sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

iS Clinical Extreme Protect SPF 40 - Huippuhyvä aurinkosuojavoide

 Tuotteet saatu pr-näytteenä.
Kohta alkaakin olla aika taas kaivaa esiin aurinkosuojavoiteet, vaikka tunnollinen ihonhoitaja suojaakin ihonsa auringolta ympäri vuoden. Ja kuten olen aiemminkin todennut, aurinkosuojavoiteet tuntuvat olevan ikuinen murheenkryyni monelle. Traumat jäävät, kun iholle on levitetty tahmeaa jankkirasvaa, josta on lopputuloksena valkoisen kalkittu iho. Ja bonuksena sitten tietysti tulevat epäpuhtaudet ja näppylät. 

 

 


 

Onneksi nykyään on tarjolla todella laadukkaita aurinkosuojavoiteita, joista ei edes välttämättä aina huomaa, että ne ovat tosiaan aurinkosuojavoiteita. Parhaimmillaan koostumus voisi mennä sokkotestissä läpi ihan vain tavallisena, kevyenä kosteusvoiteena. Näitä "sokkotestivoittajia" tapaa useimmiten kemiallisia UV-filttereitä sisältävissä tuotteissa. Ja sitten taas fysikaalisen UV-filtterin omaava aurinkosuojavoide on edelleen hieman kysymysmerkki käyttömukavuutensa puolesta.

Hoitolasarja iS Clinicalilta löytyy fysikaalinen aurinkosuojavoide, joka on ehdottomasti parhaimpia koskaan kokeilemiani tapauksia. Ja seuraavaksi kerronkin miksi.


Aurinkosuojavoide suojaa ihoa siis tuttujen  fysikaalisten UV-filttereiden avulla. Ne ovat sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Kyseiset UV-filtterit antavat tehokkaasti laajakirjoista suojaa UVA/UVB- säteitä vastaan. Ne siis suojaavat ihoa palamiselta, valovanhenemiselta ja ihosyövältä.

Voiteeseen hoitavuutta tuovat ekstremosyytit, sekä E-vitamiini. iS Clinicalin aurinkosuojavoide on myös vettä hylkivä. 

 

 


 


Ensimmäinen fiilis aurinkosuojavoiteesta oli hieman skeptinen. Sen tuntu iholla oli niin tavanomaisen aurinkovoidemainen. Ei tosin mitenkään jankkimaisella,  jähmeällä tai muutoin rasvaisen tuntuisella tavalla. Mutta jokin koostumuksessa toi mieleen aurinkosuojavoiteen. Mutta yllättäen aurnkosuojavoide imeytyykin suhteellisen nopeasti ihoon. Ja sitten heti perään tuli seuraavat fiilikset: Ihastus ja ällistys.

Ihastus tuli siitä, että voiteen jättämä ihotuntu on luksusta. Se ei nimittäin jätä imeytymisensä jälkeen tahmeaa tai rasvaista tuntua laisinkaan. Tämä voide pääsee ihotuntumaltaan lähelle tasoa: tuotetunnuton. Jälki iholla on sellainen maltillinen dewy. Yllätyin siis todella positiivisesti, sikäli että tiedostin jo etukäteen, että kyseessä on fysikaalinen aurinkosuojavoide.

Testasin siis ensin väritöntä koostumusta. Kaikkihan tietävät, että jos fysikaalisessa aurinkosuojavoiteessa ei ole sävyä mukana, tuloksena on se surullisen kuuluisa haamuiho. Mutta näin ei siis käynyt iS Clinicalin aurinkosuojavoiteen kanssa. Ja siis oma ihonsävyni on talvellakin jotain tasoa medium, ja siitä johtuen mun naamalle tämän tyyppiset voiteet on aina ollut armottomia. Tätä yllättävää efektiä jäin ällistelemään. Ja koska en keksinyt itse vastausta ilmiöön, sain maahantuojalta seikkaperäisen vastauksen:

 

"iS Clinicalin tuotteet sisältävät farmaseuttisen tason raaka-aineet (puhtaimmat, aktiivisimmat muodot kustakin raaka-aineesta) ja sama koskee suoja-aineita. Sen lisäksi tuotteen sisältämät sinkkioksidi ja titaniumdioksidi ovat uutta innovatiivista muotoa, jotka ovat kosmeettisesti erittäin miellyttäviä. (Tämä muoto on myös hinnaltaan arvokas, eikä siihen siten vahingossakaan törmää kuin hyvin korkean tason kosmetiikassa.) Partikkelit ovat mikrokokoisia (ei nano) ja niiden modernin, laadukkaimman muodon vuoksi sama määrä tätä raaka-ainesekoitusta suojaa tehokkaammin kuin vastaava määrä perinteistä seosta. Se tarkoittaa sitä, että tätä modernia seosta tarvitaan määrällisesti vähemmän, mutta saavutetaan sama korkea suojateho. Näiden seikkojen valossa, koostumus on mitä miellyttävin!"

 

Että näin. Ja eipä voi muuta kuin sanoa, että tuotekehittelyssä on todellakin onnistuttu. Tämä menee aivan helposti fysikaalisten aurinkosuojavoiteiden Top 3- listalle. 

 

 


 

 

Värittömän version lisäksi kyseisestä aurinkosuojavoiteesta löytyy kaksi sävytettyä versiota. PerfectTint Beige ja PerfectTint Bronze. Bronze oli iholleni liian tumma (mutta menee varmasti kesällä) ja Beige upposi ihooni loistavasti. Sävytetyt versiot ovat tietysti iholla yhtä käyttömukavia kuin sävyttämätönkin versio, mutta tässä tulee kaupanpäälle pientä bonusta. Sävytetty versio nimittäin kaunistaa ihoa tosi kivasti. Mistään pakkelituotteesta ei tosiaan ole kyse. Ei tällä esim. tummia silmänalusia peitetä. Tuotetta testailessa ihollani olikin sopivasti lievästi punoittavia kohtia. Ja sävytetty versio aurinkovoiteesta piilotti punoitukset ihan täydellisesti. Sävytetyn version jättämä jälki iholle on todella luonnollinen, your skin, but better- tyyppinen. Ja tässäkin sellainen kevyen kuulas lopputulos.😎

Jos etsinnässä on mahdollisimman tehokas ja käyttömukava aurinkosuojavoide ja hinta ei ole este, tässä voi olla varsin varteenotettava vaihtoehto.

 

iS Clinical Extreme Protect SPF 40 suositushinta on 101€/100g.  Kaikki iS Clinical jälleenmyyjät löydät täältä.

4 kommenttia:

  1. Mulla on käytössä ja ihan paras beige ihovoide. Ei tuu meikatun näköistä kuitenkaan. T. Mies 46 v

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä tosi kiva suoja. Tykkään siitä, että tässä on myös oikeasti ihonhoidollisia vaikutuksia mietitty.😍

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)