lauantai 23. helmikuuta 2019

Tukkatuotteet, joita ilman ei osaa olla




Kuten olen monesti blogissa maininnut, omaan hankalat hiukset. Voisin kuvailla hiuslaatuani itsepäiseksi rautalangaksi, jota on yleensä (aina) äärimmäisen hankala muotoilla. Niin ja pääni on myös ihan täynnä pyörteitä. Näistä syistä olen laiska laittamaan hiuksiani, koska yleensä peilistä näkyvä lopputulos tuottaa lähinnä pahaa mieltä. Hiusongelmat eskaloituu siihen, että hiukseni ovat aina olleet helposti ja nopeasti rasvoittuvat. Siinäpä sitten on kasa ongelmia, mikä ei naurata. Viime vuosien aikana olen löytänyt ihan mukavasti erilaisia elämää helpottavia tukkatuotteita. Aivan erityisesti omassa tapauksessani on kaksi hiuksille suunnattua tuotetta, joita ilman en osaisi enää oikein olla. Sen verran paljon ne elämääni helpottaa :D

Toki se lopullinen ratkaisu löytyisi hiustenajelukoneesta. Mutta kalju pää aiheuttaa ajatustasolla jo vähän ahdistusta.




Elämääni helpottava duo :)



Ja ne taikatuotteethan ovat kuivashampoo ja suolasuihke. Muistan kun ensimmäisen kerran hypistelin suolasuihketta ja tuumailin, että mitähän tämäkin muka tekee. Oijoi, se teki kuulkaa ihmeitä ja olin samantien  ihan myyty. Harmittelin silloin, että miksi en ollut tajunnut jo kauan aiemmin suolasuihkeen ihmeellisyyttä. Suolasuihkeilla saa kivasti rouheutta ja rakennetta hiuksiin, ilman liiallista koppuraisuutta. Yksinään suolasuihke ei tietenkää tätä nuppia ruodussa pidä, mutta kätevä se on vaikka kotipäivinä, jos haluaa että letti ei roiku naamalla. 

Kuivashampoo on ilman muuta lehmän nuoleman kuontalon pikapelastus. Muutamat suihkaukset vain ja harjaus, niin johan on freesimpi olo ja rasva-ahdistus kaikkoaa. Kuivashampookin tuo hiuksiin kevyttä rakennetta ja tuuheuttaahan se myös. Teen joskus jopa niin, että suihkuttelen sitä suoraan shampoopesunkin jälkeen hiuksiin (toki siis kuivaan tukkaan :D). Tykkään siitä superfreshistä tunteesta ja tosiaan se erittäin kevyt "pito" on myös hyvä juttu. Kuivashampoon käyttöä tosin pyrin hieman rajoittamaan, kun ilmeisesti liian usein toistuva käyttö voi tukkia hiuspohjaa ja jopa aiheuttaa sen myötä hiustenlähtöä.







Monia merkkejä on tullut kokeiltua ja viimeisimpänä ruotsalaisen Maria Nilan kaksikkoa. Maria Nilan tuotteet ovat vegaanisia ja cruelty-free. Maria Nilalta tosiaan löytyy melkoisen laaja valikoima kaikenlaisia hiustuotteita.







Invisidry kuivashampoo soveltuu sekä vaaleille, että tummille hiuksille. Invisidry onkin varsion mainio tapaus. Jotkut kuivashampoot voi jättää varsinkin tummissa hiuksissa vähän ikävän näköistä lopputulosta. Ei näytä kovin freshiltä, jos lopptuloksena on vehnäjauhopussissa pemuutettu pää. Invisidry ei jätä sellaista lopputulosta, vaan toimii oikein hyvin omissa tummissa hiuksissani. Niin ja vie rasvaisuuden pois, selvähän se.


Ocean Spray on myös loistava yksilö suolasuihkeiden tapauksissa. Se antaa juuri sopivasti sitä rouheutta ja tekstuuria hiuksille. Ei tee liian koppuraista lopputulosta, joka voisi vaikeuttaa hiustenmuotoilun jatkotoimenpiteitä. Ocean Sprayn suutin on myös hyvä. Se päästelee suolaihmettä juuri hyvällä pitoisuudella ja sopivalla tavalla laajasti. Liian kapealle alalla kohdistettu suihke on ärsyttävä ilmiö. Silloin suolasuihketta kohdistuu liiaksi yhdelle alueelle ja hommassa alkaa haiskahtaa katastrofi. Tämä on tarkkaa puuhaa meikäläisellä. Virheisiin ei ole varaa megahankalien hiuksien kanssa ^_^








Maria Nilan tuotteita löytää esim. Stockmannilta.  Myös eleveniltä* näitä saa:

 Invisidry Shampoo* 15€ /100ml ja Ocean Spray*  25€/ 150ml





Pr-näytteitä.
*mainoslinkki



Onko muita vaikeilla hiuksilla siunattuja? Millä taltutatte vaikeat hiukset?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)