maanantai 25. tammikuuta 2016

Helppo jauhelihakeitto (VHH-resepti)







Tässä postauksessa ohje helppoon jauhelihakeittoon. Keitto on vähähiilihydraattinen ja gluteeniton.
Keittoa on helppo soveltaa oman maun mukaan vaihtelemalla kasviksia ja mausteita.


  • 500g   kasviksia
  • 400g   jauhelihaa
  • 1kpl    lihaliemi tai kasvisliemikuutio
  • 1prk   tomaattimurskaa
  • 1dl     kuohukermaa








Aloita laittamalla kasvikset kattilaan. Itse käytin kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta. Kaada vettä runsaasti päälle niin, että kasvikset peittyvät kunnolla. Lisää kattilaan liemikuutio. Anna kasvisten kiehua kypsiksi. Paista tällä välin jauheliha kypsäksi. Mausta jauheliha oman maun mukaan. Itse käytin suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta ja jauhelihamaustetta. Huom. sokerinvälttelijät, jauhelimausteissa on lisättyä sokeria ja merkeissä on eroja.



Kun kasvikset ovat kypsyneet, soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi. Lisää tomaattimurska, jauheliha sekä kerma. Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tulisen ruoan ystävänä tujautin tässä vaiheessa chilikastiketta sekaan. Klassinen lisuke jauhelihakeitolle on tietenkin raejuusto. Kokoon keittämällä tästä saa myös näppärästi jauhottoman ja gluteenittoman jauhelihakastikkeen :) Lisukkeeksi käy perunat ja pasta, mikäli ei hiilareita laske. Hiilaritietoiselle käy hyvin lisukkeeksi esim. keitetty kesäkurpitsa.

Mutti tomaattimurska oli jossain testissä arvosteltu parhaimman makuiseksi. Hiilareita n.3,7g/100g
X-tran tomattimurskassa on 3g/100g hiilareita. Tähän mennessä löytämistäni vähiten

Pirkan tomaattimurskassa 6g/100g hiilareita. Siis puolet enemmän kuin esim X-tran omassa. Eroja siis löytyy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)