydellisiä puhdistusmaitoja/emulsioita. Gamarden putsarimaito ei laittanut yökkäilemään hajullaan ja tuntui täyteläisen mukavalta kasvoilla. Puhdistusmaidon paras ominaisuus on sen huuhtoutuvuus iholta. Koostumuksessa on mukana vähäinen määrä tensidiä (coco-glucoside) jonka epäilen olevan syypää supermiellyttävään ihofiilikseen huuhtelun jälkeen. Ei mitään rasvaisia kalvoja havaittavissa. Vain puhtaan tuntuinen, pehmeä iho. Voisin mielelläni käyttää täysikokoisen tuubin :)






INCI: Aqua (Water), Gamarde aqua (Gamarde Water), Aloe barbadensis leaf extract*, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, parfum (Fragrance), Acacia decurrens/Jojoba/Sunflower seed wax/polyglyceryl-3 esters, Glycerin, silica, polyglyceryl-3-methylglucose distearate, glyceryl stearate citrate, xylitylglucoside, Argania spinosa (Argan) kernel oil*, isostearyl avocadate, anhydroxylitol, olive oil decyl esters, glyceryl caprylate, Cymbopogon martini (Palmarosa) oil*, Cinnamomum camphora (Camphor) bark oil, sodium hyaluronate, tocopherol, squalene, xylitol, xanthan gum, citric acid, citral, farnesol, geraniol, limonene, linalool.


Kosteusemulsio on suunnattu seka-ja rasvoittuvalle iholle. Tässä on tosi hyvä tuoksu. Hedelmäinen ja raikas, mutta samalla mieto. Koostumus on löysää fluidia. Koostumuksensa puolesta tämä varsinkin kiinnosti juuri nyt, kun on ollut kuuma ja painostava sää. Kuumalla ei tee mieli käyttää mitään raskaita voiteita, ja tämähän olikin mun iholle aivan loistava. Tämä on se suuri ihastus.

Suomenkielisessä takakannen etiketissä tämän sanotaan olevan koostumukseltaan rasvaton (tarkoitetaankohan tässä tapauksessa rasvattoman tuntuista?) mutta rasvaton tämä ei ole. Incistä nimittäin bongaa vaikka heti aluksi auringonkukkaöljyn ja arganöljyn. Gamarde-mineraalivesi tietenkin mukana ja hyaluronihappo tehokosteuttajana.

Emulsio hulahtaa ihoon samantien ja jättää sen todella kosteutetun tuntuiseksi, olematta ollenkaan raskas iholla. Tuntuu, että tämä hillitsee myös rasvoittumista jonkin verran. Ja en tiedä johtuuko nyt siitä rikkipitoisesta Gamarde-mineraalivedestä, mutta käytön myötä ihon punoitus on vähentynyt ja ihonsävy yleensä ottaen näyttää tasaisemmalta. Ihan huippu kosteusvoidelöytö :)





Onko Gamarde tuttu merkki?



2 kommenttia:

  1. Toi kosteusvoide on mun suursuosikki! Tykkään myös tosi paljon siitä puhdistusemulsiosta ^_^ Misellivesikin on tosi hyvä! Eli tuttu sarja juu, ja mun suosikkini luonnonkosmetiikan sarjoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tuli tuosta kosteusvoiteesta heti suosikki, tosi hyvä löytö! :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)