sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hyvä aurinkosuojaspray luonnonkosmetiikalta

Suomen kesä. Niin.. Se on taas ollut mitä sattuu, eli oma itsensä :D
Mutta tulihan se aurinko sieltä lopulta meitäkin moikkaamaan ja ne jatkuvat sateet jäi, ainakin hetkeksi.  Ja kun aurinko porottaa, on ihoa hyvä muistaa suojata. Varsinkin ne tyypit jotka palavat helposti. Olen itse todella nirso aurinkosuojien käyttäjä. Mä en kestä yhtään sellasta tarratahma-ihoa johon jää kaikki roska ja hiekka kiinni. Se on niin epämiellyttävä tunne, että mieluummin olen ilman aurinkosuojaa.  Yleensä, kun olen aurinkosuojia käyttänyt, niin olen vain odottanut sitä hetkeä kun pääsee pesemään itsensä suihkussa. Luonnonkosmetiikalta löytyi yllättäin hyvä aurinkosuoja.


Algamaris Aurinkosuojaspray SK30 21,99€/ 125ml



INCI: Coconut Alkanes, Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Cocos Nucifera Oil*, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, Fragrance, Alumina, Stearic Acid, Glyceryl Caprylate, Gelidium Sesquipedale Extract, Maris Aqua, Potassium Olivoyl Pca, Tocopherol, Sodium Hydroxide


Algamaris nimiseltä merkiltä kokeilin varsin miellyttävän tuntuista aurinkosuojasprayta. Algamaris on ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja samalla muuten ihan ensimmäinen luonnonkosmetiikan aurinkosuoja mitä olen kokeillut. Tuote tulee siis spraymuodossa ja on koostumukseltaan todella nestemäistä, ja samalla myös kevyttä. Koska luonnonkosmetiikassa kemialliset UV-filtterit eivät ole sallittuja, tässä ne on korvattu fysikaalisilla filttereillä. Titaanidioksidi ja sinkkioksidi tuovat tuotteelle aurinkosuojista tutun valkoisen värin,mutta tämä ei värjää ihoa. Tämä imeytyy ihoon vikkelästi ja jättää sen samettisen pehmeäksi. Koostumusta voisi kuvailla hieman kuivaöljymäiseksi. Koostumus on myös vettä hylkivä ja helposti levittyvä.




SK30 on keskivahva ja spraysta löytyy UVA ja UVB suoja. Aurinkosprayn tuoksu tulee kookoksesta ja sheavoista. Itse pidän tuoksua tosi hyvänä, mutta Algamarikselta on saatavilla myös täysin tuoksuttomia vaihtoehtoja.

Spray ei jätä valkoista pintaa iholle.


Algamariksen tuotteista löytyy myös Alga-Gorria niminen aktiiviaine (solusuoja) joka on uutettu punalevästä. Sen antioksidanttisten tehojen sanotaan olevan 5 kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla. Spraypumppupullo on pakattu tuotetta suojaavaan tyhjiöpakkaukseen.



Tunnustaudun äärimmäisen laiskaksi aurinkosuojien käyttäjäksi, josta olenkin potenut aina huonoa omatuntoa. Varsinkin jos iho on päässyt kärtsäämään, kaduttaa kun ei ottanut mitään suojaa mukaan rannalle. Tietysti se aurinkosuojan mahdollinen lähmäfiilis motivoi osaltaan "vahingossa unohtamaan" suojat kotiin. Algamariksen spray on kuitenkin sen verran miellyttävä tuote, että tätä voisi oikeasti käyttää rannalla. Pakkausten ulkoasut ovat uudistuneet ja uudistuneen lookin näkee täällä.


10 kommenttia:

  1. Täällä on kans yksi laiska aurinkosuojarasvaaja. \o Ja samat syy kuin sulla: käyttö on niin epämiellyttävää. Mulla on myös tuota täysin samaa rasvaa ja se on kyllä yllätävän hyvä. Ainut, mistä muistin käyttäneeni sitä, oli se kun nenään tuli loppupäivästä vieno kookoksen tuoksu. :D

    Silti itse rasvaaminen tuntuu välillä liian työläältä (pakko pestä esim. kädet levityksen jälkeen) niin sekin saattaa saada "unohtamaan" rasvan laiton. Kaiken lisäksi tykkäisin saada D-vitamiinia ja väriä pintaan, mitkä aurinkovoide estää. Tänä kesänä säät ja menot ovat onneksi olleet sen mukaiset, ettei auringossa ole tullut oltua pitkiä pätkiä. Ehkä hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta tosiaan, tuo käsien pesukin on ärsyttävää. Sitä on vähän vaikea toteuttaa esim. rannalla, kun vettä hylkivät rasvat ei meinaa irrota ihosta ilman pesuainetta.

      Onneksi mä en pala auringossa kovin helposti, niin ei ole välttämätöntä aina rasvata ihoa.

      Poista
    2. Rannalla vois olla ehkä hyvä apu kosteuspyyhkeet? Itse palan suht helposti. Tänä kesänä popsin taas aurinkokapseleita ja katson, oisko niistä apua. Kolme vuotta sitten niitä syödessä huomasin, ettei iho palanut läheskään niin helposti kuin yleensä. :)

      Poista
    3. Itse olen popsinut myös joskus joltain merkiltä aurinkokapseleita. Rusketuksesta tuli ainakin tosi hyvännäköinen niitä syödessä :)

      Poista
    4. Mä oon popsinut niitä taas tänä kesänä. En palanut muutama kesä sitten niin helposti, kun oli napsinut betakaroteenia. :)

      Poista
  2. Mä oon vasta aikuisiällä havahtunut aurinkorasvojen tärkeyteen, juuri juteltiin ystäväni kanssa että eipä meitä 80-luvun muksuja kyllä aurinkorasvoilla rasvattu tai mistään UV-vaatteista ollut tietoakaan, minäkin kesäisin lähes asuin ulkona :D Mutta nyt jos tiedossa on enemmänkin auringossa oloa, rasvaan kyllä näkyville jäävät raajat ( ja kasvot toki suojaa AINA, mutta useimmiten suoja tulee meikistä tai suojakertoimellisesta primerista-Dermalocigalla on hyvä ). Mutta esim. töihin mennessä en kyllä käsivarsia rasvaa, kun teoriassa ulkona ei tule oltua niin pitkään :D

    Algamariksen aurinkorasvoissa on kyllä aivan ihana tuoksu ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katsoin aikoinani joitain ihosyöpään liittyviä dokkareita ja niiden katsomisen jälkeen en oo enää viitsinyt kauheasti ihoa grillata :D Toki voin olla auringossa ilman aurinkosuojaa, mutta en kyllä tarkoituksella enää lähde auringon alle makaamaan ilman suojaa.

      Kasvojen osalta yritän aina valkata jonkun suojakertoimellisen kosteusvoiteen, vaikka ei paistaisikaan kirkkaalta taivaalta ;D Algamariksen tuoksu on kyllä kohdallaan :)

      Poista
  3. Luin jostain jo ajat sitten, että iholla on "muisti". Ihon palaminen tallentuu jonnekin "ihomuistiin" ja saattaa vasta vuosien tai vuosikymmenien päästä alkaa oirehtia jopa melanoomana, joka ihosyövistä vakavin. En tiedä tarkemmin lääketieteen terminologiaa yms.
    Luin vasta hiljakkoin lääkäreiden olevan huolissaan, koska ihosyöpiä on ilmennyt entistä enemmän ja sieltä vakavammasta päästä. Iho pitäisi aina suojata aurinkovoiteella vaikkei olisi palavaa sorttia.
    Tämä täti ainakin käyttää tuhtisti aurinkorasvoja koko kesän ja muulloinkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläisestä "ihomuistista" olen itsekin joskus lukenut, ja käsittääkseni jokainen palamiskerta jää ihon muistiin ja kasvattaa riskiä sairastua ihosyöpään.

      Toisaalta olen kuullut myös mielenkiintoisen teorian, että ihosyöpätapaukset olisivat lähteneet rajuun nousuun sen jälkeen kun aurinkosuojavoiteet keksittiin. Miten lie asian laita, paha sanoa kun ei ole lääkäri :D

      Poista
  4. Tuo viimeinen pointti on aika mielenkiintoinen. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun kuvaamasi kaltaista tapahtuu. Ensin kehitetään lääke ja sitten lääkkeelle löytyy sairaus;)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)