tiistai 22. maaliskuuta 2016

Ole Hyvä - Ekologista peseytymistäBlogin kautta tuli testiin tuotteita Ole Hyvä  - nimiseltä merkiltä.
Ole Hyvä Luonnontuote OY on ympäristötietoisesti toimiva yritys,  joka valmistaa kotimaisia, ekologisia pesutuotteita luontoa kunnioittaen. Yrityksen ideologiaan kuuluu mahdollisimman pienenen hiilijalanjäljen tuottaminen raaka-ainevalinnoista pakkaukseen asti. Yritys käyttää esim. tuotteiden tuotannossa ekoenergia-merkillä varustettua tuulisähköä. Ole Hyvä - tuotteet ovat myös vegaanisia eikä niitä ole testattu eläinkokein. Merkiltä löytyy kodin pesuaineita sekä hygieniatuotteita.  Ole Hyvä - tuotteista uupuvat maaperää, vesistöjä ja luontoa kuormittavat kemikaalit. Kaikkiin tuotteisiin pääsee tutustumaan lähemmin täällä.
Ole Hyvä- merkillä on mielenkiintoisen kuuloisia tuoksuyhdistelmiä hygieniatuotteissaan.
Miltä kuulostaa Karpalo- rooibos - inkiväärishampoo? Tai Ananas-kookos-appelsiinisuihkugeeli?
Mun korvaan kuulostaa juurikin herkulliselta. Otinkin testiin Nokkos-yrttishampoon ja Pihlajanmarja-mango-limesuihkugeelin.


Nokkos-yrttishampoo on suunnattu hilseileville ja rasvoittuville hiuksille. Shampoon tuoksu on voimakkaan yrttinen ja raikas, juuri sellainen mitä voisi olettaa rasvoittuvan hiustyypin shampoolta.
Shampoon tuoksu tulee sen sisältämistä timjamista, oreganosta, meiramista, basilikasta ja rosmariinista. Todellinen yrttipommi! Itse olenkin suosinut pitkään shampoissa ja hoitoaineissa erityisesti rosmariinia. Sillä on päänahkaa stimuloiva vaikutus ja edesauttaa hiusta kasvamaan terveenä ja paksuna. Shampoon ja suihkugeelin pesevinä ainesosina toimii Sodium coco sulfate ja Coco betaine. Niistä tarkemmin postauksen lopussa.

Shampoo vaahtosi aika maltillisesti. Pesun aikana huomasin lorauttavani kahdesti shampoota lisää hiuksiini, varmistaakseni puhtaan lopputuloksen.  Toisin kuin muissa hygieniajutuissa, hiustenpesussa mulle on tärkeää tuotteen vaahtoaminen. Shampoota lisäämällä sainkin hiukset vaahdottumaan sopivasti. En tiedä kauanko shampoo mulla kestäisi käytössä. Huuhtelu vaiheessa hiukset tuntui puhtailta ja hyvältä. Ei ollenkaan narskuvan takkuisilta kuten tavallisella shampoolla.
En kokenut tarvitsevani hoitoainetta ja jätinkin sen testimielessä pois. Hilseestä en kärsi, mutta nopeasti rasvoittuvasta hiustyypistä kylläkin. Lopputulos oli ok. Hiukset on puhtaat ja pehmeän tuntuiset. Hiuksiin jäi aavistus sähköisyyttä. 6€/250ml.Pihlajanmarja-mango-limesuihkugeeli kuulosti mielenkiintoiselta juuri tuon pihlajanmarjan osalta.
Nimensä mukaisesti suihkugeelin incistä löytyy mango ja limeuutteet sekä pihlajanmarjan siemenöljyä. Suihkugeelin pesevät ainesosat ovat siis samat kuin shampoossa. Tuote vaahtosi mielestäni iholla tarpeeksi, eikä tuntunut kuivattavalta. Mulle tän suihkugeelin juju oli tuoksussa. Ehkä parhaimpia tuoksuja mitä on vastaan tullut, kärkisijoille menee heittämällä. Tuoksujen kuvaileminen on mun mielestä vaikeaa, mutta sanoisinko, että pehmeän hapokas ja kirpeä. Tätä nuuhkiessa tulee just se tunne "jos ihan vähän vaan maistaisin". Liekkö kyseessä pihlajanmarja joka luo tähän sen jännän twistin?  8,40€/ 300ml.


Ole Hyvä- yrityksestä kerrottiin, että tuotesarjaa ollaan uudistamassa ja vanhoista tuotekoostumuksista luopumassa.  Nyt käytössä olevien kasvi- ja marjauutteiden tilalle on tulossa
Pohjoisen kasvikunnan uutteita.  Taustalla idea vahvemmasta profiloitumisesta kotimaiseksi ekokosmetiikan valmistajaksi. Toivottavasti tässä postauksessa esitelty suihkugeeli jää valikoimaan :)

Pesevinä ainesosina tässä postauksessa testatuista shampoosta ja suihkugeelistä löytyy mieto Coco betaine (usein myös nimellä cocamidopropyl betaine) ja Sodium coco sulfate. Sodium coco sulfate on siis eri asia kuin tavallisemmin käytetyt Sodium laureth/lauryl sulfate (Natriumlauryylisulfaatti). Kemiallisissa koostumuksissa on eroja, mutta silti monen mielestä kyseessä on käytännössä sama aine. Tähän en osaa ottaa kantaa, koska pääsäntöisesti vältän aina sulfaatteja. Moni tietoinen kuluttaja vältteleekin myös sodium coco sulfatea. Takuttaa hiukset ja kuivattaa ihon, kuulemma yhtä tehokkaasti kuin sodium laureth/lauryl sulfate.  Yleisfiilis testatuista Ole Hyvä- pesutuotteista oli mieto ja ei liian pesevä. Tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista kaupoista, nettikaupoista ja mm. Punnitse & Säästä kaupoista.

Jos Ole Hyvä jäi kiinnostamaan, Uusavuttoman ekokoti- blogista
löytyy hyvä postaus merkin kodin puhdistusaineista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)