tiistai 12. helmikuuta 2019

XZ Natura uutuudet
Kotimaiselta XZ:lta on lanseerattu hiustenhoito-uutuuksia. XZ Natura pohjautuu tietysti suomalaisiin raaka-aineisiin. Kuluttajat toivovat nykyään kovasti vegaanisia ja ekologisempia vaihtoehtoja ja nyt XZ on vastannut näihin toivomuksiin. XZ Natura on myös täysin biohajoava ja pakkaukset ovat kierrätettäviä. Uudessa XZ Naturassa on tietysti myös huomoitu Suomen kuiva talvi-ilmasto, joka on monen hiuspohjalle haastava.


XZ Natura sarja käsittää Kanerva-, Koivunmahla-, sekä Lakkalinjan. Hiukan erikoisesti Lakkalinjasta löytyy vain shampoo ja muista edellä mainituista löytyy myös hoitoaineet. Kuten nimistäkin voi jo päätellä niin raaka-aineista löytyy tosiaan kotimaisia juttuja eli trendikkääksi noussutta koivunmahlaa, lakkaa ja kanervaa. Kanerva on suunnattu kuiville ja käsitellyille hiuksille. Koivunmahla tasapainottaa herkkää hiuspohjaa ja yksinäinen lakkashampoo sopii normaaleille hiuksille.


Natura tuotteissa on kaikissa aivan huikean miellyttävät, raikkaat, mutta miedot tuoksut. Tulee vähän kesä mieleen :) XZ:n tuotteista on kyllä niin helppo aina tykätä. Ja hei pakkausdesign! Natura-sarjan putelit on ainakin mun mielestä varsinainen ilo silmälle. Pirtsakkaa, tyylikästä ja pumppupakkaukset on varsin kiva juttu.


Shampoiden pesufiiliksissä ja pesutuloksissa en huomannut merkittävän suuria eroja. Yhteenvetona niistä voi kyllä sanoa, että pesevyydeltään ne ovat tehokkaat mutta selvästi hellävaraisia. Huuhtelun jälkeen hiukset tuntuvat kuin jo hoitoaineella käsitellyiltä! Ei siis puhettakaan mistään takkuun pesevistä ominaisuuksista. Sormet voi vetää hiusten läpi aivan ongelmitta. Itse en edes näiden kanssa ole kokenut välttämättömäksi hoitoainetta. Shampoissa on mukana sulfaatteja*, mutta esim. Kanervashampoossa on mukana paria pesutulosta miedontavaa sokeritensidiä, jotka tekevät shampoosta erityisen hellän hiuspohjalle.*(Sulfaatit incilistassa eivät aina automaattisesti tarkoita, että tuote olisi superpesevä)


XZ Natura hoitoaineet ovat myös koostumuksiltaan melko samankaltaisia. Ei liruja, mutta eivät myöskään voidemaisen täyteläisiä. Jotain siltä väliltä :) Hoitsikat sisältävät ne tärkeimmät avainraaka-aineet mitä mielestäni hyvä ja toimiva hoitoaine tarvitsee. Eli selvittävät ja sähköisyyttä poistavat rasva-alkoholit ja kvatit. Hoitoaineissa on myös mm. kosteuttavaa betaiinia ja koivunmahlahoitsikassa on hieman erikoisempana raaka-aineena probioottista, fermentoitua ruisuutetta.

Jos lähtökohtana miettii kuivaa ja ehkä myös kutisevaa hiuspohjaa, vaikuttavat Natura-sarjan tuotteet varsin päteviltä tapauksilta erityisesti shampoiden osalta. Kuivaa hiuspohjaa kun ei tulisi kuurata liian tehokkaasti.XZ Natura tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista marketeista. Suositushinta  n. 7€/ 375ml.Pr-näytteitä.
Oletteko jo kokeilleet XZ Naturaa?

2 kommenttia:

  1. Nämä herättivät mielenkiinnon heti! Shampoon hankin mieluiten kiinteänä, mutta hoitoaineen voin hyvinkin ostaa pullossa. Ja onhan nämä pakkaukset todella nättejä. En ole vielä päässyt hipelöimään, täytyy mennä heti kun kerkeää. :D Millainen tuoksu näissä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on sellaiset tosi raikkaat tuoksut, ei kovin voimakkaat. Kesäiset tuoksut, jos nyt tuollaista termiä voi käyttää :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)