maanantai 26. helmikuuta 2024

Lavera: Hellävaraista hiustenhoitoa huumaavilla tuoksuilla

 Tuotteet saatu pr-näytteenä. Sisältää mainoslinkkejä.Huomasin, että olen jo vuonna 2017 hehkuttanut blogissa maasta taivaaseen Laveran kykyä luoda tuotteisiinsa jumalaisia tuoksuja. Ja nämä pään pökerryttävä (hyvässä mielessä) tuoksusinfoniat on edelleen havaittavissa Laveran tuotteissa. Laveraa ei olekaan pitkään aikaan blogissani näkynyt. Tässä jutussa kuitenkin Lavera palaa lavalle ja fiilistellään hiustenhoitotuotteita. 

Laveralta löytyy useampi hiustenhoitolinja hiustyypin mukaan. Mukana oli myös parivaljakko, joka ei toiminut hiuksissani juuri lainkaan, mutta siitä huolimatta ne ansaitsevat ehdottomasti esittelyn.


Pieni muistutus sulfaateista: Laveran shampoot sisältävät (kookospohjaisia-) sulfaatteja. Sulfaateille lankesi aikoinaan negatiivinen maine liian vahvan pesevyyden vuoksi. Sulfaattien läsnäolo tuotteessa ei kuitenkaan automaattisesti tee siitä rajusti pesevää. Pesevää tulosta on mahdollista säädellä muilla tensideillä. Toisinaan voi olla jopa niin, että merkin X sulfaatiton shampoo onkin pesevämpi, kuin toisen merkin sulfaatteja sisältävä shampoo. Jutun juoni onkin lopulta ammattitaitoinen tuoteformulointi. 

Laveran shampoot sisältävät mietoja kookos- ja sokeripohjaisia tensidejä, jotka tekevät shampoista pesevyydeltään hellävaraisia.


Testissä oli 4 erilaista shampoota ja niistä Freshness & Balance- linjan Minttu & Lime- shampoo sopii mun hiuksille ihan täydellisesti. Nimestä voi helposti päätellä, että tämä on suunnattu rasvoittuville hiuksille. 

Ihan ensin täytyy mainita tuoksusta. On niin fresh ja herkku tuoksu, että tätä voisi vain nuuhkia loputtomasti. Shampoo tuoksuu raikkaalle mojito-drinkille. Mintun ja limen yhdistelmässä on jotain vastustamatonta. Mahtavan tuoksun lisäksi minttu antaa viilentävää ja raikastavaa efektiä shampoolle ja limellä on tasapainottava vaikutus rasvoittuvaan hiuspohjaan. 

Shampoo on koostumukseltaan ns. "normaalia". Tällä viittaan vuosien takaisiin luonnonkosmetiikan shampoisiin, jotka olivat koostumuksiltaan usein hyvin epämääräisiä. Laveran shampoiden koostumuksia ei oikeastaan ehkä erota synteettisistä kilpailijoistaan, tuotekehityksessä on tapahtunut isoja edistysaskelia 🙂 Minttu & Lime- shampoo vaahtoaa runsaasti ja puhdistaa tehokkaasti, mutta ei toisaalta tee hiuksista natisevan takkuisia (en koe selvittävää hoitoainetta välttämättömäksi). Tulos on täydellisen puhdas, fressi ja ilmava. Tykkään, tässä on kaikki kohdallaan. 👌🏻

Ostopaikkoja netissä:   Jolie* (8,80€/ 250mlLyko* (10,30€/ 250ml)
Testailin myös Volume & Strength (hennot hiukset) ja Moisture & Care (normaalit & kuivat hiukset) linjan shampoita. 

Moisture & Care (Basis Sensitiv-sarja)- shampoo tuoksuu pirskahtelevan sitruksiselta. Tuoksussa on mukana jonkilaista pippurisuutta. Jälleen poikkeuksellisen miellyttävä tuoksu. Tähtiaineiksi on valittu kosteuttava aloe vera ja hoitava jojobaöljy. Shampoo vaahtoaa runsaasti ja pesee hyvin. Mukana on hoitavia elementtejä, joten ei tunnu kuivattavalta, eikä pese takkuun. 

Ostopaikkoja netissä:   Jolie* (8,80€/ 250mlLyko* (10,32€/ 250ml)


Volume & Strength- shampoo on tuoksuvoimakkuutensa puolesta poikkeus. Tuoksu on muihin verrattuna selkeästi miedompi. Nenäni rekisteröi tuoksun pehmeän kermaisena, jossa on aavistus sitruksista raikkautta. Tähtiaineksi on nostettu bambu ja levä. Hennoille hiuksille suunnatulta shampoolta voisi odottaa tuuheaa ja ilmavaa lopputulosta, ja sen tällä hiuksiini sainkin. Arvelinkin etukäteen tämän ehkä soveltuvan tarpeisiini hyvin. Hiukseni ovat paksut ja siten hentojen vastakohta, mutta tuuheuttava tulos miellyttää aina. Rasvoittuvat hiukset nimittäin tapaavat helposti olla kaikkea muuta kuin tuuheat  😄

Ostopaikkoja netissä: Jolie* (8,80€/ 250ml) Lyko* (10,32€/ 250ml)Moisture & Care- linjan hoitoaine sopii hiuksilleni tyydyttävästi. Hoitoaineessa korostuu mun hiuksissa juurikin kosteuttavuus ja pehmentävyys. Toki tämä myös selvittää hiuksia, mutta ei nouse mun hiusteni kohdalla hoitoaineen ykkösominaisuudeksi. Toisaalta latvani ovat palaneet ja surkeassa kunnossa. Ne siis tarvitsisivat anyway tuotteen, joka selvittää hiusta aivan erityisen tehokkaasti. 


Ostopaikkoja netissä: Jolie* (8,80€/ 200ml) Lyko* (10,32€/ 200ml)


Repair & Deep Care- linjan tuotteet on suunnattu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. 

Okei. Tässä saattaa olla herkullisimman tuoksuiset hiustenhoitotuotteet, joita olen koskaanikinämilloinkaan haistanut. Kermainen ja kinuskinen. Herkullinen. Vesi herahtaa kielle. Tulee mieleen Jacky-makupala. Tuoksu on niin huumaavan herkullinen, että ulkopuolinen maailma unohtuu. Believe me 😅🍫

Shampoo ei toiminut mun hiuksissa ollenkaan. Se on mun hiuslaadulle aivan liian hoitava, joka olikin ehkä arvattavissa. 

Muihin shampoisiin verrattuna tämä muodostaa kevyemmän vaahdon. Tätä voisi jopa melkein verrata miedosti pesevään hoitoaineseen. Mä näkisin tämän aivan loistavana vaihtoehtona takkuiselle, vaurioituneelle ja rutikuivalle hiuslaadulle. Tämä on siinä määrin hoitava shampoo, että omissa hiuksissani ei tulisi kuuloonkaan laittaa enää mitään hoitoainetta perään. Hoitavina aineina onkin macadamianpähkinä- sekä arganöljy, jotka hellivät ja pehmentävät karhean kuivaa hiusta. 

Jos siis kaipaat todella miedosti pesevää ja extra-hoitavaa shampoota herkkutuoksulla, tässä nyt olisi sellainen. 👍


Ostopaikkoja netissä: Jolie* (8,80€/ 250ml) Lyko* (10,32€/ 200ml)

Repair & Deep Care- hoitoaine arvatenkin on erittäin hoitava. Tämäkään ei siis sovellu mun hiuksille koko päässä käytettäväksi, mutta mun kohdalla toimii mahtavasti vain latvojen päissä käytettynä. Pehmentää erityisen tehokkaasti hiusta

Varoitus: Repair & Deep Care tuotteet eivät sovellu syötäviksi, vaikka mielleyhtymät kinuskivanukkaisiin saattavat houkutella maistamaan 😃


Ostopaikkoja netissä: Jolie* (8,80€/ 200ml) Lyko* (10,32€/ 200ml)Minkälaisia kokemuksia teillä on Laveran hiustenhoitotuotteista? Kolahtaako Laveran tuoksumaailma teihin? 😊Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)