torstai 9. elokuuta 2018

Atopik Anti-age luonnonkosmetiikkaaKirjoittelin viime kesänä kotimaisesta Atopik luonnonkosmetiikkabrändistä ja tuolloin aiheena oli Atopikin herkälle iholle suunnatusta Sensitive-linjasta. Atopikilta löytyy myös Anti-age linja, joka itseäni on pitkään kiinnostanut. Heinäkuun megahelteet tosin siirsivät näidenkin tuotteiden testausta.
Nyt kuitenkin olen saanut näihinkin tuntumaa ^_^


Tykkäsin Atopikin Sensitive sarjan tuotteista oikein kovasti ja odotinkin paljon myös anti-age linjalta. Testissä onkin nyt ollut; Kiinteyttävä hoitoseerumi, Silmänympärysvoide ja Kiinteyttävä hoitovoide. Myös anti-age linjasta löytyy merkintä "herkälle iholle". Tuotteilta löytyy Fi-Natura sertifikaatti ja ne ovat myös vegaanisia.


Kiinteyttävä hoitoseerumi, kuten jutun muutkin tuotteet, ovat pakattuna ilmatiiviisiin pumppupulloihin. Tästä tulee ehdottomasti jo iso peukku. Näin tehokkaat raaka-aineet eivät turhaan altistu ilmalle.

Seerumi sisältää glyseriiniä, hyaluronihappoa (30%) ja sodium PCA:ta, jotka sitovat erityisen tehokkaasti kosteutta iholle. Mukana on myös antioksidanttista mustikkaa ja rauhoittavaa kaurauutetta. Lisäksi seerumissa on mukana ihon hyvinvointia edistäviä prebiootteja.

Seerumi on väriltään hieman yllättäen läpikuultavan oranssia. Koostumus on kevyen geelimäistä, ei valuvaa. Tuoksu on mieto ja hedelmäinen. seerumi imeytyy ihoon erittäin nopeasti ja kosteustehot ovat oikein hyvät. Arvelin etukäteen ihotuntuman olevan hieman tahmeahko (korkea hyaluronihappopitoisuus) mutta vastoin ennakko-odotuksia seerumi ei jätä ollenkaan tahmeutta iholle.


Sy-voiteesta löytyy samoja edellä mainittuja raaka-aineita, sekä hyviä rasvahappoja sisältävää chian siemenöljyä. Proliini niminen aminohappo lupailee tasoittaa pieniä juonteita.

Sy-voide on koostumukseltaan voidemaista ja melko täyteläistäkin. Kosteustehot ovat hyvät, mutta tätä voisi enemmänkin luonnehtia hoitavaksi ja ravitsevaksi. Tässä en aisti juurikaan tuoksua. Tämä lienee ideaali tuote kroonisesti kuivalle silmänympärysiholle.Atopikin kiinteyttävän hoitovoiteen inci-listan kohdalla on vähän kysymysmerkkejä ilmassa. Atopikin omilla sivuilla on ilmoitettu erilainen raaka-aineluettelo, kuin tuotteen pahvipakkauksessa.

Atopikin tuotekuvauksessa kuitenkin tuotteen kerrotaan sisältävän hyaluronihappoa ja edellä mainittua proliinia. Ruusuvesi ja kaurauute rauhoittavat ihoa ja kauraöljy tuo iholle keramideja.


Kiinteyttävä hoitovoide on koostumukseltaan täyteläistä voidetta. Ei juurikaan havaittavaa tuoksua. Tämä sopinee parhaiten kuivemmalle ihotyypille, sillä oma rasvoittuva ihoni ei meinaa tätä voidetta imaista, vaan se jää tuntumaan iholla hieman rasvaisena. Kokeilin tätä käyttää myös kaulan iholla, jossa se toimikin omalla kohdallani sitten hyvin. Imeytyi nopesti ja jätti erittäin pehmeän ja samettisen tunnun ihoon.Atopikin tuotteita löytyy apteekeista ja jälleenmyyjät voi tarkemmin tarkastaa täältä.Hinnat esim Yliopistonapteekissa:


Tuotteet pr-näytteitä.

2 kommenttia:

  1. Atopikin tuotteet on todella kiinnostavia, mutta aika monessa apteekissa valikoima on todella suppea. Olen muutamassa käynyt kyttäämässä tuotteita, ja olisi hauska päästä hiplailemaan enemmänkin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Atopikilla on tosi laadukkaan tuntuisia tuotteita, ryyditettynä mielenkiintoisilla raaka-aineilla :) Mä en ole vielä kertaakaan muistaakseni edes Atopikiin törmännyt apteekissa :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)