maanantai 20. marraskuuta 2023

PUCA - Glycolid Acid 5,5% Anti Blemish Exfoliating Toner

 

 

 


 

No niin, eipä sitten yhtään pidempi nimi tällä tuotteella😀 Normal myymälöissä huomaan jääväni aina PUCA:n hyllyille jumiin. Tuotevalikoima on aika valtava ja sormia syyhyttäisi ostaa sitä ja tätä. Kaipailin jonkinlaista AHA-happoja sisältävää tuotetta ja sellainen sitten päätyikin ostoskoriin.

 

PUCAn kasvovesi sisältää 5,5% glykolihappoa, jota voisi pitää melko mietona pitoisuutena. Glykolihappohan vesiliukoisena happona toimii ihon pinnalla irrottaen kuollutta ihosolukkoa ja silottaen ihon pintaa. Pidemmällä käytöllä voi odottaa myös esim. pigmenttiläiskien ja aknearpien hälvenemistä.  Tässä on mukana myös salisyylihappoa maltillisena 0,45% pitoisuutena. Salisyylihappo on rasvaliukoinen ja pääse vaikuttamaan huokosten talitukkeumiin.Tuote on alkoholiton. 

 PUCA on Awardseissa asti huomioitu. Kuva: Pureandcare.com


Inci:Aqua / Water, Propanediol, Glycerin, Glycolic Acid, Corn Gluten Amino Acids / Maize Gluten Amino Acids, Arginine, Glyceryl Glucoside, Salicylic Acid, Sesame Amino Acids, Dextrin, Dipotassium Glycyrrhizate, Hexylene Glycol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, 4-Hydroxyacetophenone

 

Hajusteettoman kasvoveden pH-arvo on 4.04 eli tarpeeksi hapan, ettei happojen kuoriva vaikutus neutraloidu. PUCAn kasvovesi sisältää myös  aminohappoja sekä punoitusta hälventävää lakritsijohdannaista. Kasvoveden tuntu iholla yllätti, se on nimittäin erityisen kosteuttavan tuntuinen. Incin alkupäässä on propaanidioli, joka toimii tehokkaana kosteuttajana, mutta myös esim liuottimena. Se saa muut ainesosat imeytymään paremmin. Propaanidioli yhdistettynä glyseriiniin tekee tästä hyvinkin kosteuttavan tuotteen, joka ilmenee iholla kevyenä tahmeutena. Tässäkin tapauksessa tahma onneksi katoaa, kun päälle lisää kosteusvoiteen. Koostumuksensa puolesta tämä voi sopia kaikille ihotyypeille kuivasta rasvaiselle. 👌

Käytössä tämä on tuntunut hoitavan hommansa. Maltillisen happopitoisuuden vuoksi tätä voi mielestäni käyttää päivittäin, vaikka ohjeistuksessa sanotaankin käyttötiheydeksi 2-3 kertaa viikossa. PUCAn glykolihappoa sisältävä kasvovesi maksaa Normalissa 9€/150ml.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)