lauantai 23. heinäkuuta 2016

Maailman hellävaraisin putsariL'Occitanen tuotteissa on jotain mikä vetoaa muhun kovasti. Tajusin sen eräänä päivänä, kun tutkailin tarjontaa heidän nettisivuillaan. Melkein joka tuotteesta jäi kaikumaan pään sisälle "kuulostaapa hyvältä". En edes tiedä varsinaisesti, miksi tämä brändi niin vetoaa muhun, mutta niin se vain on :D

Testailin aiemmin keväällä L'Occitanelta Cedrat miestensarjaa, josta pääsääntöisesti tykkäsin kovasti. Myös omaan nenääni ei-hyvänhajuinen Shea Face Soothing Fluid tuli lopulta testattua, vaikka sen taannoin tyrmäsin juurikin tuoksunsa vuoksi. Kyseinen voidehan paljastuikin sitten lopulta ihan mahtituotteeksi:)

L'Occitanelta olen löytänyt taas jotain uutta, kivaa, hyvää..Uusi tykkäykseni kohde on Shea Puhdistusöljy. Öljypuhdistuksia olen harrastanut jo useampiakin vuosia erilaisilla öljyillä, mutta tämä onkin hieman toista maata.  Kaksoispuhdistus on monelle tuttu. Kasvoille hierotaan ensin jotain öljyä, johon liukenee tehokkaasti meikit ja liat sun muut töhnät mitä nassusta sattuu irtoamaan. Ylimääräinen öljy pyyhitään iholta esim kasvopaperiin, jonka jälkeen kasvot puhdistetaan vielä vesipesulla ja jollain vaahtoavalla putsarilla. Tämä on iltarituaali, josta tuskin koskaan luovun. Puhtauden tunne iholla kaksoispuhdistuksen jälkeen on vertaansa vailla.
L'Occitanen puhdistusöljy toimii älyttömän näppärästi. Kämmenelle pumpatessa tuote vaikuttaa ja tuntuu ihan perusöljyltä ilman mitään kummempaa kikkailua. Siltä se myös tuntuu kasvoille hierottaessa. Pehmeä öljy hellii kasvoja ja sormien alla voi tuntea jopa muutamien mustapäiden liukenevan irti ja pyörivän mukana iholla :) Tässä vaiheessa voisi vielä olla ihan varma, että tämä ei iholta huuhtoudu pelkällä vedellä, no hope. Mutta, mutta....

Kasvoille hieman vettä lisättäessä, tapahtuu jotain. Öljy alkaa muuttumaan hieman maitomaiseksi iholla. Ja yllättäen se huuhtoutuukin iholta pois todella hyvin. Olin itseasiassa hyvin yllättynyt siitä, miten tälläinen öljyinen puhdistustuote voikin huuhtoutua pois iholta niin hyvin. 

Auringonkukkaöljypohjaisen putsarin incistä löytyy ainesosa nimeltä PEG-40 sorbitan peroleate, tämä on se syypää joka saa öljymäisen tuotteen emulgoitumaan veden kanssa ja huuhtoutumaan pois niin hyvin. Putsarista löytyy myös 5% sheaöljyä, kuten etupuolen etiketissäkin hyvin käy selville. Incin loppupuolelta löytyy vielä baobab-öljyä, joka on voimakkaasti ihoa hoitava ja tulehduksia lievittävä öljy. Oon hurjan tykästynyt tähän putsariin. Tämä on ehkä hellävaraisin sellainen mitä olen kokeillut. Puhdistuksen jälkeen iho on tosi pehmeä, puhdas ja hyväntuntuinen, ilman mitään kalvomaisia tai lähmäisiä fiiliksiä. Ja siis tämän käytön jälkeen ei tarvitse mitään toista erillistä putsaria. Tämä jättää niin hoidetun tunnun iholle, että ainakin nyt kesällä kosteusvoiteen lisääminen ei ole välttämätöntä. Ihoa ei kiristä, eikä se tunnu  kuivalta. 


Shea puhdistusöljy on tuonut mulle ilon hetkiä väsyneinä iltoina, kun perinteinen kaksoispuhdistus tuntuu liian väsyttävältä ajatukselta ja haluaisi vain päästä helpolla. Tällä homma hoituu pikkiriikkisen nopeammin ja helpommin. Yksi ainoa miinus mitä tälle keksin, on tuoksu. Tässä on se sama tuoksu, mistä marisin shea kasvofluidi postauksessa :D Vaikka tykkään tuoksuista monipuolisesti, on se tässä omaan makuuni liian feminiininen ja kukkainen. Jos tuoksumaailma olisi mulle kohdillaan, varmaan pamauttaisin tälle putsarille 10 pistettä.

Heh, kävin lukemassa vanhan postaukseni shea kasvofluidista, ja olen siitäkin uhonnut antavani melkein kympin, mutta kun se tuoksu... :D

Tuote saatu.
 Tykkäättekö käyttää ihonpuhdistuksessa öljymäisiä tuotteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)