maanantai 2. tammikuuta 2023

Djusie by Katja Kokko

 Tuotteet saatu pr-näytteinä. Sis. Mainoslinkkejä.



Tänään pääsee esittelyyn uusi kotimainen luonnonkosmetiikkabrändi Djusie. Djusien takana on kosmetologi Katja Kokko. Jos on yhtään innostunut seuraamaan ihonhoitoblogeja, niin tietää varmasti, kuka Katja Kokko on. Itse olen seurannut Katjan blogia jo vuosia, ennenkuin innostuin itse luomaan Tuubitoleranssi-blogin. Katjasta huomasin samantien, että meillä on ainakin yksi yhteinen asia. Mieletön intohimo ihonhoitoon, kosmetiikkaan ja ennenkaikkea niiden ainesosiin ja funktioihin. 

 

 


 

 

Kun Djusie tupsahti markkinoille, en ollut lainkaan yllättynyt. Olin 99% varma jo vuosia sitten, että Katja Kokko tulee päräyttämään markkinoille vähintään jonkin yhden oman tuotteensa tai sitten kokonaisen tuotesarjan. Ja oikeassa olin. Se nyt vaan oli jotenkin täysin odotettavissa.😄

Jos Katja jostain tunnetaan, niin siitä, että hän on erittäin tarkka kosmetiikan raaka-aineiden suhteen. Siispä täysin päivän selvää, että Djusien tuotteiden voi tietää olevan priimaa tavaraa. Djusien voisi kiteyttää yhdellä lauseella näin: Vain hoitavia ainesosia, ei turhia täyteaineita. Djusiella on myös Ecosert-sertifikaatti. Ai niin ja erikoisen kuuloinen nimi Djusie tulee englanninkielen sanasta juicy, joka tarkoittaa mehukasta. Ja mehukas taas viittaa tässä tapauksessa pyrkimykseen saavuttaa mehukkaan näköinen iho 😉

Djusien ihonhoitolinjaan kuuluvat puhdistusöljy, hoitoneste, sekä kasvoöljy. Tuotteiden visuaalinen ulosanti on jakanut aika vahvasti mielipiteitä. Mun mielestä ne on aika hauskat ja todellakin massasta erottuvat! Mitä mieltä te olette?





Liquid Silk Perfect Cleansing Oil

 

 

Inci: HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, POLYGLYCERYL-4 OLEATE, SQUALANE, CHAENOMELES JAPONICA SEED OIL, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL**, CITRUS AURANTIFOLIA PEEL OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, JASMINUM GRANDIFLORUM FLOWER EXTRACT*, CITRUS PARADISI PEEL OIL, TOCOPHEROL, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, BENZYL BENZOATE***, CITRAL***, GERANIOL***, LIMONENE, CITRONELLOL***, LINALOOL***



Puhdistusöljy rakentuu auringonkukansiemenöljyn, skvalaanin, ruusukvittenin- ja puolukansiemenöljyn varaan. Mukana on myös seuraavia eteerisiä öljyjä; Lime, verigreippi, jasmiini ja geranium. Näillä on ihonhoidollisia vaikutuksia, mutta samalla myös aromaterapeuttisia vaikutuksia.

No joo, tällä on täydellisen osuva nimi. En tiedä miltä nestemäinen silkki tuntuu, mutta voisin kuvitella, että varmaan sitten tältä 😅 Puhdistusöljy on koostumukseltaan juoksevan kevyttä ja se liukuu iholla vaivatta. Ei puhettakaan sellaisesta tahmeasta ja tönkösti iholla liikkuvasta liisteristä. Tuoksu on todellakin miellyttävä. 

Öljyputsareita on moneen junaan. Niitä jotka eivät huuhtoudu ollenkaan veden kanssa pois iholta. Ja sitten niitä, joiden olisi tarkoitus huuhtoutua, mutta joutuu huuhdella ikuisuuden. Liquid Silk huuhtoutuu iholta nopeasti ja vaivatta, ilman turhaa lotraamista. Sen lisäksi se myös huuhtoutuu niin hyvin, että mitään öljyisiä tuntemuksia ei iholle todellakaan jää. Niin ja puhdistusteho on moitteeton. Ei tästä voi oikein keksiä mitään negatiivista. Ehdottomasti parhaimpia ja miellyttävimpiä puhdistusöljyjä, mitä on vastaan kävellyt.





Acid Bloom Balancing Essence



INCI: AQUA, GLUCONOLACTONE, VINEGAR, BETAINE, GLYCERIN**, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT, GANODERMA LUCIDUN STEM EXTRACT*, XYLITOL, XANTHAN GUM, ACACIA SENEGAL GUM, BENZYL ALCOHOL, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, TOCOPHEROL 



Acid Bloom hoitoneste on mielenkiintoinen tapaus. Mutta katsotaanpa ensin raaka-ainelistaa.

Tuote on vesipohjainen ja raaka-aineista toisena on glukonolaktoni. Kyseessä on PHA-happo, jonka funktio on ihon kemiallinen kuoriminen. Acid Bloomissa kyseistä ainetta on maltillinen määrä ja se lupaakin olla "miedosti kuoriva". PHA-hapot ovat samankaltaisia, kuin tutummat AHA-hapot. Kuitenkin sillä erotuksella, että PHA-hapot sopivat paremmin herkemmällekin iholle. 

Hoitoneste sisältää myös ihoa kirkastavaa ja pH-tasapainottavaa omenasiiderietikkaa, rauhoittavaa rohtosammakonputkea (gotu kola), sekä lakkakääpää, joka ehkäisee pigmenttiläiskiä ja rauhoittaa ihoa. Hoitonesteen ihoa kosteuttavissa rooleissa ovat betaiini, glyseriini, sekä xylitoli.

Tämä on Djusien tuotteista se, joka on jakanut mielipiteitä. Ja syy on sen tuoksu. Koska hoitonesteen raaka-ainelistasta ei erillisiä hajusteita löydy, tuoksu tulee omenasiiderietikasta. Mietin tuoksua pitkään, että miten sen itse aistin ja miten sitä kuvailisi. Omaan nenääni tämä ei tosiaankaan haise sellaiselle karmealle väkiviinaetikalle. Oma nenäni rekisteröi Acid Bloomin tuoksun jollain tapaa pehmeän maltaisena, jonka taustalla on jonkin sortin raikkautta. Mutta on se myönnettävä, että tämän hoitonesteen tuoksu on hyvinkin persoonallinen. Tykkäänkö itse?

Kyllä tykkään. Tykkään yleensä todella paljon persoonallisista tuoksumaailmoista ja tuoksuista, jotka eivät ole sitä samaa massaa. Mun mielestä Acid Bloom tuoksuu kaikessa erikoisuudessaan tosi miellyttävältä. Mutta tuoksut ja miten ne koetaan, ovat joka tapauksessa makuasia. Toinen rakastaa, toinen inhoaa. Tuoksusta vielä sen verran, että Acid Bloomin tuoksu ei jää leijumaan iholle. 

Tätä(kään) tuotetta ei missään nimessä kannata tuhlata vanulapulle. Se kannattaa viedä iholle sormien kautta taputtelemalla. Koostumus on muuten siitä hauska, että annostellut tipat pysyvät sormenpäillä, eivätkä karkaa sormien väliin ja sitä kautta lattialle. Tässä on mielestäni nerokas yksityiskohta tuotteen suunnittelussa. Itseäni nimittäin ärsyttää sellaiset liian valuvat koostumukset, joiden käyttö menee sellaiseksi taituroinniksi. 

Hoitonesteen kosteuttavat tehot ovat mielestäni varsin pätevät omalla pintakuivalla ihollani. Ja tämä jättää iholle jotenki jännän efektin. Djusien pr-materiaalissa kerrotaan napakoittavasta efektistä ja juuri sen olenkin havaitsevinani. Acid Bloomia on helppo kerrostaa iholle omien tarpeiden mukaan, ja yleensä sen kyllä huomaa, kun iho on ryystänyt kosteutta tarpeeksi. Iho tuntuu silloin siltä mehukkaalta.

Acid Bloom pähkinänkuoressa: Persoonallinen tuote, joka tekee sen mitä lupaa: Kuorii, kirkastaa ja kosteuttaa.






Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil



INCI: SQUALANE, VITIS VINIFERA SEED OIL*, ROSA CANINA SEED EXTRACT*, EUTERPE OLERACEA FRUIT OIL, CHAENOMELES JAPONICA SEED OIL, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL**, BISABOLOL, HELICHRYSUM ITALICUM FLOWER OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, CITRUS NOBILIS PEEL OIL EXPRESSED, CITRUS BERGAMIA PEEL OIL EXPRESSED*, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, TOCOPHEROL, CITRONELLOL***, GERANIOL***, LINALOOL***, LIMONENE***, CITRAL***



Ah, muistan vielä teinivuosien ajatukset: Hyi, ei mitään öljyjä iholle, tulee vaan lisää finnejä. Toisin on nykyään. Rakastan erilaisia kasviöljyjä ja kasviöljycocktaileja ja sitä, miten hyvää ne tekevät iholle. On tosin totta, että tietyt öljyt voivat saada ihon karmeille paukamille, mutta se riippuu täysin öljyjen rasvahappokoostumuksista. Asiasta voit lukea lisää tästä postauksesta.

Djusien Fruit Glazen pohjana on skvalaani. Kyseessä siis öljyn kaltainen lipidi, jota saadaan mm. oliiviöljystä. Skavalaani on ns. iho-identtinen, ja muistuttaa paljon ihon oman sebumin koostumusta. Skavalaanin ja sitä toisena incissä olevan viinirypäleensiemenöljyn koostumukset ovat kevyitä ja ohuita. 

Fruit Glazesta löytyy lisäksi mm. acai-marjaa, puolukkaa, ruusukvitteniä, ruusunmarjaa, sekä eteeristen öljyjen coctail. Mutta nostetaanpa esille erityisesti yksi raaka-aine:

Helichrysum Italicum Flower Oil eli Italianolkikukka. Kyseessä on poikkeuksellisen arvokas raaka-aine, joka uudistaa ihoa ja on antiseptinen ja tulehduksia rauhoittava. Siitä on apua arpiin, akneen, sekä ärtyneen ihon hoitoon. Aromaterapeuttisia vaikutuksia ovat mm. stressin lievittyminen ja mielialan kohentuminen (Oh, yes please). 

Fruit Glaze on koostumukseltaan kevyen ohutta, ja siten erityisen käyttömukava kasvoöljy. Se myös liukuu iholla vaivatta ja tuntuu riitoisalta. Fruit Glaze imeytyy erityisen hyvin, eikä jää pyörimään iholle inhottavan tuntuisena, rasvaisena kalvona. Iso peukku siis näin hyvästä ja miellyttävän tuntuisesta formuloinnista. 👍

Usein kasvoöljyissä käytetään teknisiä raaka-aineita, joilla saadaan tuotteen ihotuntumasta ei-rasvaisen ja kevyen tuntuinen. Näiden teknisten raaka-aineiden huono puoli on se, että niillä ei ole ihonhoidollisia ominaisuuksia ja ne vievät lopullisessa tuotteessa "tilaa" hoitavilta raaka-aineilta. Toisinaan kasvoöljyissä käytetään myös ns. hajotettuja kasviöljyjä, joilla ei ole samanlaisia ihonhoidollisia hyötyjä verrattuna ei-hajotettuun kasviöljyyn, mutta ne tuntuvat iholla kevyemmiltä. Djusien Fruit Glaze ei sisällä teknisiä raaka-aineita, eikä hajotettuja kasviöljyjä. Fruit Glaze on niin sanotusti täyttä tavaraa.👊






Menihän siinä useampi vuosi, että Katja Kokko loi oman ihonhoitobrändinsä, mutta niin vaan se päivä koitti. Katjan tuotteita oli aivan erityisen mielenkiintoista päästä testaamaan, siellä tiesin, että nyt on kehitetty jotain tavallista suurempaa. Djusiessa yhdistyy persoonallisuus, intohimo ihonhoitoon, ja tuotteiden loppuunasti harkittu sisältö. Lopputulos on ihotuntumalta miellyttävä, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Hyvä Katja 😎


Djusien ostopaikkoja netissä:

 

House of Organic*

Jolie*

Twistbe*




Onko teillä kokemuksia Djusiesta?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)