tiistai 31. maaliskuuta 2020

10 x Käsivoiteet eri tarpeisiin

Sis.mainoslinkkejä. 


Tulipa mieleen kirjoittaa postaus, jossa on yhteenveto käsivoiteista eri tarpeisiin. Tämä aihe taitaa olla ajankohtaisempi kuin koskaan. Syy: Koronavirus.

Tilanteesta johtuen käsien saippuapesu ja käsidesillä lotraaminen on äärimmäisen fiksu teko, mutta johtaa luonnollisesti ikäväänkin ilmiöön. Kädet kuivuvat. Itsekin olen tehostanut käsien pesua ja käsidesin käyttöä ja sen kyllä huomaa. Kädet tuntuvat karheilta ja suorastaan syväkuivilta. Kynsinauhat on ihan röpelöiset ja katkeilevat. Onneksi tilannetta voi helpottaa hyvillä käsivoiteilla.

Listasin omia käsivoidesuosikkeja. Ajattelin myös jakaa käsivoiteet kolmeen eri kategoriaan. Kevyet, keskitäyteläiset ja täyteläiset. 
Kevyet:


Mádara Infusion Blanc* (8,95€/ 75ml)) saattaa olla oma ykkössuosikkini kevyistä käsivoiteista tällä hetkellä. Kevyt koostumus imeytyy tosi nopeasti, mutta onnistuu kosteuttamaan käsien ihoa yllättävänkin hyvin. Ei jätä rasvaista kalvoa. 

Sante Express käsivoide* (3,95€/ 75ml) lukeutuu myös hyväksi havaittuihin kevyisiin voiteisiin. Sante onnistuu kosteuttamaan ja hoitamaan, sekä imeytymään vikkelästi, jättämättä silti käsiä öljyisiksi. 

Cattier Ultra Nourishing käsivoide* (9,90€/ 75ml) on päässyt vuoden parhaat- listallekin, joten tottakai sekin pitää tässä mainita. Kevyt kategorian täyteläisin voide, mutta edelleen siis lukeutuu kevyisiin. Koostumus on pehmeän täyteläinen, kosteuttava ja ravitseva. Ja tämähän sopii siis mainiosti kahden edellä mainitun tavoin päiväkäyttöön. Eli silloin, kun voiteen pitää imeytyä nopsaa, eikä saa jättää käsiä tahmeiksi tai rasvaisiksi.

 Keskitäyteläiset:
Benecos käsi-ja kynsinauhavoide* (3,60€/ 75ml) on koostumukseltaan ravitsevan tuntuinen, eikä se imeydy valonnopeasti, kuten ei kaksi muutakaan tämän kategorian käsivoidetta. Benecosia saa hieroa muutaman minuutin iholla, ja erityisesti voi keskittyä kynsinauhoihin. Imeytyy hyvin, mutta käsien iholle jää jonkin verran tuotetuntua ja suojaavaa "kalvoa".


Urtekramin käsivoiteet* (3,16€/ 75ml) taitavat olla jo ihan klassikkoja. Juurikin keskitäyteläistä voidetta, joka imeytyy kuitenkin suht nopesti. Mahdollisesti tämän sarjan kevein, mutta silti selkeästi ravitseva ja kosteuttava. Tästä ei juurikaan jää tuotetuntua jälkeen. Urtekramista on saatavilla niin hajusteetonta, aloe veraa, kuin kookosversiotakin jne.

Lavera 2in1 käsi- ja kynsinauhavoide* (6,50€/ 75ml) oli aikoinaan ihan megasuosikki, ja olin ihan unohtanut tämän tapauksen! (mitä kaikkea sitä unohtaakaan, kun jatkuvasti testaa kaikkea uutta- hmmm!). Koostumus on keskitäyteläistä tasoa, mutta ravitsevuus ja kosteuttavuus huomattavaa. Imeytyy todella hyvin, ei jätä kalvon tunteita.

Täyteläiset:


Mádara Infusion Vert*  (8,95€/ 75ml) on ehkäpä täyteläisten voiteiden ihotunnultaan miellyttävin. Tässä on kerrassaan nokkela koostumus. Vaikka Infusion Vert on erittäin täyteläinen ja hoitava, siitä on saatu mukavan "kuivan" tuntuinen. Jälkituntu on siis ei-rasvainen ja tämä taitaa imeytyä tämän sarjan voiteista nopeiten. 


Laveran SOS käsibalmi*  (7,95€/ 50ml) ansaitsee myös paikkansa tällä listalla. Laveran oman täyteläisyysasteikon mukaan SOS balmi on 4/4. Erittäin hoitava koostumus, mutta ei mahdottoman pitkä imeytymisaika. Tämä on ollut myös suosikkini jossain vaiheessa. Ja tämäkin oli vallan päässyt unohtumaan :D


Burt' Bees Banaani käsivoide*  (57g/ tilapäisesti loppu)  onkin sitten tämän kategorian ja muutenkin koko joukon jytkyin voide. Burtin kreemi eroaa kaikista näistä muista siten, että siinä on vesiosuutta korkeampi rasvaprosentti. Eli tämä on varteenotettava vaihtoehto karhean kuiville ja jopa halkeileville käsille. Tuhti koostumus vie aikansa imeytyä ja on parhaimmillaan yökäytössä (ohuet puuvillahanskat tämän kanssa on hyvä lisä). Toimii silti päiväkäytössäkin, jos/kun oppii juuri sen oikean annostelumäärän. Tämä muuten tuntuu kestävän vähintään puoli-ikuisuutta käytössä. Ai niin ja tuoksuhan on todella koukuttava, makea banaani ^_^

Bonus:


Atopikin Sinkkivoide*  (14,19€/ 30ml) täytyy mainita myös, vaikka ei olekaan varsinainen käsivoide. Sinkkivoidehan on korvaamaton apu jos kädet on mennyt jo niin huonoon kuntoon, että niitä vaivaa ihottuma ja/tai haavaumat. Tavanomaiset sinkkivoiteet nostaa mulla - ja varmaan monella muulla- karvat pystyyn. Tahmea jankkivoide ei ole houkutteleva ajatus käsiin levitettäväksi. Atopik Sinkkivoide on kuin toisesta maailmasta. Superkeveä, nopesti imeytyvä ja ei lähmäävä. Kannattaa tsekata tämä jos kädet ovat ihan HelpMe- tilassa :)


Kuvat lainattu valmistajien sivuilta.


3 kommenttia:

 1. Laveran käsivoiteet on musta huippuja, mieskin muuten tykkään niistä. Koostumus on just oikeanlainen, eivätkä ole lähmäisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laveralla on paljon hyviä tuotteita ja käsivoiteet on myös kyllä erittäin huippuja ☺️👌🏼

   Poista
 2. Käsirasvoille on kyllä tarvetta nyt ku jatkuva käsienpesu saanu kädet kutiaan ja hilseileen. Itellä ollu kivaa metsästää tuoksuttomia käsirasvoja, ku ei kestä tuoksuja yhtään. Onneksi oon jo kolme erilaista ja mulle sopivaa löytäny. :D Lactoline, Favora ja CeraVe on ok. Erisanista en niin välitä.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)